Tips voor een gezond en blijvend slank gewicht

Tips voor een gezond en blijvend slank gewicht Blijvend slank is het ideaal van veel vrouwen. Enkele kilo´s kwijt raken binnen 5 dagen klinkt fantastisch! Van strenge diëten volgen worden veel vrouwen niet gelukkiger , laat staan dat het afslank resultaat blijvend is. Kan het ook anders? Afvallen en een gezond en blijvend gewicht houden, kan dat? Door het volgen en toepassen van de volgende tips, kan iedereen op een gezonde manier een paar kilo´s kwijtraken binnen enkele dagen. Hoe kan je op een gezonde manier blijvend slanker worden?

Calorie verbranding versnellen

Wetenschappelijke studies geven aan dat bepaalde stoffen in
 • Rode pepers en in
 • Groene thee
De stofwisseling lichtjes versnellen. Door dagelijks enkele glazen groene thee te drinken en regelmatig een rode peper door het eten te verwerken, geeft het je stofwisseling een oppepper. Hierdoor versnel je de calorie verbranding.

Vezels

Waarom is het belangrijk om voldoende vezels, mineralen en vitamine binnen te krijgen tijdens het gezond afslanken? Tijdens een gebrek aan voedzame stoffen tijdens een streng dieet, kan het volgende gebeuren
 • Je wordt kouwelijk,
 • Je haar wordt dof,
 • Je humeur daalt en
 • Je lichaam hunkert naar alles wat eetbaar is.
Door nu je dagelijkse dieet aan te passen en daar ruim voldoende vezels, mineralen en vitamine aan toe te voegen, is de hunkering naar snacks en dik makend voedsel veel minder!

Groente

De volgende tip voor een gezonder en blijvend slanker resultaat is het eten van groene groente. Eet dagelijks groene groente! Eet minder:
 • Pasta en
 • Rijst,
En eet meer:
 • Groene groente,
 • Bonen,
 • Linzen,
 • Vis,
 • Kip
en als de behoefte naar pasta en rijst groot is, gebruik dan liever:
 • Zilvervliesrijst en
 • Volkorenpasta.

Bewust

Hoe kan je minder eten? Eet bewuster en langzamer, daardoor eet je minder. Besef de volgende zaken:
 • Hoe groter het bord, hoe meer je eet,
 • Hoe meer chocola in huis, hoe meer je eet,
 • Hoe meer eten in huis, hoe meer je eet,
 • Hoe langzamer je eet, hoe minder je gaat eten,
 • Hoe beter je het voedsel kauwt, hoe minder je gaat eten.
Door bewuster om te gaan met voedsel, leer je de signalen van je lichaam te herkennen dat je genoeg gegeten hebt, i.p.v. nog een bord vol te scheppen.

Ingrediënten

De volgende tip is een moeilijke: weet wat je eet. Om het simpel te zeggen: eet voedsel dat puur is i.p.v. het “kant-en-klaar” voedsel. Bestudeer eens de etiketten: in heel veel producten zit suiker in verwerkt, zelfs in de tomatensaus! Extra zout, vet en suiker zijn vaak toegevoegd om de smaak van een product te versterken. Ingrediënten die het product langer houdbaar maken, zijn niet altijd gezonder. Om gezonder blijvend slank te worden, is pur natuur voedsel een betere keuze.

Vet

Waarom is vetarm eten niet gezond voor je? Waarom is vetarm eten niet beter voor je als je gezonder en blijvend slanker wil worden? In de jaren 40 van de vorige eeuw is “per ongeluk” in een wetenschappelijk tijdschrift een artikel verschenen dat vertelde dat vet eten slecht voor je was, zeker tijdens het volgen van een dieet. Er is van alles gedaan om dat artikel uit de publicatie te halen, dat mislukte. Het heeft jaren geduurd eer de mens tot de overtuiging kwam dat het gebruik van vet goed voor je was, immers, de publicatie dat vet slecht was stond in een wetenschappelijk blad!

Slechte vetten

Let wel: transvetten (zoals in chips en koekjes) en verzadigde vetten zijn WEL slecht voor je! Waarom heb je vet nodig? Sommige vitamines, zoals A, D en E zijn alleen oplosbaar in vet. Deze vitamines heeft iedereen nodig, ook om de hunkering naar voedsel te onderdrukken. Hoe kunnen deze vitamines oplossen in een lichaam dat geen vet tot zich neemt?

Goede vetten

Welke vetten zijn goed voor je? Welke goede vetten dien je in je dagelijkse dieet op te nemen om gezond en blijvend slanker te worden?
 • Olijfolie,
 • Vette vis zoals zalm, makreel en sardines en
 • Noten.

Bewegen

De laatste tip om gezond en blijvend slanker te worden, is door meer te gaan bewegen. Van bewegen en daarnaast te snacken, worden we niet slanker. Het is de combinatie van bovenstaande voedingstips met het bewegen waar we gezonder en blijvend slanker van worden. Heel veel succes!
© 2011 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe kun je afvallen met yoghurt?Hoe kun je afvallen met yoghurt?Kun je afvallen met yoghurt? Dit blijkt inderdaad zo te zijn! Yoghurt heeft een hele positieve werking voor mensen die g…
Hoe je snel kunt afvallenIedereen die wat gewicht kwijt wil, wil dit graag zo snel mogelijk en met ze weinig mogelijk moeite. Er zijn een aantal…
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…
Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen met een dieet en daarna slank blijven, dat kan. Om snel enkele kilo’s af te vallen kunt u het beste een ei…

Vitamine D en calcium: de perfecte combinatieVitamine D is een vitamine die in vet wordt opgelost. Onder invloed van zonlicht word het gevormd in je lichaam en het i…
Motivatie om je dieet vol te houdenMotivatie om je dieet vol te houdenEen dieet volhouden is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Na verloop van tijd gaat het afvallen steeds langzamer, en de…
Bronnen en referenties
 • http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/dieet/50016-effectief-afslanken-afslanktips-die-werken.html
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 17-10-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.