Hoe hooikoorts verminderen?

Hoe hooikoorts verminderen? Ieder jaar hebben veel mensen in de lente en zomer last van hooikoorts. Hooikoorts is natuurlijk erg vervelend, dus is het goed om te weten dat er een aantal eenvoudige tips zijn om er zo min mogelijk last van te hebben. Helaas is hooikoorts niet te genezen, maar enigszins voorkomen kan wel.

Hooikoorts

Hooikoorts is een allergische reactie op de pollen van grassen, planten en bomen. Het grote probleem van de pollen is dat ze door de wind via de lucht verspreid worden. Er is als het ware eigenlijk geen ontkomen aan. Gelukkig zijn er wel een aantal tips om aan de pollen te ontkomen. Wanneer jij gevoelig bent voor hooikoorts en het extra belangrijk is om je aan de volgende tips te houden.

Binnenhuis

Zorg ervoor dat je de was niet meer buiten te drogen of te luchten hangt. Als je kleren buiten hangt nemen ze veel pollen onopgemerkt mee naar binnen. Hang daarom de kleren binnen op. Als je toch graag wilt luchten, doe dit dan bij voorkeur na een regenbui. Daarnaast doe je er goed aan om als je van buiten komt andere kleren aan te trekken. Het meest ideale is direct verkleden bij binnenkomst in de hal. Indien omkleden bij thuiskomst voor jou te ver gaat, zorg er dan in elk geval voor dat je niet je gedragen kleding in de slaapkamer hebt liggen. De kleding waar je mee buiten bent geweest bevat namelijk nog steeds pollen.
Zorg er ook voor dat de ramen van de slaapkamer gesloten blijven. Als je gewend bent om met een open raam te slapen en niet zonder wilt, dan zou je kunnen kijken voor een goede hor die de pollen tegen houdt. Als laatste doe je er goed aan om je haren te wassen als je thuis komt of in elk geval voor het slapen gaan. In je haren blijven namelijk een hoop pollen hangen zonder dat je het door hebt.

Luchtreiniger

Een andere effectieve manier om je huis pollenvrij te houden of te maken is een luchtreiniger. De luchtreiniger heeft een filter die de pollen opvangt en er voor zorgt dat ze uit de luchtcirculatie binnenhuis blijven. Luchtreinigers werken niet alleen tegen pollen, maar ook tegen schimmels, stof en nare luchtjes. Er is een aanbod van luchtreinigers in verschillende merken en modellen.

Buitenhuis

De beste tip voor buitenhuis is op vakantie gaan naar de kust. Over het algemeen zijn er aan de kust namelijk minder pollen.
Je doet er buitenhuis ook verstandig aan om een zonnebril te dragen. Ogen kunnen namelijk erg gevoelig zijn voor pollen. Door het dragen van een zonnebril worden er een hoop pollen afgeweerd. Als je ondanks je hooikoorts graag een wandeling in de natuur wilt maken, dan kan je dit het beste doen net nadat het flink heeft geregend. Door de regen zullen er niet veel pollen meer in de lucht rondzweven.
© 2011 - 2024 Leveen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Last van hooikoortsLast van hooikoortsMeer dan een miljoen mensen in Nederland heeft last van hooikoorts. De gevolgen zijn: niezen, tranende ogen en een loopn…
Symptomen van Hooikoorts: wat te doen en behandelingSymptomen van Hooikoorts: wat te doen en behandelingSymptomen hooikoorts - oftewel overgevoeligheid voor pollen. Wat zijn de klachten, symptomen en behandeling van hooikoor…
Hooikoorts Bestrijding: Tips tegen hooikoortsHooikoorts Bestrijding: Tips tegen hooikoortsHooikoorts is een allergische reactie van de slijmvliezen van neus en ogen op stuifmeel (pollen) van grassen, struiken o…
Natuurlijke middelen tegen hooikoortsNatuurlijke middelen tegen hooikoortsHooikoorts is een allergische ontsteking van de neusholtes. Het komt vooral voor in het najaar en de herfst wanneer er v…

De waarheid van de waterpijpDe waterpijp is een apparaat dat veel geruchten met zich meebrengt. Zo zou een waterpijp vaak drugs bevatten en zou het…
Overmatig zweten: zo kom je er vanaf!Overmatig zweten: zo kom je er vanaf!Overmatig zweten kan tot veel frustratie en onzekerheid leiden. "Kan ik dit shirtje wel aan? Heb ik zweetvlekken?" Hoe k…
Bronnen en referenties
  • www.tegen-hooikoorts.nl
Leveen (67 artikelen)
Gepubliceerd: 12-06-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.