Parodontax is een bijzondere tandpasta

Parodontax is een bijzondere tandpasta Parodontax is een bijzondere tandpasta die tandplak effectief verwijdert en zorgt voor gezond tandvlees. Parodontax bestaat uit diverse ingrediënten die een gunstige invloed hebben op ons gebit. Deze tandpasta helpt om tandproblemen zoals gaatjes, gingivitis en parodontitis te voorkomen. Vaak adviseren tandartsen om paradontax te gebruiken om gebitsproblemen te voorkomen. Wie gedurende langere tijd 2 keer per dag poetst met deze tandpasta zal zeker resultaat krijgen. Het paradontax mondwater zorgt voor een frisse adem.

Hoe is Parodontax ontstaan

In 1937 komt een Duitse arts Dr. Focke op het idee een tandpasta te ontwerpen op basis van natriumbicarbonaat en verschillende kruiden die een goede invloed blijken te hebben op het tandvlees en tanden. In 1937 verschijnen de eerste artikelen in wetenschappelijke literatuur over de werking van Parodontax op het tandvlees. Na de tweede wereldoorlog werd Parodontax op de Duitse markt gebracht en werd al snel daarna gevolgd door Zwitserland en Luxemburg. Het bedrijf groeide uit en in 1980 was het product al in meer dan dertig landen verkrijgbaar. In 2007 vierde het bedrijf Parodontax zijn zeventig jaar bestaan. Het is een product van GlaxoSmithKline een Britse onderneming die tot de grootste ter wereld behoort op het gebied van farmacie. Thans wordt door tandartsen en mondhygiënisten meestal Parodontax aanbevolen om problemen met het tandvlees te voorkomen.

Waarom is Parodontax zo belangrijk

Voor een gezonde verzorging van tanden en tandvlees is poetsen met Parodontax uitermate belangrijk. Het is gebleken dat deze tandpasta effectief is bij de bestrijding van gaatjes en gingivitis. Om het tandvlees gezond te houden adviseren veel tandartsen om te poetsen met Parodontax.

Gingivitis

Gingivitis ontstaat als het tandvlees rood, gezwollen en ontstoken is. Het gaat bloeden. Veel mensen denken dat gingivitis of bloedend tandvlees normaal is. Maar bij gingivitis trekt het tandvlees zich langzaam terug en komen de wortels van de tanden bloot te liggen en de tanden gaan los zitten. gingivitis is het gevolg van een opeenhoping van tandplak welke veroorzaakt is door bacteriën. Het goede nieuws is dat gingivitis nog kan herstellen, het is te behandelen.

Wat is parodontitis

Men kan een onderscheid maken tussen beginnende parodontitis en gingivitis. De tandplak is inmiddels tandsteen geworden en er ontstaan opeenhopingen van bacteriën vooral in de ruimte tussen de tand en het tandvlees. Er ontstaat ruimte tussen de tanden en het tandvlees en dit noemt men pockets. Behandeling is soms mogelijk door extra reiniging bij de tandarts. Bij verdergaande parodontitis is er geen weg meer terug en zullen de tanden los komen te zitten en verwijderd moeten worden. Het bot is dan inmiddels aangetast. Men probeert te behandelen met antibiotica en een enkele maal met een flapoperatie. Hierbij wordt je plaatselijk verdoofd en wordt de ruimte tussen de kiezen en het kaakbeen open gemaakt en schoongemaakt.

Wat kunnen we doen om gaatjes, gingivitis en parodontitis te voorkomen

We kunnen een aantal maatregelen nemen om gaatjes, gingivitus en paradontitis te voorkomen. Dit zijn o.a.:
 • Minimaal 2 keer per dag en wel gedurende 2 minuten poetsen, dat kan met de borstel of elektrisch
 • geregeld bezoek aan de tandarts en mondhygiëniste
 • mondspoeling nemen
 • flossen met een draadje of schoonmaken met tandenstokers
 • iedere 3 maanden een nieuwe tandenborstel

Parodontax tandpasta

Parodontax tandpasta is verkrijgbaar met en zonder fluoride. Ook is er de tandpasta in gel. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om extra witte tanden te krijgen met parodontax whitening
Parodontax is een tandpasta die:
 • het tandvlees verstevigt en versterkt
 • schadelijke bacteriën vermindert
 • helpt om tandplak te voorkomen
 • herstelt PH balans in de mond
 • de tanden worden opvallend glad en schoon

Bestanddelen en producten Parodontax

Parodontax bestond lange tijd uit een zevental bestanddelen te weten myrrha ofwel mirre, chamomilla, salvia, mineraalzout, fluoride, echinacea, mentha en rhatania.

