Een streep door kalknagels: Nailner

Je ziet het dagelijks in de reclame: Een streep door kalknagels met Nailner. Nailner belooft zichtbaar resultaat binnen enkele weken zodat uw kalknagels er weer mooier uit zien en bovendien gezonder zijn. Dat klinkt heel mooi, maar wat is zo'n kalknagel eigenlijk? En wat doet Nailner daar aan?

Wat zijn kalknagels?

Een kalknagel (onychomycosis) is een schimmelinfectie. Deze infectie kan elk deel van de vingernagel of de teennagel aantasten, zowel het nagelbed als de nagelplaat. Een kalknagel is niet levensbedreigend maar het veroorzaakt wel pijn en ongemak. Ook kan de nagel vervormen, erg hard worden en/of een beetje verkleuren.

Hoe ontstaat een kalknagel?

Schimmelinfecties ontstaan vaak in slecht groeiende, beschadigde of vochtige nagels. Op deze manier kan de schimmel zich beter verspreiden. Schimmels zijn vaak te vinden bij openbare gelegenheden. Zoals de douches bij de sportschool of het zwembad. Wanneer je op blote voeten loopt kun je snel in contact komen met deze schimmels. Iemand die al een schimmelinfectie heeft kan deze infectie ook weer verspreiden. Het niet goed afdrogen van de voeten, kunstof sokken of knellende schoenen kunnen al leiden tot een schimmelinfectie.

Hoe herken je een kalknagel?

 • Witte, gele of bruine verkleuringen van de nagel
 • Verdikking van de nagel
 • Nagel laat los
 • Opbouwen van vuil onder de nagel
 • Schilfervorming
 • Vervorming van de nagel
 • Broosheid
 • Komt vaak voor met zwemmerseczeem

Hoe voorkom je een kalknagel?

 • Voeten altijd goed afdrogen
 • Ruimzittende schoenen dragen die goed ventileren
 • Geen panty's, knustof sokken of schoenen dragen
 • Iedere dag schone sokken
 • Geen schaar of nagelvijl van anderen gebruiken
 • Zorg voor een goede weerstand
 • Slippers dragen in openbare ruimten

Wat is Nailner?

Nailner kent twee producten, beide speicaal voor kalknagels. Nailner Repair en Nailner Care. Met een pen -applicator is Nailner eenvoudig aan te brengen op de nagel. Bij dagelijks gebruik belooft Nailner een zichtbaar resultaat binnen enkele weken.

Wat is Nailner Repair?

In de pen-applicator zitten stoffen die ervoor zorgen dat de omgeving van de nagel veranderd word. Op deze manier kan de schimmel hierin niet meer gemakkelijk overleven. Nailner Repair maakt gebruik van een gepatenteerd transportsysteem (het pennetje) waardoor de effectieve bestanddelen doordringen tot onder de nagel zodat de schimmelinfectie aangepakt kan worden. Dit moet gedurende twee weken 2 tot 3 keer per dag aangebracht worden op de nagel. Nailner moet ongeveer 2 minuten intrekken. Om het resultaat te behouden moet Nailner na 2 weken nog eens per dag aangebracht worden.

Wat is Nailner Care?

Nailner Care gebruikt hetzelfde gepatenteerde transportsysteem als Nailner Repair om de verzorgende bestanddelen door te laten dringen in het nagelbed. Hierdoor wordt de nagel sterker en gezonder in enkele weken. Nailner Care kan hetzelfde gebruikt worden als Nailner Repair. Voor blijvend resultaat kan Nailner Care nog 1 of 2 keer per week aangebracht worden.

Positieve ervaringen met Nailner:

"Handig met een pen."
"Ik gebruik het al een paar weken en bij mij werkt het!"
"Zichtbaar resultaat na drie weken."


Negatieve ervaringen met Nailner:

"De huid om de nagel raakt rood en geïrriteerd."

Waar is Nailner te koop en wat kost het?

Nailner is te koop bij de drogist of apotheek en kost 17, 95 euro.
© 2010 - 2024 Geanne1992, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kalknagel (schimmelnagel): oorzaken, symptomen, behandelingKalknagel (schimmelnagel): oorzaken, symptomen, behandelingEen schimmelnagel, ook wel onychomycose genoemd, is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel of een gist. Meestal…
Schimmelnagels (kalknagels), een veelvoorkomend probleemSchimmelnagels (kalknagels), een veelvoorkomend probleemSchimmelnagels (ook wel kalknagels genoemd) zijn een veelvoorkomende aandoening in Nederland. Zo'n 5% van de bevolking l…
Kalknagel: oorzaak en behandelenKalknagel: oorzaak en behandelenEen kalknagel is een dikke vergeelde nagel. Het ziet er niet altijd even fris uit. Veel mensen hebben last van een kalkn…
Kalknagels: oorzaak, behandelingKalknagels: oorzaak, behandelingSchimmelinfecties van de nagels kunnen zorgen voor een kalknagel. Er komen witte of lichtbruine vlekken op de nagel en d…

Goed slapen tijdens warme nachtenEen te warme temperatuur in de slaapkamer is niet voordelig als je wilt slapen. Je kind komt misschien regelmatig zijn o…
Bronnen en referenties
 • http://www.medischforum.nl/onderwerp/5113/60 http://www.mijnmedicijn.nl/huid-overig/nailner.aspx http://forum.fok.nl/topic/1029905/3/25 http://www.nailner.com/site/nl/page/774/home
Geanne1992 (14 artikelen)
Gepubliceerd: 28-06-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.