BodySculptor: relaxerend afslanken

BodySculptor: relaxerend afslanken Er bestaan veel manieren om af te slanken die ofwel steunen op een strikt eetplan of een veelheid aan fysieke inspanningen vereisen of een combinatie van beide. De BodySculptor-methode biedt de mogelijkheid om de strijd tegen de overtollige kilo’s al slapend te voeren. Of de methode effectief is is niet duidelijk, maar op basis van enkele artikels in kranten lijkt de BodySculptor toch een degelijk alternatief voor de klassieke afslankingsmethodes.

Oorsprong

De oorsprong van het BodySculptor-systeem ligt bij enkele Franse artsen die onder leiding van professor Greff, gespecialiseerd in de behandeling van abdominale obesitas (zwaarlijvige buikomtrek), het apparaat ontwikkelden. In 1998 werden de eerste behandelingen uitgevoerd en die bleken zo efficiënt dat de methode snel succesvol werd in Frankrijk. De BodySculptor is een begrip inzake afslanking en huidversteviging. Een 600-tal centra zijn werkzaam over het hele land.

Masseur David Dijkstra, eigenaar van de populaire Chill Out Spa in Amsterdam, introduceerde BodySculptor in Nederland. In België werd het toestel voorgesteld op de Estetikabeurs in Brussel in 2007.

Doel

Het primaire doel van deze innovatieve methode is een slanker lichaam bekomen terwijl je inslaapt in een soort van comfortabel harnas. Het apparaat concentreert zich vooral op de binnenkant van de dijen alsook op de zogenaamde lovehandles, de onderbuik en het opgeslagen vet op de knieën. Tevens zorgt de BodySculptor voor een strakkere huid en behandelt kleine uitzakkingen ten gevolge van een bepaalde levensstijl (bijvoorbeeld vaak diëten), een gebrek aan lichaamsbeweging, zwangerschap of een tekort aan hydratatie.

Werking

Door middel van lage frequentiegolven (<100 Hz), die men door de spieren stuurt, worden vetzuren vrijgemaakt en door drainage (micropressie) via het vasculaire systeem uit het lichaam verdreven. Op een selectieve manier vermindert men aldus de vetmassa. De specifieke golflengte bevordert het vetverbrandingsproces, wat lipolyse wordt genoemd. Het stimuleert eigenlijk een proces in het lichaam dat normalerwijze optreedt na het sporten.

Deze methode is weldadig voor spieren en organen, maar totaal onschadelijk voor huid en lichaam. Ongewenste neveneffecten zijn er evenmin, ook niet voor mensen op hogere leeftijd of met problemen van metabolische aard. BodySculptor pakt alle probleemzones tegelijkertijd aan, maar kan zich ook richten op specifieke zones zoals de taille, de heupen, de dijen, de knieën, de kuiten, de armen, de kin of de nek.

De behandeling

Eerst wordt er een afslankingscrème of een verstevigende gel op de probleemzones aangebracht. In je ondergoed word je een pak aangemeten: je draagt een buikgordel, twee singels voor de armen en twee enorme laarzen. Het BodySculptor-apparaat wordt verbonden met de buikgordel. In een kinstuk zijn de micro-compressie en elektroden voor bio-magnetische golven verwerkt.

Zo van kop tot teen ingepakt onderga je een ontspannende behandeling met afwisselende knijpbewegingen van dertig minuten waarbij je een zachte warmte ervaart en licht begint te zweten. Een sensatie van lichtheid, vooral in de benen, overvalt je en een diepe ontspanning maakt zich van je meester wat leidt tot slaperigheid.

Kuur

Voor een resultaatgerichte behandeling heb je een kuur van twaalf beurten nodig. Voor een kuur van zes weken, betekent dat twee behandelingen per week. Wens je het op drie weken af te werken, moet je rekenen op drie sessies per week. Ten einde een optimaal resultaat te bekomen wordt aangeraden om dagelijks anderhalve liter water te drinken en een gezonde en evenwichtige voeding na te streven. Na een kuur van twaalf behandelingen verliest men gemiddeld één tot twee kledingmaten, afhankelijk van je BMI-waarde. Hoe hoger deze waarde, hoe meer verlies. Op deze manier afslanken is niet goedkoop, want je bent al makkelijk een aanzienlijk bedrag kwijt voor een volledige kuur en wil je de resultaten aanhouden moet je maandelijks op een onderhoudingssessie rekenen.

Doelgroep

Wie komt in aanmerking voor een behandeling met de BodySculptor?
 • mensen, ongeacht geslacht of leeftijd, die wensen af te slanken of zich fitter te voelen
 • mensen met cellulitis
 • mensen met pijnlijke gewrichten en stramme spieren
 • mensen met fibromyalgie (weke-delen reuma)
 • vrouwen enkel op zoek naar huidversteviging

Contra-indicaties

Deze methode mag zeker niet worden toegepast in volgende gevallen:
 • bij zwangere vrouwen
 • bij dragers van een pacemaker
 • bij diepe veneuze trombose
 • bij infecties m.b.t. bloed- en lymfevaten
 • bij zware hartinsufficiëntie
 • bij hemofilie (bloedstollingsstoornis)

Een arts moet geraadpleegd worden in volgende gevallen:
 • bij hormonale verstoring
 • bij ernstige ziekte

Andere toepassingen

Deze methode wordt nog toegepast in de geneeskunde voor behandelingen van visceraal vet (buikvet), lymfoedeem (dikke ledematen), lymfedrainage, diabetes, recuperatie na sportinspanningen of voor ondersteuning van vruchtbaarheidsbehandelingen.