Andere ingrediënten

Anno 2020 zijn de bestanddelen van paradontax gewijzigd. De diverse kruiden zijn verwijderd en ook de smaak van de tandpasta is veranderd. De samenstelling is nu:
 • Sodium bicarbonaat
 • water
 • Glyserine
 • cocamidopropyl
 • Betaine
 • aroma
 • Xanthan gum
 • sodium
 • Sacharine

Producten

Er zijn verschillende producten in de handel. Zo kennen we:
 • Paradontax whitening
 • Paradontax extra Fresh met frisse muntsmaak
 • Paradontax original
 • Paradontax ultra clean
 • Paradontax fluoridevrij
 • Paradontax herbal fresh met bergamot en mint
 • Paradontax herbal twist met een aroma van gember en mint

Parodontax mondwater voor gezond tandvlees

Naast Parodontax tandpasta is er ook Parodontax mondwater te koop. Dit helpt om tandplak te voorkomen en geeft een frisse adem. Ook is het van belang om de kleine ruimtes tussen de tanden schoon te houden en hiervoor zijn tandenstokers en flosdraad geschikt.

Parodontax tandenborstel

Parodontax heeft een tandenborstel ontworpen die het poetsen 2 keer per dag gemakkelijk maakt. De tandenborstel heeft een kleine borstelkop en als extra nog een reiniger voor de tong. De borstelharen hebben twee verschillende lengtes voor een groter bereik. Parodontax adviseert om de tandenborstel iedere drie maanden te vervangen.
© 2011 - 2024 Celientje1, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mijn tandvlees is ontstoken, wat nu?Ontstoken tandvlees, ook wel gingivitis genaamd, is een pijnlijk verschijnsel in de mond. Bij de meeste mensen zorgt ont…
Tandvleesontsteking: Oorzaken, symptomen en gevolgenTandvleesontsteking: Oorzaken, symptomen en gevolgenTandvleesontsteking is een aandoening die ontstaat ten gevolge van tandplak in de overgangslijn tussen de tand en het ta…
Tandvleesontsteking verhelpen, behandeling en pijnTandvleesontsteking verhelpen, behandeling en pijnTandvleesontsteking verhelpen, behandelen, gingivitis, bloedend tandvlees en pijn. Meer dan de helft van de bevolking he…
Slechte adem door parodontitisSlechte adem door parodontitisEen slechte adem is heel vervelend, maar komt helaas vaak voor. Wat kunt u doen aan een slechte adem? Een hele bekende e…

Wat te doen bij een wespensteekWat te doen bij een wespensteekVooral in de zomer kom je op veel plekken wespen tegen. Hoewel ze niet snel zullen steken, is de kans groot dat je toch…
Bedrijfshulpverlening: volgen van een BHV-cursusBedrijfshulpverlening: volgen van een BHV-cursusElk bedrijf is verplicht om een of meerdere bedrijfshulpverleners in dienst te hebben, oftewel een BHV'er. Deze moeten d…
Bronnen en referenties
 • Parodontax
 • http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=8356
Reacties

Annan, 01-12-2020
Paradontax wás een bijzondere tandpasta.
Daar is alles mee gezegd.
Nu is het chemische troep in dezelfde verpakking voor dezelfde hoge prijs.
Schandalig Reactie infoteur, 02-12-2020
Beste Annan,

Zoals ik vermeld heb in mijn artikel is de samenstelling inderdaad behoorlijk gewijzigd. Toch geven tandartsen aan dat deze tandpasta nog steeds een goede werking heeft om gingivitis te voorkomen.
Met vriendelijke groet,
Celientje1

Ingrid Te Brake, 30-11-2020
Sinds 40 jaar was ik trouwe en tevreden gebruiker van parodontax original, maar sinds onlangs de ingrediënten veranderd zijn is hier een abrupt einde aan gekomen: Alle natuurlijke ingrediënten zijn eruit verdwenen en vervangen door chemische bestanden met viessmakende aroma's. Ook is de smaak nu meer zoet dan zout geworden wat het totaal voor mij bedorven heeft. Ik weet niet hoe ze nog kunnen claimen dat de werking hetzelfde zou zijn gebleven. Daar geloof ik helemaal niets van. Wat wel hetzelfde is gebleven is de hoge prijs! Reactie infoteur, 02-12-2020
Beste Ingrid,

De samenstelling van Paradontax is inderdaad gewijzigd en de smaak is veranderd. Toch geven tandartsen nog steeds aan dat dit een goede tandpasta is om tandplak te voorkomen.
Met vriendelijke groet,
Celientje1

Jessica, 03-07-2017
Ik gebruik nu sinds enkele weken Paradontax tandpasta en ben zeer tevreden. Het doet tot nu toe wat het belooft. De eerste keer poetsen was de smaak erg apart: nogal zout en vond het niet zo lekker. De nasmaak is beter en verfrissender. Ook voelde het gek korrelig aan, maar tijdens het poetsen lossen de korrels snel op. Maar ik voelde wel dat mijn tanden erg glad waren na een poetsbeurt. Dus ik dacht: ik zet door! Na een paar keer poetsen went de smaak steeds beter en ook de korreligheid went snel. Maar mijn tanden voelen lekker glad en schoon aan. Ik heb daarmee een iets beter resultaat dan met mijn oude tandpasta. Nog beter, ik heb wel eens last van gevoelig en ontstoken tandvlees en ik heb het gevoel dat mijn tandvlees ook minder gevoelig is geworden. Dus ik ben benieuwd naar het effect op nog langere termijn. Het heeft mij tot nu toe overtuigd.

