mijn kijk op

Mijn ervaring met Odaban, het middel tegen (overmatig) zweet

Mijn ervaring met Odaban, het middel tegen (overmatig) zweet Odaban is een anti-transpirant die in Duitsland en Engeland al tijden op nummer 1 staat als meest verkochte middel tegen (overmatig) zweten. Sinds enige tijd is het middel nu ook in Nederland te koop. Na er veel over te hebben gelezen, besloot ik het middel zelf eens te proberen om overmatig zweten op mijn gezicht tegen te gaan.

Wat is Odaban?

Odaban is een veilige, efficiënte en effectieve behandeling om overmatige transpiratie tegen te gaan. Het is verkrijgbaar in spray, handcreme en voet- en schoenpoeder. Al 35 jaar is Odaban hét middel tegen overmatig zweten in Duitsland en Engeland en sinds 2008 is het ook in Nederland te koop.

Hoe werkt Odaban?

Door een reactie van eiwitten en aluminium worden zogenaamde 'poral plugs' veroorzaakt. Deze zorgen voor een re-routing van het vocht naar de bloedcapillairen. Van daaruit wordt het getransporteerd naar plaatsen in het lichaam waar vochtafscheiding gemakkelijker plaats kan vinden, zoals bijvoorbeeld de nieren.

Mijn probleem

Sinds een aantal jaren had ik last van overmatig zweten in mijn gezicht. De buitentemperatuur hoefde maar iets op te lopen en de druppels liepen langs mijn hoofd. Ook bij lichte inspanning begonnen de pareltjes al te glimmen. Omdat je gezicht natuurlijk het aandachtspunt van je lichaam is, voelde ik me erg ongemakkelijk, wanneer ik weer nattiigheid aan voelde komen. Ik besloot eens op internet te gaan zoeken naar een middel om mijn ongemak tegen te gaan en zo las ik een aantal goede ervaringen met Odaban spray en heb ik het besteld en ben ik het zelf eens gaan proberen.

Mijn ervaring

Odaban spray gebruik je op je gezicht door het aan te brengen met een katoenen pad op de droge en schone huid voor het slapen gaan. Dit herhaal je totdat het gewenste resultaat is bereikt en daarna bouw je het af naar 1 a 2 maal per week.

Eerste behandeling

Bij de eerste keer aanbrengen merkte ik dat het best wel prikte. Ik heb dan ook een droge en een gevoelige huid. Omdat je het op moet brengen voor het slapen gaan, vond ik het 's nachts wel vervelend, want het bleef prikken totdat ik het de volgende ochtend er af mocht wassen.Gelukkig sloeg de behandeling bij mij meteen aan en kon ik de volgende dag al merken dat ik veel minder last meer had van overmatig zweten in mijn gezicht. Wel voel je nog steeds de warmte naar je gezicht toe gaan, maar bij een controle in de spiegel, bleek mijn gezicht toch volledig droog te zijn. Ook had ik op de momenten wanneer ik de warmte naar mijn gezicht voelde gaan, een tintelend gevoel in sommige delen van mijn gezicht. Ik besloot de behandeling pas over een week weer te herhalen.

Tweede behandeling

Na een week heb ik de behandeling herhaald. Deze keer was het prikkelende gevoel een stuk minder. Het prikte nog wel, maar het was wel dragelijker. Toch was ik weer blij toen ik het 's morgens er weer af mocht wassen. Het tintelende gevoel op momenten dat ik normaal zou zweten bleef wel aanhouden, maar de nattigheid zelf bleef een week weg. Zelfs na het sporten had ik een droog gezicht. Dit was voor mij zo'n fijn gevoel dat ik het tintelen voor lief nam.

Derde behandeling

De derde behandeling werd al een stuk prettiger. Het prikkende gevoel was bij het aanbrengen en in de nacht bijna verdwenen. Ook het tintelende gevoel op momenten dat de warmte naar mijn gezicht ging, werd een stuk minder. Nu begon ook de angst om een zweetaanval in mijn gezicht te krijgen af te nemen en voelde ik mij een stuk zekerder.

Conclusie

Inmiddels gebruik ik Odaban al een tijdje 1 maal per week en het prikkende gevoel is na meerdere malen gebruik minder geworden. Het tintelende gevoel is bijna volledig verdwenen. Af en toe voel ik het nog wel, maar het is bijna nihil. Nu zweet ik helemaal niet meer in mijn gezicht en dat heeft er tevens voor gezorgt dat ik minder jeuk en minder puistjes in mijn gezicht heb. Ook is mijn huid nu niet meer zo droog. Mijn conclusie is dus dat Odaban werkt, maar je moet wel even geduld hebben voordat je het ook echt als prettig gaat ervaren. Ik kan nu weer met een gerust hart op vakantie naar een warm oord, zonder me zorgen te hoeven maken over een nat gezicht en de droge en schrale huid die daardoor veroorzaakt wordt.

Lees verder

© 2011 - 2023 Jes1978, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Lichaamsverzorging tegen zweten met deodorant of bodysprayLichaamsverzorging tegen zweten met deodorant of bodysprayTranspiratiegeur van je oksels, of een zweetlucht in het algemeen, bestrijd je het makkelijkst met goede lichaamsverzorg…
Hyperhidrosis (overmatig transpireren)Hyperhidrosis, ofwel overmatige transpiratie. Transpiratie is een normale reactie van het lichaam en is nodig om af te k…
Transpireren en zweetgeur: oorzaken en oplossingenTranspireren en zweetgeur: oorzaken en oplossingenTranspireren is een heel gewone reactie van het lichaam bij warmte. De ene mens zweet meer dan de ander. Zweten kan zorg…
Transpiratie: Iedereen transpireertIedereen transpireert, de een wat meer en de ander wat minder. De meeste van ons gebruiken ook iets om de transpiratie e…

Je huid, de zon en de UVA- en UVB-stralenJe huid, de zon en de UVA- en UVB-stralenZonlicht zorgt ervoor dat onze hersenen een soort endorfine aanmaken. Dit zorgt ervoor dat zonlicht ons in een goed hume…
Alles over de MirenaDe Mirena is het hormoonspiraaltje. Dit wordt ingebracht in door een arts en vervolgens hoef je 5 jaar lang niet meer aa…
Jes1978 (53 artikelen)
Gepubliceerd: 30-06-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Mijn kijk op…' bevatten naast objectieve informatie ook een persoonlijke mening en/of ervaring.