Buikvet kwijtraken door vetverbrandende oefeningen

Buikvet kwijtraken door vetverbrandende oefeningen Thuis vetverbrandende oefeningen doen om buikvet kwijt te raken. Je kunt snel resultaat bereiken door te zorgen voor extra spiermassa in combinatie met een verandering in je voeding. Met alleen het trainen van je buikspieren verbrandt je geen extra buikvet. Wil je echt van je buikvet af dan moet je meer spieren in je lichaam trainen. Meer spierweefsel zorgt voor een hogere verbranding van calorieën.

Buikvet kwijtraken

Buikvet kwijtraken om je buikspieren zichtbaar te krijgen kan door het doen van vetverbrandende oefeningen. Met alleen het doen van oefeningen voor het sterker maken van je buikspieren kom je er helaas niet. De laag buikvet blijft er voor zitten. Buikvet is hardnekkig vet dat zich niet zomaar laat verwijderen. Als je buikvet wilt verwijderen dan kan dit door een combinatie toe te passen van spieropbouw en een ander voedingspatroon.

Buikvet verbranden

Om buikvet te verbranden moet je meer calorieën per dag gaan verbranden. Extra spierweefsel helpt je daarbij. Door je hele lichaam te trainen, of delen er van, kun je meer spierweefsel opbouwen. Meer spieren betekent meer verbranding van calorieën. Door alleen maar je buikspieren sterker te maken verbrand je dus geen extra vetten. Door vetverbrandende oefeningen te doen verbrand je wel extra vetten. Hoe vetverbrandende oefeningen precies werken wordt in de volgende alinea uitgelegd. Neem jezelf voor om enkele keren per week oefeningen te doen waarbij je extra vetten verbrandt en sneller je buikvet kwijt raakt. Deze oefeningen kun je prima thuis doen, op de slaapkamer of in de woonkamer.

Vetverbrandende oefeningen

Oefeningen om het buikvet te verbranden zijn oefeningen waarbij je gewicht moet verplaatsen. Je kunt deze vetverbrandende oefeningen doen met gewichten zoals halters, maar je kunt ook je eigen lichaamsgewicht daarbij gebruiken. Een push up is een mooie oefening waarbij je het gewicht van je eigen lichaam gebruikt om vet te verbranden. Push ups kun je prima thuis doen.

Je kunt ook halters kopen. De kleinere halters zijn bijvoorbeeld uitstekend geschikt om armspier oefeningen te doen. Ook kun je ze gebruiken voor je beenspieren. Vind je halters iets te veel van het goede dan kun je ook gewichtzakjes kopen met klittenband die je om je benen of armen kunt vastmaken tijdens het (hard)lopen.

Hoe werken vetverbrandende oefeningen?

Extra buikvet verbranden, hoe werkt dat nu precies? Door het doen van ververbrandende oefeningen bouw je extra spierweefsel op. Doordat je spieren worden belast tijdens deze oefeningen zetten ze een beetje uit. Daardoor ontstaan minuscule haarscheurtjes in het spierweefsel. Nadat je oefeningen hebt gedaan volgt een periode van herstel van het spierweefsel. Voor dit herstel zijn voedingsstoffen nodig, die uit je buikvet kunnen worden gehaald. De combinatie met de juiste voeding is daarom ook erg belangrijk.

Na het herstel van het spierweefsel heb je iets meer spiermassa. Extra spiermassa vraagt om meer energie, dat kan worden onttrokken uit de vetten in je lichaam. Je verbruikt meer calorieën doordat je meer spiermassa hebt.

Een strakke buik, weg met buikvet

Door het regelmatig doen van vetverbrandende oefeningen en sit ups kun je snel resultaat bereiken. Een strakke buik zonder overtollig buikvet is dan het resultaat. Ieder lichaam is anders. Dit betekent dat de combinatie van extra inspanning, voeding en verbranding voor iedereen anders is. Lukt het niet gelijk om het buikvet te verminderen, geef het dan niet onmiddellijk op. Je kunt proberen om je voeding aan te passen waardoor het toch wel lukt om dat vervelende buikvet te verwijderen. En veel van de oefeningen kun je thuis doen. Je hoeft er niet altijd voor naar de sportschool.

Lees verder

© 2011 - 2020 Jozzie, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Vijf tips om Buikvet te verbrandenVijf tips om Buikvet te verbrandenBuikvet is iets waar veel mensen mee te kampen hebben. Door het doen van buikspieroefeningen kun je buikvet verbranden.…
Afvallen: waarom je buikvet blijft zittenAfvallen: waarom je buikvet blijft zittenVeel mensen doen keer op keer pogingen om gewicht te verliezen, maar slagen er niet in om blijvend van de overtollige ki…
Effectief buikvet verminderenEffectief buikvet verminderenWil je minder zwembandjes, 'love handels' of hoe je het ook wilt noemen? Het overtollige vet rond je buik, dat wiebelt e…
Fabels over BuikvetFabels over BuikvetAls je traint om je buikvet te verminderen, zodat je een wasbordje kunt blootleggen, dan ga ik je nu onthullen waarom je…

Waarom jeuken muggenbulten?Waarom jeuken muggenbulten?Muggenbulten kunnen gedurende het zomerseizoen een behoorlijke domper zijn op de vakantiepret. Zeker wanneer u meerdere…
Werken in de thuiszorg als verzorgende CWerken in de thuiszorg als verzorgende CWerken in de thuiszorg is een populaire bijbaan voor veel studenten. De meeste studenten werken bij de thuiszorg als ver…

Reageer op het artikel "Buikvet kwijtraken door vetverbrandende oefeningen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Jozzie
Gepubliceerd: 09-08-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Special: Afvallen
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!