Alle informatie over het BEP dieet

Het programma Editie NL ging op zoek naar de nieuwe Sonja Bakker. Van drie verschillende methodes won het BEP dieet en kwam als beste uit de test. Het dieet staat uitgewerkt in het BEP boek, afslanken door een Beter Eet Patroon. Geschreven door Mirjam Bakker en Carisia Bosman, die ook het 10 weken slankplan opgesteld heeft. Maar wat houdt deze BEP methode in? En waarom wint het steeds meer aan populariteit?

Het BEP boek

Afslanken door een Beter Eet Patroon, het zogenaamde BEP dieet. Volgens de schrijfsters geen dieet, maar een verandering in het eetpatroon. Het BEP boek bevat de volgende onderwerpen:

De BEP basismenu’s

Het boek bevat voor tien weken vaste menu’s en recepten. Natuurlijk is er genoeg variatie en hoeft men niet op een houtje te bijten. Het gaat om makkelijke, maar ook lekkere recepten die te bereiden zijn voor het hele gezin.

BEP in beweging

BEP stimuleert de lezer met een eigen uniek beweegprogramma. Met het makkelijk te volgen wandelschema wordt een verbetering van de conditie beloofd. Ook bevat het een lijst met allerlei activiteiten met het aantal calorieën dat ermee verbrand wordt.

BEP in balans

Ook de psychologie komt aan bod in dit boek. Elke week komt het onderwerp ‘verander je gewoonten’ aan bod. Ervaren lijners weten dat slank blijven het moeilijkst is. Daarom aandacht voor gedragsverandering.

Bep en de Beppies

Het gezin staat voor deze methode in het middelpunt. Ook aan kinderen wordt door de schrijfsters aandacht besteed. In Nederland blijkt overgewicht bij kinderen steeds meer toe te nemen. Daarom ook voor hen de nodige tips en een basismenu.

Bep op het Web

Via de site www.bepophetweb.nl is het mogelijk online begeleid te worden. Een diëtist en psycholoog van Bep geven wekelijks advies en praktische tips voor alle afslankproblemen.

BEP staat voor drie belangrijke aspecten voor een Beter Eet Patroon:
1. Gezonde voeding
2. Meer bewegen
3. Gedragsverandering

Pluspunten BEP methode

De BEP methode doet sterk denken aan Sonja Bakker. Ook hier worden vaste weekmenu’s aangereikt, maar is er nog genoeg variatie om het dieet vol te houden. Een pluspunt van de BEP methode is dat het meer gericht is op het gezin. Moeder of vader die wat kilo’s verliezen wil, hoeft niet compleet anders te eten dan de rest van het gezin. Iedereen kan de menu’s volgen, de recepten zijn te bereiden voor het hele gezin. Dit komt omdat men vooral genoeg mag blijven eten. Aandacht wordt ook besteed aan kinderen met overgewicht. Ook het beweegprogramma stimuleert om daadwerkelijk te gaan bewegen en het is een goede keuze om de lezer voor wandelen te motiveren. Dit is voor (bijna) niemand moeilijk.

Het boek heeft ook wat weg van de methode van Dr. Phil, ‘Voel je goed in je lijf’. Het gaat niet alleen om het klakkeloos volgen van de weekmenu’s, ook de diepere gedachte achter het gezonder eten en meer bewegen wordt aangepakt met deze methode. Elke week wordt de lezer zich bewust gemaakt van zijn (slechte) gewoontes en waar nodig gestimuleerd deze te veranderen.

BEP betuttelend?

Het lijkt een klein beetje betuttelend, deze BEP methode. Vaste menu’s, psychologische en online begeleiding werken dit in de hand. Aan de andere kant is gebleken uit het succes van Sonja Bakker, dat mensen geen probleem hebben met voorgeschreven menu’s en alleen maar blij zijn dat het wiel al uitgevonden is. Van zogenaamde crashdiëten is nog nooit iemand gelukkig geworden en met deze methode lijkt een veilige manier van afvallen aangeboden te worden. En tenslotte: weer een nieuwe methode als gat in de markt nu Sonja is weggevallen. Of zoals de schrijfsters het zelf omschrijven: een logisch antwoord op Sonja Bakker. Bep gaat verder waar Sonja ophield. We zullen het zien!
© 2010 - 2024 Nicolette, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bep, de beste methode om aftevallenBep, de beste methode om aftevallenBep is de beste afvalmethode om succesvol aftevallen. Een deskundige jury van het RTL-programma EditieNL, waaronder spec…
Mijn kijk op het Sonja Bakker dieet: voor- en nadelenmijn kijk opMijn kijk op het Sonja Bakker dieet: voor- en nadelenIedereen heeft er wel eens van gehoord: het Sonja Bakker dieet. Het werd zo populair dat het woord "sonjabakkeren" is to…
Het Dukan Dieet, 3 tot 5 kilo afvallen in één weekHet Dukan Dieet, 3 tot 5 kilo afvallen in één weekHet Dukan Dieet is een van de populairste diëten van 2011. Het Dukan Dieet is makkelijk vol te houden en met behulp van…
Het Sonoma dieetHet Sonoma dieetHet Sonoma dieet is een dieet dat begin januari 2006 gelanceerd is in Amerika. Dit dieet is bedacht door de Amerikaanse…

Werkt Obesimed echt?Werkt Obesimed echt?Obesimed is een afslankmiddel waar veel reclame voor wordt gemaakt. De afslankpil is in 2009 op de markt gekomen en de e…
Afvallen, even wat kilo’s kwijtrakenAfvallen, even wat kilo’s kwijtrakenNa feest- of vakantiedagen hebben we allerlei voornemens en vaak is het ook de lijn, het figuur of eigenlijk moeten de a…
Bronnen en referenties
  • www.bepontheweb.nl
Reactie

Irene Visser, 08-03-2014
Wat zo fijn is aan dit dieet dat je niet persee een hele dag hoeft te volgen, dat de ochtenden, middagen en avonden ongev. hetzelfde aantal calorieen heeft. Dat maakt dit dieet een stuk makkelijker en vrijer om te volgen.
Ben nu al een paar dagen aan het voorbereiden, afkicken van snoep, maar ga maandag echt beginnen. Reactie infoteur, 10-03-2014
Veel succes Irene! Houd ons op de hoogte!

Groet, Nicolette

Nicolette (61 artikelen)
Laatste update: 12-01-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.