Is afvallen met het Kyalin dieet voor iedereen gezond?
We hebben de keuze uit steeds meer (crash)diëten om in zo'n kort mogelijke tijd zoveel mogelijk lichaamsgewicht kwijt te spelen. Het aantal proteïne diëten is niet meer te tellen. Het Kyalin dieet speelt hierbij een hoofdrol. En ook al kennen deze proteïne diëten in wetenschappelijke kringen meer tegen-dan voorstanders, toch wordt dit Kyalin dieet ook bij ons steeds populairder. Wat maakt Kyalin dan zo interessant en is het voor iedereen even gezond?
Proteïnes bouwstenen van je lichaam
Je vindt proteïnes of eiwitten vooral in alle rood vlees, in kip, vis, eieren en in sommige zuivelproducten, in voedingsproducten op basis van soja, zilvervliesrijst, bonen, granen, noten en in alle volkorenproducten. Proteïnes bestaan hoofdzakelijk uit aminozuren, dé bouwstenen van je lichaam, dat deze heeft proteïnes nodig heeft voor de productie van hormonen en enzymen. Deze laatsten zorgen voor de opbouw van je spierweefsel. Bij een gezond voedingspatroon haalt je lichaam voldoende proteïnes uit het voedsel dat je dagelijks naar binnen werkt. Bij een té vette en calorierijke voeding, wanneer je geregeld aan sport doet, vermoeid bent of je herstelt van een ziekte of een operatief ingrijpen, kamp je meestal met een proteïnetekort. Een proteïne dieet blijft zorgen voor de nodige opbouw van je spiermassa. Dit is in tegenstelling met een kalssiek dieet, waarmee je spiermassa verliest door een tekort aan eiwitten en een veel lagere stofwisseling.
Constant vet verbranden
Je lichaam zal in de eerste plaats koolhydraten verbranden om aan zijn eigen energiebehoeften te kunnen blijven voldoen. Puurt je lichaam daaruit onvoldoende energie, dan zal het zijn beschikbare vetten verbranden. Met een proteïne dieet neemt je lichaam zo weinig mogelijk koolhydraten op. Je zal dus constant vet verbranden om voldoende energie te leveren.
Hoe meer proteïnes, hoe minder vet
Wil je met een klassiek dieet vermageren, dan moet je minder eten. Bij een proteïne dieet blijft de verhouding tussen koolhydraten, vetten en proteïnes ongewijzigd, alleen de hoeveelheden worden terug geschroefd. Zo wordt een evenwicht tot stand gebracht waarbij meer proteïnes worden opgenomen en minder vet en koolhydraten. Met een proteïne dieet eet je niet evenwichtig. Daardoor gaat je lichaam na maximum drie dagen in ketose, waardoor ieder hongergevoel verdwijnt. Ketose ontstaat door de overschakeling op uitsluitend vetverbranding door een tekort aan koolhydraten.Omdat je hongergevoel compleet wordt uitgeschakeld, moet je de regels van het Kyalin dieet strikt respecteren. Neem je toch koolhydraten op, dan heeft je lichaam weer drie dagen nodig om in ketose te gaan.
Stap voor stap
Met het Kyalin dieet bereik je stap voor stap je meest ideale lichaamsgewicht. Tijdens de eerste afslankfase volg je een dieet van groenten en eiwitporties, die je bij Kyalin kunt aanschaffen. Een proteïnerijke voeding met een evenwichtige samenstelling is noodzakelijk voor het succesvolle verloop van je dieet. In de tweede of reïntroductiefase krijg je weer allerlei voedingsgroepen op je bord. Koolhydraten en fruit zijn weer toegelaten. Eiwitrijke voeding wordt stelselmatig afgebouwd, en in de laatste fase leer je hoe je nieuwe eetgewoonten aan te houden.
Stappenplan moet jojo effect voorkomen
Het nauwgezet volgen van dit stappenplan is belangrijk om het bekende jojo effect te voorkomen. Het Kyalin dieet streeft uiteindelijk een complete vetverbranding na. Om dit te bereiken, eet je zo weinig mogelijk suikers en en zoveel mogelijk proteïnes, zodat je spiermassa intact blijft. Tijdens je Kyalin dieet staat je er zeker niet alleen voor. Je kan steeds terugvallen op je coach. Naarmate je dieet vordert wordt het aantal consultaties vermindert. Wie het kyalin volgt zoals het hoort zal nooit honger lijden. De maaltijdvervangers die je in de eerste dieetfase gebruikt, maken van Kyakin een bijzonder gemakkelijk dieet. Tijdens die eerste afslankfase kost dit dieet gemiddeld zo'n 350 euro kosten. Daarna vallen de kosten sterk terug.
© 2012 - 2025 Frantan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het kyalin-dieetWie wil afslanken of vermageren kan talrijke diëten volgen, elk met hun specifieke kenmerken en werkwijzen. Een van deze…
Beginnen met afvallenIedereen weet wat het is, afvallen. Het zou beter zijn als mensen dat ook deden. Nederlanders worden namelijk steeds dik…
Afvallen: Hoe en Wat?Tegenwoordig hebben steeds meer mensen last van overgewicht. Deels wordt overgewicht veroorzaakt door een aanleg in onze…