Klinische test

In november 2006 organiseerde dokter Pavie, van de medische faculteit Cochin van de universiteit van Parijs, een klinische test waaraan 36 vrouwen deelnamen die een plaatselijk of algemeen overwicht vertoonden en geen dieet volgden. Ze testte het vetreducerende en lipoomtrainerende effect van de BodySculptor na twaalf sessies. Uit het onderzoek bleek dat het relaxerende effect van de behandelingen bij alle dames inderdaad klopte, dat 95% van de geteste vrouwen een aanzienlijke versteviging en verhoogde elasticiteit van de huid vaststelde en dat 73% van de dames merkte dat de huid van het gezicht en de hals verstevigd was.

Hierbij moet wel de bedenking gemaakt worden dat deze test maar een beperkt aantal personen betrof en dus niet als wetenschappelijk representatief kan worden beschouwd.

Tests van journalisten

Leen De Moor van Gazet van Antwerpen testte het toestel één keer uit.
Relaxerend was het zeker”, schrijft ze en de drainage lijkt alvast te werken, ook de uren daarna nog. Ik zou wel overwegen om een kuur te beginnen”.

Tine Kintaert van de krant Het Laatste Nieuws is tevreden. “Raar maar waar: zonder een druppel zweet te vergieten of op mijn eten te letten, merkte ik op het einde van de kuur resultaat. Geen grammetje ging eraf, maar in centimeters was het effect van de BodySculptor wel zichtbaar. Mijn taille versmalde met 3 centimeter, en ook aan mijn heupen en aan elke dij was ik 3 centimeter kwijt. Minder dan gemiddeld, maar in de weken na de kuur bleef ik afslanken. En daar bleef het niet bij: naast de verloren centimeters was er ook een zichtbaar verschil: de hoeveelheid cellulitis - en hebben we dat niet allemaal - verminderde en mijn huid zag er strakker en glanzender uit.

Catherine De Baene, testte het apparaat voor het online magazine Lifestyle make-over en concludeerde: “" BodySculptor liet me niet enkel al 10 cm omtrek verliezen. Ik ging van een maatje 48 naar een maatje 44 (die ondertussen ook al los zit), mijn billen werden strakker, mijn zijkwabbetjes zijn zo goed als verdwenen en ook op mijn buik begin ik resultaat te zien”.

In het Franse magazine Femme Actuelle verscheen er een test waarin de redactrice een positief oordeel uitbracht. Ze concludeerde eveneens dat het relaxerend effect inderdaad aanwezig was, dat de omtrek van haar taille met 5 cm verminderd was en haar huid aanzienlijk verstevigd was.

Bij klanten van diverse wellnesscentra zijn meer genuanceerde meningen te horen zoals wel vaker als het over afslankingslethodes gaat zodat de lezer het voor zichzelf moet uitmaken of hij de kostprijs de moeite waard acht.

Internationale prijs?

Zowel bij de producent als in de centra wordt er de nadruk op gelegd dat de BodySculpture-methode in 2007 de prijs voor de beste afslankingsmethode van de internationale pers kreeg, maar bij verder opzoekingswerk op het net is daar niet direct een spoor van terug te vinden.
© 2018 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Inovo - Ontgiften, afslanken, verstevigenInovo is een apparaat dat op een zonnebank lijkt en dat biocompatibele infrarode stralen naar het lichaam zendt. Deze st…
Lipolyse tegen hardnekkig vet op billen en dijenLipolyse tegen hardnekkig vet op billen en dijenHardnekkige vetophopingen op billen, dijen en heupen krijgt u met sport en diëet alleen niet weg. Afslanken kan zelfs ee…
Hoe gezond en efficiënt af te slankenHoe gezond en efficiënt af te slankenDe badpakken-tijd staat bijna voor de deur en je bent enkele kilootjes bijgekomen die er terug af moeten. Begin je dieet…
Afvallen: Wat moet je drinken als je wilt afslanken?Afvallen: Wat moet je drinken als je wilt afslanken?Afvallen kan ook zonder dieet en zonder sporten. Water of ander vocht is heel effectief wanneer je wilt afslanken. Water…

Bijwerkingen van de pil: misselijkheid en pijnlijke borstenBijwerkingen van de pil: misselijkheid en pijnlijke borstenBijwerkingen van de pil: in de eerste maanden moet je lichaam wennen aan de hormonen die in de pil zitten en dan kunnen…
Spiergel voor sommige blessures, kneuzingen en pijnenSpiergel voor sommige blessures, kneuzingen en pijnenAl onze spieren, gewrichten en pezen maken deel uit van ons bewegingsapparaat. Het bewegingsapparaat is het orgaansystee…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Jarmoluk, Pixabay
 • http://www.aquasense.be/bodysculptor
 • https://www.bodysculptor-benelux.com
 • https://www.hln.be/nina/fit-gezond/onze-redactrice-testte-bodysculpting-uit-afslanken-tijdens-powernapjes~a5800039/
 • https://www.style-schilde.com/single-post/2014/08/30/BodySculptor-getest-door-GvA
 • 
http://www.make-overs4u.be/nl/InDeKijker/Index/11612/bodysculptor
 • 
https://www.femmeactuelle.fr/minceur/astuces-minceur/test-bodysculptor-excell-00636
 • http://www.dali-wellness.nl/reviews/klantenreacties
 • http://club.beaute-addict.com/forum/673831-qui-a-essayer-le-cellu-m-ou-body-sculptor-0.php
Vosje (460 artikelen)
Laatste update: 30-03-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 9
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.