De mondspoeling smaakt goed en is verfrissend. Deze overtuigde mij sneller dan de tandpasta door de betere smaak. Maar ook op andere gebieden lijkt deze tot nu toe nog aan de verwachtingen te voldoen. Sommige mondwaters voelen nogal scherp aan met spoelen en hebben een scherpe smaak (zoals de blauwe Listerine), dat is hier niet het geval. Dus dat bevalt wel. Ook hiervan heb ik het idee dat het tandvleesproblemen verhelpt.

Tot nu toe ben ik tevreden, maar de smaak mag nog wel iets beter. Denk dat de smaak zeker niet bij kinderen in de smaak valt, dus als ze ook kinderen willen bereiken moeten ze daar toch nog wel wat aan doen! Reactie infoteur, 04-07-2017
Beste Jessica,
Dank voor je reactie.
Fijn dat de tandpasta na enige gewenning goed bevalt. Ook de mondspoeling kan zijn werk doen. De tandvleesproblemen worden dan ook meestal goed opgelost door het gebruik van deze tandpasta. Ook kinderen zullen toch snel gewend zijn aan de tandpasta, al die smaakjes zijn ook niet zo fris.
Met vriendelijke groet,
Celientje1

Tine Bouman, 07-06-2017
Al jaren gebruik ik Parodontax fluoridevrije tandpasta.
Helaas is fluoride vrije niet overal te verkrijgen. Maar waar ik vooral over schrijf is dat de prijzen extreem verhoogd zijn. Ik heb nog tube's van 75+15ml zonder doosje voor 1,75.
Waarom moet het zo duur geworden zijn? Minder hoge prijs is meer verkopen denk ik, voor meer mensen weggelegd. Doosje niet nodig.
Vriendelijke groet,
Tine. Reactie infoteur, 07-06-2017
Beste Tine,

Dank voor je reactie. Ik ben ook verbaasd over de grote prijsverschillen bij Parodontax. Maar ik heb het gevoel dat de prijzen juist lager zijn geworden. Wij betaalden meestal rond de 4 euro voor fluoride vrije parodontax maar nu zie ik juist aanbiedingen met lagere prijzen. Daarom letten we nu extra goed op de aanbiedingen. Ik heb nooit zonder doosje gekocht, dus die prijs is me vreemd.
Met vriendelijke groet,
Celientje1

Hanneke, 31-05-2016
Ik heb het product mogen testen via The Insiders. Het is in het begin erg wennen de smaak, het smaak nogal zouterig. Maar na 1 weekje ben je er helemaal aan gewend, en wil je niets anders meer.
Ik ben blij dat ik het heb mogen testen, anders had ik het nooit gebruikt, ivm met de prijs en ja de reacties van mensen dat het erg smerig is. Maar ik ben nu helemaal overtuigd, geen poets pas aan vreemde ingrediënten, gewoon allemaal natuurlijke ingrediënten die je bij wijze van in je achtertuin kunt plukken! Kortom een echte aanrader! Reactie infoteur, 01-06-2016
Beste Hanneke,
Dank voor je reactie. Ik ben het helemaal met je eens dat de smaak in het begin erg wennen is. Maar daarna is het echt een prima tandpasta die beslist van betere kwaliteit is.
Wij poetsen verder.!
Met vriendelijke groet,
Celientje 1

Hendrik van Klaveren, 25-07-2013
Geweldig product! Gebruik het sinds enige jaren met goede resultaten. Ben voor langere tijd verbonden aan Guilin University of Electronic Technology GUET. Guilin, Guangxi province, China. Pas later dit jaar reis pas weer naar NL.

Hoe en waar kan ik parodontax tandpasta en mondwater vanuit China bestellen?
BVD voor uw info en mvrgr. Reactie infoteur, 25-07-2013
Dank voor Uw reactie.
Helaas kan ik u niet vertellen waar u vanuit China deze producten kunt bestellen.
Mogelijk via het bedrijf informatie inwinnen?
Of familie hier laten kopen en opsturen?
Ik wens u veel succes.
Vr. groet,
Celientje1.

Celientje1 (252 artikelen)
Laatste update: 07-10-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.