Douchegeheimen onthuld

Hoe douchen de Nederlanders nou het liefste? Staan zij het liefst alleen of zijn de grote douchekoppen niet voor niets een trend en spetteren wij liever met zijn tweeen. Het is allemaal onderzocht. In dit artikel de uit een reeks onderzoeken die overigens werd verricht door een fabrikant van douchekranen en sanitair. De resultaten van dit onderzoek zullen we vast en zeker terugzien in de badkamer van de toekomst.

Samen of alleen

Ruim 40% van de Nederlanders doucht wel eens met zín partner samen onder één douche. Dit doet de Nederlanden dan het liefst in het weekend vóór het slapen gaan. Daarna volgen bij het opstaan (20%), én voor en na het hebben van sex
33% van de mensen die wel eens samen doucht, geeft aan dit elke wekelijks te doen.

Mannen douchen vaker samen

Opvallend is hierbij het verschil tussen de mannen en de vrouwen. 8% van de mannen geeft aan dagelijks samen te spetteren terwijl maar 2% van de vrouwen aangeeft dat zij dagelijks samen douchen. Een ander verschil tussen mannen en vrouwen is dat mannen wel erg graag met iemand anders dan de eigen partner onder de douche zouden willen springen terwijl vrouwen of met hun eigen partner samen willen douchen of alleen. Favoriete fantasie partners zijn voor de mannen Katja Schuurman, Linda de Mol en Chantal Janzen. Ook met zangeres Do of met Ilse de Lange zouden vele mannen een duet onder de douche willen vertolken. Dichterbij zijn collega's, buurvrouwen en zelfs vriendinnen van hun partner zijn niet veilig in gedachten van de mannen.

Vrouwen gaan niet alleen minder voor de fantasiepartner maar er zijn ook veel minder favorieten, ze komen eigenlijk niet verder dan Chris Zegers, Marco Borsato of een ex. Politici als Balkenende of Wilders hoeven absoluut niet in de douche van de vrouw te stappen, dat viel te verwachten. Maar ook zangers als Dinant Woesthof en Thomas Berge hoeven niet langs te komen.

Waarom we samen douchen

  • Gezelligheid is de voornaamste reden om samen te soppen (67%)
  • Erotiek (53 %)
  • Een extra paar handen zijn wel handig bij het wassen of scrubben (ruim 30 %)

De alleendouchers

De mensen die altijd alleen douchen, vinden het niet handig om samen te douchen (43%) of hebben niemand om mee te douchen (29%). Het feit dat er steeds iemand naast de straal moet staan tijdens het samen douchen is de belangrijkste reden om het niet te doen (71%). Ruim 12% van de samen-douchers geeft aan speciaal een grotere douchekop (regendouche) te hebben aangeschaft om beter samen te kunnen douchen.

Waar denken we aan onder de douche

Het grootste deel van de Nederlanders (88%) geeft aan na te denken onder de douche.

Mannen en vrouwen geven beide aan na te denken over leuke dingen, de dagindeling, het werk, problemen, het gezin, de toekomst, vakantie en gezondheid.

Vrouwen denken onder de douche bovendien nog na over uiterlijk en gewicht. Op zich niet gek onder de douche waar je toch ook met je lijf bezig bent. Mannen daarentegen denken na over vrouwen, sex, hobby's en muziek. Jongeren tussen de 16 en 24 denken echter voor aal sex, uitgaan en de studie.

Zingen onder de douche

Meer dan de helft van de Nederlanders (57%) zingt graag onder de douche, door het galmen klinkt natuurlijk ook de meest slechte stem al en stuk beter. Maar wat we zingen is afhankelijk van de stemming. Zijn we blij dan gaan we graag voor de vrolijke nummers van Frans Bauer of Jan Smit. In een boze stemming is de badkamerklassieker "Krijg toch allemaal de klere" nog steeds nummer een. Andre Hazes wordt gezongen bij eenzame of verliefde buien. Verder kunnen ook Marco Borsato en Queen nog rekenen op een regelmatige vertolking onder de douche.

En wat doen we nog meer onder de douche

Schoonmaken

Op zich lijkt dit een hele normale conclusie, je gaat onder de douche om je lijf schoon te maken. 78% van de Nederlanders maakt echter tijdens het douchen de douche schoon. Muren, kranen en het putje kunnen een beurt verwachten tijdens de douche.

Scheren

Scheren is bij uitstek een mannenbezigheid. Het is echter vrij ongebruikelijk dat een man zijn baard scheert onder de douche. Vrouwen scheren zich wel graag onder de douche, bikinilijnen, oksels en benen kunnen een regelmatige beurt verwachten.

Hoe zit het bij de Belgische zuiderburen?

Gelet op de onderstaande cijfers, eveneens uit een onderzoek van Grohe, lijkt het dat de Belgen het douchen veel meer gebruiken om schoon te worden. Plezier of zingen onder de douche doen zij een stuk minder
  • Vlamingen douchen opvallend minder dan Walen (50% vs 60%)
  • Slechts 20% van de Belgen zingt onder de douche
  • in Vlaanderen worden vooral nummers van Clouseau, Marco Borsato en Laura Lynn gezongen
  • 33% heeft af en toe seks in de douche
  • Een gemiddelde douchebeurt duurt 8,4 minuten (ten opzichte van 13 minuten in Nederland)
© 2008 - 2024 Dsvh13, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips voor het scheren van de schaamstreekHet scheren van de schaamstreek is nog niet zo eenvoudig. Zowel bij mannen als bij vrouwen vraagt het om een goede voorb…
Elektrische scheerapparaten voor mannenElektrische scheerapparaten voor mannenScheren hoort voor heel veel mannen bij het dagelijks ochtendritueel. Anderen willen juist ís avonds een gladde gezichts…
Tips voor het scheren van de bikinilijnTips voor het scheren van de bikinilijnZomer! Tijd voor vakantie, zwemmen en zonnen. Badpak en bikini gauw uit de kast halen en dan stuit je direct op het eers…
Oorzaken van rode vlekken na het douchenOorzaken van rode vlekken na het douchenHeeft u na het douchen last van rode vlekjes en/of jeuk? In dit artikel worden mogelijke oorzaken hiervan besproken.

Haaruitval door erfelijkheidHaaruitval door erfelijkheidBij mannen is de haaruitval door erfelijkheid de meest voorkomende vorm. Maar vele weten niet dat ook vrouwen onder deze…
Pre Menopauze Signalen en SymptomenPre Menopauze Signalen en SymptomenWe spreken over de menopauze indien een vrouw gedurende een periode van 1 jaar geen menstruatie meer heeft gehad. Er zij…
Bronnen en referenties
  • http://www.blikopnieuws.nl/bericht/58899 http://www.wonen.nl/easyweb3/ep_code-06_wn_press_release-wpr_id-2019 http://www.wonenwonen.nl/Sanitair/BAdkamers_van_Grohe/520/ http://www.saniweb.nl/artikel/lezen/schoonmaken-sex-en-marco-borsato-populair-onder-de-douche.html?PHPSESSID=141042dfb8cee525202a6621 http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/huisentuin_douchegedrag_van_belgen.html
Dsvh13 (176 artikelen)
Gepubliceerd: 06-06-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.