Onzinnige diëten

Onzinnige diëten Omdat veel mensen bezig zijn met hun gewicht, wordt de markt met afslankproducten en diëten overspoeld. De weg vinden in het woud van aangeboden producten is bijna niet te doen. Naast methodes welke in de praktijk effectief zijn is er een groot scala aan diëten welke beter niet gevolgd kunnen worden. Om het een beetje eenvoudiger te maken volgen hier een aantal diëten welke in de praktijk beter niet kunnen worden gevolgd.

Azijndieet

Het azijndieet is één van de oudste diëten, de Engelse dichter Byron maakte er gebruik van rond 1850. Nog steeds wordt er melding van gemaakt omdat bekende artiesten als Kylie Minogue en Brooke Shields er gebruik van maken. In de praktijk werkt het dieet niet en is het bovendien niet prettig om nadat er mee gestart is, het langere tijd vol te houden. Het achterliggende idee is dat vet verdwijnt door de inname van zure producten. In combinatie met de inname van weinig calorieën is er tevens een groot risico op het zogenaamde jojo effect.

Brooddieet

Zo´n vijfentwintig jaar geleden werd dit dieet bekend door de Dr. Vos. Het is bij dit dieet de bedoeling dat er om de dag brood wordt gegeten bij voorkeur volkoren- of meergranenbrood. Op de dag dat er brood op het programma staat mag er naast de broodconsumptie uitsluitend water of koffie en thee zonder suiker en melk worden gedronken. Op de andere dag moet er gevarieerd worden gegeten, met name voldoende fruit en groente. Uiteraard gaan er op deze manier kilo´s weg. Het probleem is echter dat er op langere termijn maagklachten kunnen optreden en dat de kilo´s in de praktijk op termijn gewoon weer terug komen.

Calorie arm dieet

Bij een calorie arm dieet worden er zo weinig calorieën ingenomen dat dit in de praktijk niet lang vol te houden is. Zo´n dieet kan meestal maar kort worden volgehouden waardoor de verloren kilo´s meestal gewoon weer terug komen. Het dieet staat ook wel bekend als crashdieet.

Cayennepeperdieet

Een uit Amerika overgewaaide hype. De Amerikaanse ster Beyoncé claimt dat ze vele kilo's verloor met dit dieet toen ze zich voorbereide op de film Dreamgirls. Het dieet bestaat uit slechts een drietal ingrediënten, te weten citroensap, maplesiroop en cayennepeper. Het betreft hier dus geen uitgebalanceerd dieet, en zal daarom ook door niemand lang worden volgehouden.

Gezichtsanalyse dieet

Bij dit dieet vindt er eerst een analyse plaats van de gezichtslijnen. Hierna wordt er bepaald welk dieet er gevolgd zal moeten worden. Dit maal is het de actrice Kate Winslet die aangeeft dat ze na de bevalling met dit dieet is afgevallen. Het dieet zelf is grotendeels gebaseerd op de inname van veel water.

Kokosdieet

Het betreft hier een zogenaamd één voedingsmiddel dieet. Als het al mocht helpen, dan is het slechts minimaal, en zal het zeker niet leiden tot blijvend verlies van het gewicht. Daarnaast is het niet verstandig, omdat kokos ondanks dat het plantaardig is, vol zit met onverzadigde vetten.

Ongetwijfeld zijn er nog veel meer onzinnige diëten, verstandig is om je goed te oriënteren als er een dieet moet worden gevolgd. Naast het volgen van een dieet is het belangrijk om de hele levensstijl aan te passen en gezonder te leven door meer beweging en een gezond voedingspatroon te volgen.
© 2010 - 2024 Costaric, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het Brooddieet: een gezonde manier om af te vallenHet Brooddieet: een gezonde manier om af te vallenHet Brooddieet is een gezonde manier om af te vallen. Je beperkt je calorie-inname niet, maar je maakt alleen bewustere…
Afvallen door middel van brood, het brooddieetAfvallen door middel van brood, het brooddieetVeel mensen diëten niet op deze manier: het brooddieet. Vroeger werd er namelijk gedacht dat je dik werd van brood, maar…
Het broodwisseldieet: op snelle wijze afvallenmijn kijk opHet broodwisseldieet: op snelle wijze afvallenIn de jaren tachtig en negentig was het brooddieet - ook wel een broodwisseldieet genoemd - een dieet dat populair was o…
Kokosdieet: een gezonde manier van afvallenKokosdieet: een gezonde manier van afvallenDat kokosolie een heel gezonde soort vet is, is de laatste jaren wel bewezen. Kokosolie kan je zelfs helpen met afvallen…

Minder eten (én afvallen) door emoties te beheersenMinder eten (én afvallen) door emoties te beheersenTussen eten en emoties bestaat voor de meeste mensen een duidelijk verband. Ze eten uit frustratie, stress, verdriet of…
Afvallen met Caralluma van LumaslimCaralluma fimbriata, een soort cactus, is een product dat gebruikt wordt om af te vallen door hongergevoel en eetlust te…
Costaric (128 artikelen)
Gepubliceerd: 05-02-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.