Hoe kom ik van mijn zweetvoeten af?

Er zijn veel mensen die er last van hebben en niet goed weten wat ze er aan moeten doen; zweetvoeten. Ze stinken, zelf ruik je ze vaak minder, maar je omgeving des te meer! Daarom hier een aantal tips die misschien in jouw geval kunnen helpen tegen deze nare luchtjes.

Het ontstaan van zweetvoeten

Zweetvoeten ontstaan als warmte, zweet en oude lichaamscellen tezamen voorkomen. In deze omgeving kunnen bacteriën die de geur van zweetvoeten veroorzaken namelijk het beste hun gang gaan. Het vervelende is dat je, als je eenmaal met deze bacteriën te maken hebt gehad, er moeilijk weer af komt. De bacteriën blijven namelijk aan je huid, schoenen en sokken hangen.

Een aantal huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Natuurlijk wordt er al sinds de oudheid geprobeerd van deze nare geur af te komen en zo komt het ook dat er een heleboel huis-, tuin- en keukenmiddeltjes zijn die tegen zweetvoeten gebruikt zouden kunnen worden. Of het werkt? Probeer het zelf eens uit, zou ik zeggen!

Azijnwater

Nadat je je voeten goed hebt gewassen moet je ze even insmeren met azijnwater.

Zinkolie

Een aantal dagen achter elkaar je voeten erg goed wassen (zowel ’s ochtends als ’s avonds) en daarna insmeren met zinkolie. Dit is verkrijgbaar bij de apotheek.

Wisselbaden en kamferspiritus

Geef je voeten ’s avonds een wisselbad. Doe dit als volgt; houdt je voeten eerst 10 tellen in heet water, tot boven de enkels. Daarna 3 tellen in koud water, tot onder de enkels. Herhaal dit een paar keer, ga dan een half uurtje met je voeten omhoog zitten en smeer ze daarna in met kamferspiritus.

Javelwater

Neem iedere dag een voetbad van minstens 20 minuten, met lauw water gemengd met een flinke scheut javelwater.

Jenever

Trek oude kousen aan en pak een oud stel schoenen, het liefst van leer. Vul deze schoenen beide met een borrelglaasje jonge jenever. Hier moet je één hele dag in rondlopen.

Urine

Voor de échte hopeloze zweetvoeter; plas ’s morgens als je onder de douche staat eerst over je voeten…

Inlegzolen van cederhout

Koop via internet inlegzolen van cederhout. Deze neutraliseren de geur van zweet, waardoor je het niet meer ruikt. Je bent er dus niet echt van af!
© 2007 - 2024 Lobke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat te doen tegen zweetvoeten? Nu zweetvoeten verhelpenWat te doen tegen zweetvoeten? Veel mensen hebben behoorlijk veel last van zweetvoeten. Het hebben van zweetvoeten is da…
Zweetvoeten, kom je er vanaf?Zweetvoeten, kom je er vanaf?We kennen allemaal wel iemand die absoluut zijn of haar schoenen niet uit moet trekken in gezelschap. Zweetvoeten, het k…
Help mijn voeten stinken! Hoe geraak ik van zweetvoeten afHelp mijn voeten stinken! Hoe geraak ik van zweetvoeten afStinkende voeten hebben is erg vervelend, sommige mensen kunnen zich er zelfs over schamen. De meest courante oorzaak va…
Zweetvoeten: oorzaken, behandeling, voorkomenZweetvoeten: oorzaken, behandeling, voorkomenHet hebben van zweetvoeten is een veel voorkomend probleem, waar veel mensen niet over willen praten. Het is een kwaal d…

Het hoe en wat van het oogHet gezichtszintuig zetelt in het oog. De oogbol ligt in de benige oogkas en is omgeven door een aantal spiertjes die de…
Tips voor meer spierenVeel mensen zijn op zoek naar oefeningen voor het trainen van het lichaam. Makkelijke oefeningen en altijd uit te voeren…
Lobke (154 artikelen)
Laatste update: 03-09-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.