Wat kan je doen met baby olie

Baby olie is natuurlijk ideaal om je baby lekker mee in te smeren. Maar wist je dat er nog veel meer dingen te doen zijn met baby olie?

Pleisters verwijderen

Vooral bij kinderen kan het zeer doen om een pleister te verwijderen. Als je hem eerst eventjes goed insmeert met baby olie, dan laat hij vanzelf los. Het laatste stukje kan je er dan zo afhalen, zonder de ouch! Als je een gevoelige huid hebt, is dit ook een goede optie.

Bad olie maken

Heb je een favoriet luchtje? Neem een half kopje baby olie en voeg er een paar druppels van je favoriete parfum aan toe. Doe het in een flesje en schud het goed door elkaar, doe nu een beetje in het bad.

Poets je golfclubs

Het kost een fortuin om goede polijst te kopen voor je golf clubs maar daar komt nu een einde aan. Doe een paar druppels baby olie op een dukje en poets ze helemaal glimmend op.

Krassen verwijderen

Als je krassen hebt op je dashboard van je auto, kun je ze licht insmeren met een beetje baby olie. Ze zijn nu niet meer te zien en je dashboard krijgt er ook een mooie glans van.

Latex verf verwijderen

Zit er na het verfen nog verf op je handen of op je armen? Smeer eerst de plekjes in met baby olie en was ze daarna met water en een klein beetje zeep. De latex gaat nu in no time van je af.

Zit je ring vast

Heb je het ook wel eens dat je ring vast komt te zitten om je vinge? Smeer hem dan goed in met baby olie en hij glijdt zo van je vinger af.

Berg verwijderen

Nieuwgeboren babies hebben vaak last van berg. Smeer het hoofdje goed in met wat baby olie en laat het een paar uur intrekken, (nooit langer dan 24 uur). Kam de berg er voorzichtig uit, en was het hoofdje van je baby met een beetje shampoo.
© 2008 - 2024 Daisy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een babymassage gevenIn de Verenigde Staten worden babymassages steeds meer populair, maar ook in Europa zijn er al heel wat mensen die hun b…
Berg bij je baby; schilfers op de hoofdhuidBerg bij je baby; schilfers op de hoofdhuidAls je baby een droge en vlokkerige huid heeft, dat een beetje op roos lijkt, of dik, olie-achtig, gele of bruine schilf…
Babyolie: samenstelling en kiezen op basis van aanbevelingenBabyolie: samenstelling en kiezen op basis van aanbevelingenWat is er fijner dan een baby te verwennen en daarbij kraaigeluidjes van plezier te horen? Niets toch? Het dagelijkse ba…
Natuurlijke babyverzorgingNatuurlijke babyverzorgingBaby´s moeten vaak in bad. Niet eens zozeer om het vuil weg te wassen, meer om de huidfunctie en de inwendige organen te…

De winst van het ziekteverzuimZiekteverzuim is een ingewikkeld verschijnsel. Het hangt samen met de mate van kinderachtigheid die mensen zichzelf toes…
Schimmels, bacteriën en spinnen!Schimmels, bacteriën en spinnen!De keuken en de badkamer zijn de lievelingsplaats van bacteriën. De badkamer vinden ze geweldig omdat het er lekker warm…
Daisy (43 artikelen)
Gepubliceerd: 10-01-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.