Dr. Frank dieet... val je werkelijk af?

Fijn... het dieet van Dr. Frank zorgt dat je lange tijd een verzadigd gevoel houdt na de maaltijd. Het dieet omvat de bouwstoffen die je lichaam nodig heeft... en je verbrandt met dit dieet meer calorieën dan je binnenkrijgt. Daarom val je af. En dat wil je toch... afvallen. Daarnaast is het dieet goed voor hart- en bloedvaten.

Dr. Frank dieet... hoe werkt het?

Doordat je met dit dieet weinig calorieën binnenkrijgt, ga je vet verbranden.En omdat je veel eiwitten binnenkrijgt door de vele eieren in de recepten, houd je lang een verzadigd gevoel, waardoor je minder snacks tussendoor neemt. Het dieet staat vol verrassende en lekkere recepten met veel groente. En omdat je weinig koolhydraten binnenkrijgt, voorkom je grote schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Daarom kun je met dit dieet een kilo per week afvallen. Heel motiverend...

Dr. Frank… wie is het?

Dr. Frank heet volledig Frank van Berkum. Hij is een internist en verbonden aan de ziekenhuisgroep Twente. Hij promoveerde in 1991. Als aandachtsgebied heeft hij overgewicht en diabetes.

Het boek Gezond slank met Dr. Frank

In het boek vindt je zijn dieet met 84 recepten… voor elke dag van de maand een recept voor ontbijt, lunch en diner. Verder vind je in het boek een boodschappenlijstje per week, beweegtips, motivatietips en een aantal snelle recepten voor als je weinig tijd hebt. Het boek is mooi uitgegeven en gemakkelijk te lezen en uit te voeren. Het bereiden van de recepten kost meestal zo’n 15 minuten. En je kunt natuurlijk het dieet drie maanden doen. Gewoon de recepten herhalen dan.

Een sinaasappel… mag dat?

Fruit bevat vruchtensuikers en dat zijn koolhydraten. Dus liever niet eten tijdens het dieet. Doe je dit toch, eet dan niet teveel fruit. Hoewel fruit zeker gezond is, wordt aangeraden tijdens dit koolhydraatarme dieet toch minder fruit te eten. Je kunt tijdens het dieet wel een multivitaminetablet nemen. Neem dan een vitaminetabled met vitamine D erin.

Een snackje tussendoor… mag dat?

Je mag met dit dieet meer eten dan je denkt. Je mag tijdens het dieet namelijk alle producten als tussendoortje gebruiken die geen koolhydraten bevatten. Bijvoorbeeld vlees en vis, groente, eieren, kaas, komkommer en tomaat. Let er wel op dat je niet teveel vette producten als tussendoortje neemt. Je mag de snacks ook combineren. Zoals bijvoorbeeld plakjes komkommer met kaas of augurk met ham of salami eromheen gewikkeld. Zelfs een kaasplankje mag... of een vleesplankje. Neem alleen niet een te grote portie en natuurlijk geen brood (koolhydraten) hierbij eten.

Voorbeelden van recepten

Als ontbijtrecepten vind je bij het Dr Frank dieet bijvoorbeeld sojapannenkoekjes met kaas of spek, koude kiprollade met gebakken tomaten en komkommer met hüttenkäse. Voor de lunch vind je recepten als omelet met tomaat en champignons, groene sla met rundertartaartjes en zuurkoolsalade met casselerrib. En voor het avondeten vind je recepten als kipfilet met gorgonzola, courgette, broccoli en tomaat. Best lekker dus.

En als je streefgewicht is bereikt?

Dan heeft het dieet gewerkt. Nu mag je weer beginnen met koolhydraten te eten, bijvoorbeeld volkoren brood, fruit en je mag ook weer aan de magere zuivelproducten. Maar let op wat je eet en doe aan voldoende beweging: fiets bijvoorbeeld naar je werk, loop trappen en breng je kind lopend naar de crèche. Mogelijk kom je door de koolhydraten weer zo’n twee kilo aan, maar dat is normaal. Blijf wel lekker veel groente eten en neem geregeld een omeletje met groente als ontbijt of voor de lunch.

Heb je diabetes, een hoge bloeddruk of allergie voor gluten? Je mag dit dieet gewoon volgen. Neem altijd even contact op met de huisarts voor de zekerheid. Voor kinderen of zwangere vrouwen is dit dieet niet bedoeld. Ook voor mensen met een ondergewicht is dit dieet niet bedoeld.
© 2010 - 2024 Sneeuwleeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Weight Watchers combineren met een ander dieetAfvallen met Weight Watchers is anders dan afvallen met veel andere diëten. Weight Watchers vertelt je namelijk niet wat…
Het kyalin-dieetWie wil afslanken of vermageren kan talrijke diëten volgen, elk met hun specifieke kenmerken en werkwijzen. Een van deze…
Afvallen met een low carb dieetAfvallen met een low carb dieetBij een low carb dieet eet je (veel) minder koolhydraten en vaak meer eiwit en vet. Dit helpt bij afvallen, omdat de pro…
De meest populaire diëten zijn schadelijk voor de gezondheidDe meest populaire diëten zijn schadelijk voor de gezondheidVeel mensen zijn opzoek naar en manier om af te vallen. Vaak wordt er dan gezocht naar een populair dieet. Een populair…

Voorkom Hardnekkig Lichaamsvet, Afslanken, LiposuctieHardnekkig lichaamsvet is een groot probleem voor veel mensen. Het lijkt erop dat dit vet bijna onmogelijk is om kwijt t…
Afslanken met negatieve calorieenEr zijn voedingsmiddelen die meer calorieën verbranden, dan het aantal calorieën dat ze aan het lichaam leveren. Op deze…
Reactie

Emcee, 26-06-2014
Ik volg nu 3 weken het boek van Dr Frank met zijn recepten en ik was de eerste 2 weken 2 kg afgevallen, lekker eten en nog afvallen ook, maar nu ging ik vandaag op de weegschaal staan en was helemaal niets afgevallen na een week, ook niet aangekomen.
Hoe kan dit, Ik volg alles strikt op en beweeg iedere dag dmv fietsen, zwemmen, lopen…
Kan iemand mij hierop een antwoordt geven, die net als mij ook dit probleem heeft.
Alvast bedankt. Reactie infoteur, 30-06-2014
Het kan zijn dat je meer spieren krijgt. En die zijn zwaarder. Een andere manier om te kijken of je er baat bij hebt is bijvoorbeeld je buikomtrek te meten. En kijk of deze minder centimeters gaat maken. Als je beweegt en gezonder eet gaat het echt wel de goede kant op. Geniet van de nieuwe weg die je bewandelt. En kijk niet alleen naar het doel dat je wilt behalen. Zo houd je het langer vol en blijf je tevreden.

Sneeuwleeuw (5 artikelen)
Laatste update: 31-05-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.