Het kyalin-dieet

Wie wil afslanken of vermageren kan talrijke diëten volgen, elk met hun specifieke kenmerken en werkwijzen. Een van deze diëten is het Kyalin-dieet. Hoe werkt dit dieet? Het kyalin-dieet is voornamelijk gebaseerd op het klassieke proteine dieet. De focus ligt op het eten van eiwitreike voeding en het vermijden van koolhydraten en vetten.

Hoe werkt het kyalin dieet?

Bij een eiwitdieet of proteinedieet beperkt men de inname van koolhydraten en suikers. Dit zet het lichaam ertoe aan om energie uit andere elementen te halen. Normaalgezien zou het lichaam zich dan eerst richten tot de afbraak van spieren. Bij het proteinedieet worden de spieren echter beschermd door de grotere hoeveelheid eiwitten die opgenomen worden, dus rest er het lichaam enkel nog de mogelijkheid om energie te putten uit vetverbranding.

Stappenplan

Het kyalin dieet is een dieet dat grotendeels gebaseerd is op het klassieke eiwitdieet. Daarnaast belooft men met het kyalin dieet een optimale opvolging door een speciale coach die voor begeleiding zorgt doorheen het "kyalin stappenplan". Dit dieet stelt namelijk vier fases voorop waar men doorheen moet om tot een ideaal resultaat te komen.

De afslankfase

In deze fase moet men een strikt dieet volgen waarbij dagelijks een aantal 'eiwitporties' opgenomen moeten worden, in combinatie met groenten en vlees of vis. In deze fase zijn koolhydraten zoals aardappelen, brood, pasta en fruit uit den boze. Deze eerste fase dient voornamelijk om gewicht te verliezen. Tijdens deze fase moet men het opgelegde aantal eiwitporties eten, zodat de spieren in het lichaam niet afgebroken worden bij gebrek aan koolhydraten en suikers.

De Reïntroductiefase

Tijdens de reïntroductiefase worden koolhydraten opnieuw opgenomen in het voedingsschema. De eiwitsupplementen die voorgeschreven werden in de afslankfase zullen geleidelijk vervangen worden door fruit en graanproducten.

De Stabiliseringsfase

In deze fase zullen de eiwitsupplementen volledig vervangen worden door een gezonde voedingsstijl en worden ook zetmeelproducten weer toegelaten.

Gezonde voeding

Deze laatste stap wordt in het kyalin dieet geen fase meer genoemd, maar een levensstijl. Men streeft naar een eetpatroon waarin gezonde producten vooropstaan en waar geen 'verboden' producten meer bestaan, zolang ze met mate geconsumeerd worden.

Producten

De Kyalin coaches beschikken over een gamma aan producten die gezond en eiwitrijk zijn. Dit zijn zogenaamd de ideale producten om tijdens het dieet te gebruiken. Het gaat om soepen, dranken, kant-en-klare gerechten, maar ook koekjes en aperitiefhapjes, ontbijtgranen, beleg en supplementen.
© 2011 - 2024 Juliedr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Is afvallen met het Kyalin dieet voor iedereen gezond?We hebben de keuze uit steeds meer (crash)diëten om in zo'n kort mogelijke tijd zoveel mogelijk lichaamsgewicht kwijt te…
Eiwit dieet: Hoe werkt het eiwitrijk of proteïne dieet?Het eiwit dieet is op dit moment waanzinnig populair. Het verbrandt gericht vet en geen spiermassa. Je kunt het eenvoudi…
Hoe je snel kunt afvallenIedereen die wat gewicht kwijt wil, wil dit graag zo snel mogelijk en met ze weinig mogelijk moeite. Er zijn een aantal…
Het broodwisseldieet: op snelle wijze afvallenmijn kijk opHet broodwisseldieet: op snelle wijze afvallenIn de jaren tachtig en negentig was het brooddieet - ook wel een broodwisseldieet genoemd - een dieet dat populair was o…

Mager en gezond vlees die helpen bij het dieet!Mager en gezond vlees die helpen bij het dieet!Gezond koken en eten om te diëten is niet altijd even gemakkelijk. Een foute concludering van vele mensen is dat vlees a…
Bep, de beste methode om aftevallenBep, de beste methode om aftevallenBep is de beste afvalmethode om succesvol aftevallen. Een deskundige jury van het RTL-programma EditieNL, waaronder spec…
Bronnen en referenties
  • www.kyalin.be
Juliedr (165 artikelen)
Gepubliceerd: 25-03-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.