Ooglaseren: Welke methoden en hoe duur?

Ooglaseren: Welke methoden en hoe duur? Door uw ogen te laten laseren bent u eindelijk af van lenzen en brillen. Hier vindt u een overzicht van de bekendste ooglaserbehandelingen, de voordelen en nadelen en de gemiddelde prijs.

Lasik

Het speciale laagje op je hoornvlies wordt deels los gemaakt en opzij geklapt. Ze bewerken vervolgens met een laser je hoornsvlies tot de goede vorm. Daarna klappen ze het speciale laagje terug.

Voordelen

 • Direct resultaat
 • Korte, poliklinische behandeling
 • Minder pijn na behandeling dan de andere

Nadelen

 • Kan niet ongedaan gemaakt worden
 • Hoornvlies moet een bepaalde dikte hebben

Kosten per oog

Tussen de 600 en 1900.

Lasek

Het speciale laagje op je hoornvlies wordt voorzichtig verwijderd en bewaard. Vervolgens bewerken ze dit laagje met een laser tot het de goede vorm en dikte heeft en plaatsen ze het terug op je oog.

Voordelen

 • Kan ook gedaan worden bij mensen met een dun hoornvlies
 • Minder pijn bij herstel dan PRK

Nadelen

 • Herstel duurt langer
 • Resultaat is later dan bij Lasik zichtbaar

Kosten per oog

Tussen de 600 en 1900

PRK

Ze verwijderen je speciale laagje op je hoornvlies, dat later herstelt, en met een laser verdampen ze een stukje van het hoornvlies waardoor het hoornvlies in de goede vorm en dikte wordt gelaserd.

Voordelen

 • Het is goedkoper dan de andere behandelingen

Nadelen

 • Twee of drie dagen napijn
 • Zicht is pas na een paar weken hersteld

Kosten per oog

Tussen de 500 en 1350 euro per oog

Goedkope ooglaser behandelingen

Als u op google zoekt kunt u goedkope ooglaser behandelingen vinden. Natuurlijk wilt u wel kwalitatieve behandelingen en daarom is het handig om niet de goedkoopste te zoeken, maar ook niet de duurste. Als u er tussen in gaat zitten en een gecontroleerde kliniek bezoekt dan zit u waarschijnlijk wel goed. Vindt altijd zoveel mogelijk informatie over de kliniek en de behandelingen en laat u er alleen behandelen als het er betrouwbaar uitziet.

Voor tips, commentaar en vragen kunt u hieronder reageren.
© 2008 - 2024 Sanpaulo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Veilig ooglaseren - de meest veilige ooglaserbehandelingIs ooglaseren veilig of gevaarlijk? Een ooglaserbehandeling bestaat uit drie stappen: vooronderzoek, behandeling en nazo…
Ogen laseren met de LASIK methodeOgen laseren met de LASIK methodeOgen laseren is een uitkomst voor vrijwel iedereen die een bril of lenzen draagt. Velen laten zich echter niet weerhoude…
Ogen laseren zonder risicoOgen laseren zonder risicoOgen laseren geeft je in seconden weer 100 % gezichtsscherpte terug, althans dat belooft Lasik, de techniek voor ooglase…

Tanden bleken: goed of slecht voor je gebitTanden bleken: goed of slecht voor je gebitTanden bleken wordt al heel lang toegepast. Al sinds de 19e eeuw wordt geprobeerd om tanden en kiezen die door verschill…
Natuurlijke haarverzorging: Vet, droog en beschadigd haarNatuurlijke haarverzorging: Vet, droog en beschadigd haarGlanzende, sterke en gezonde haren zijn het gevolg van goed werkende talgklieren in de hoofdhuid en van gezonde haarwort…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Ghwtog, Pixabay
Sanpaulo (29 artikelen)
Gepubliceerd: 26-11-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.