Platte buik dieet

Platte buik dieet Wat is een platte buik dieet? Is het een streng dieet of zijn het enkele voeding adviezen? Wat zijn de resultaten van het volgen van het platte buik dieet? Is het belangrijk om de stoelgang op gang te krijgen als je een platte buik wil? Wil je een platte buik? Doe je al veel oefeningen? Pas ook je dagelijkse dieet aan voor goed resultaat! Combineer het platte buik dieet met buik oefeningen en buik trainingen en succes is verzekerd!

Wat?

Wat is een platte buik dieet? Het is een dieet van voeding adviezen dat speciaal opgesteld is om het vetpercentage rond de buik aan te pakken.

Resultaat

Wat is het resultaat van het platte buik dieet?
Alleen een dieet volgen helpt niet, het dieet is extra goed werkzaam in combinatie met:
Een platte buik krijg je niet voor niets, iedereen, man of vrouw, moet er iets aan doen!

Stoelgang

Van groot belang voor een platte buik, een buik dat niet is opgezet, is de stoelgang. Iedere dag naar de wc is een must voor een platte buik.

Ontstoppers

Hoe krijg je de stoelgang op gang? De volgende tips zorgen voor een betere stoelgang:
 • Drink iedere ochtend een glas (lauw) mineraalwater op de nuchtere maag,
 • Drink voldoende mineraalwater iedere dag,
 • Zorg iedere dag voor ruim voldoende beweging,
 • Stress en spanning beïnvloeden de darmen negatief: leer goed omgaan met stress.

Dieet tips

De volgende dieet tips helpen zowel de stoelgang op gang te komen als het krijgen van een platte buik.

Winderigheid

Het eten van producten dat winderigheid veroorzaakt, moet zoveel mogelijk vermeden worden tijdens het volgen van een platte buik dieet. Winderigheid kan voor een uitpuilende buik zorgen.

Vermijden

Vermijd tijdens het platte buik dieet de volgende producten:
 • Kauwgom,
 • Suiker,
 • Bewerkte en verwerkte koolhydraten (witbrood, pasta, taart, koekjes, chips en enz.)
 • Bruine bonen.

Verminderen

Speciaal voormensen met gevoelige darmen geldt het volgende advies: Verminder tijdens het platte buik dieet de volgende producten:
 • Koolsoorten zoals ui,
 • Peulvruchten.

Wel eten

Welke producten zijn aanraders tijdens het platte buik dieet?
Eet de volgende producten juist wel tijdens het platte buik dieet!
 • Amandelen en noten,
 • Donkergroene groenten,
 • Mager vlees, kip en kalkoen,
 • Volkoren producten,
 • Granen,
 • Eieren,
 • Bosbessen, aalbessen en alle andere bessen,
 • Olijfolie.

Eet langzaam

Een grote boosdoener tijdens het volgen van het platte buik dieet is schrokken. De spijsvertering moet goed op gang komen in de mond, eet langzaam en kauw goed! Zo maak je het voor je maag en darmen gemakkelijker om het voedsel goed te verteren.

Voordelen

Wat zijn de voordelen van langzaam eten en goed kauwen?
 • Je hebt eerder een voldaan gevoel: je eet minder en
 • De stoelgang komt beter op gang!

Vezels

Vezels zijn onmisbaar tijdens het volgen van een platte buik dieet. Een voorwaarde om vezels goed te laten opnemen in het lichaam is voldoende mineraal water te drinken! Vezels verlaten de darmen als zij zich kunnen verbinden met water. De stoelgang komt goed op gang door het eten van vezels in combinatie met het drinken van mineraalwater.

Zout

Iedereen die het platte buik dieet volgt moet het zoutgebruik goed in de gaten houden: door (te) veel zout krijgt iedereen een opgezette buik. Probeer de zoutinname te verminderen.

Opgeblazen gevoel

Tijdens het volgen van het platte buik dieet is een opgeblazen gevoel niet de bedoeling. Probeer het opgeblazen gevoel te verminderen door het gebruik van melk te verminderen. Zeker mensen met gevoelige darmen die graag het platte buik dieet willen volgen is het advies van voedingsdeskundige: verminder het gebruik van melk! Ook het eten van fruit kan een opgeblazen gevoel geven.

Fruit

Fruit eten is uitstekend en een goede vezel leverancier. Maar, fruit verteert eerder dan ander voedsel. Eet nooit fruit direct na een maaltijd. Neem fruit op de nuchtere maag of tussen de maaltijden door.

Regelmatig

Eet regelmatig, gezond en gevarieerd. Wat goed kan helpen is de toevoer van voedsel contant te houden. Gebruik 6 kleine maaltijden i.p.v. de gebruikelijke 3.

Training

Van essentieel belang tijdens het volgen van een platte buik dieet is het doen van buik oefeningen. Trainen die buik!

Doorzettingsvermogen

Snel een platte buik wil iedereen! Besef dat snel een platte buik in een week niet realistisch is. Door de voedingsadviezen van het platte buik dieet te volgen, daarbij ruim voldoende te bewegen en buik oefeningen te doen, zal bij iedereen het vetpercentage van de buik verminderen. Doorzettingsvermogen is heel belangrijk! Houd de stoelgang iedere dag op gang!
© 2011 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
BBB: de buik, kledingadviesBBB: de buik, kledingadviesVoor veel vrouwen zijn de buik, de billen en de benen het probleemgebied van hun lichaam. Door waakzaam om te gaan met d…
Zweetband voor je buik: hoe werkt dat?Zweetband voor je buik: hoe werkt dat?Een zweetband voor de buik is een band van een speciaal materiaal, die gedragen wordt rondom de buik met als doel om pla…
Snel afvallen rond je buikSnel afvallen rond je buikVeel mensen willen maar wat graag het vet kwijt dat rond de buik zit. Logisch, want dit is dé plek waar vet veelal wordt…
Een platte buik door buikspieroefeningenEen platte buik door buikspieroefeningenEen platte buik willen we allemaal wel. Voor de meeste mensen is dit niet weggelegd: door voeding, zwangerschap of ziekt…

Drink je slank met wijnDrink je slank met wijnAfvallen en een lekker wijntje 's avonds bij het eten. Dat kan heel goed, mits het rode wijn is. Er wordt beweerd dat he…
Afvallen lukt niet - help wat nu?Afvallen lukt niet - help wat nu?Afvallen is vaak niet eenvoudig, dat blijkt wel uit het feit dat vele vrouwen meerdere, soms wel tientallen, pogingen ac…
Bronnen en referenties
 • http://www.infocoachroberta.com/afslanken
 • http://www.dieetblog.com/platte-buik-dieet/
 • http://www.dieetblog.com/een-platte-buik-10-uiteenlopende-tips/
 • http://www.platte-buik.nl/dieet-tips-voor-een-platte-buik/
 • http://www.aankomen-afvallen.nl/artikel/afslank-artikelen/het-platte-buik-dieet/
 • http://www.afvallen.be/2008/01/25/tips-voor-een-platte-buik/
 • http://www.mijnvoedingscoach.nl/
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 08-03-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.