Het kiezen van het juiste matras voor een goede nachtrust

Het kiezen van het juiste matras voor een goede nachtrust Een matras is een belangrijke factor voor de kwaliteit van je nachtrust. Het is daarom goed om te kijken of je wel op het juiste matras slaapt en als je een matras gaat kopen dat je de juiste keuze maakt. Veel mensen denken dat elk matras hetzelfde is, maar dat is alles behalve waar. Er is een grote verscheidenheid tussen matrassen en niet elk matras is voor ieder geschikt. Een matras is een belangrijke factor voor de kwaliteit van je nachtrust. Het is daarom goed om te kijken of je wel op het juiste matras slaapt en als je een matras gaat kopen dat je de juiste keuze maakt. Veel mensen denken dat elk matras hetzelfde is, maar dat is alles behalve waar. Er is een grote verscheidenheid tussen matrassen en niet elk matras is voor ieder geschikt.

Luchtmatras

Zoals de naam al vermoed bevat dit matras lucht. Een luchtmatras heeft namelijk een luchtkern in het midden. De kern is omringd door gewoon matrasmateriaal. De luchtkern zorgt ervoor dat het matras met het lichaam mee vormt. Doordat het matras zich aan het lichaam aanpast lig je altijd comfortabel.

Waterbed

Een groot voordeel van een waterbed is dat het geen stof, zweet, bacteriën of huisstofmijt aantrekt. Voor mensen die allergie hebben voor stof en huisstofmijt is een waterbed een goede keuze.
Daarnaast kan je een waterbed ook precies naar je persoonlijke voorkeur instellen. Je kan namelijk zelf de temperatuur, hardheid en beweging instellen.
Nadeel van het waterbed is wel dat het geheel vrij prijzig is. Bij een waterbed komt meer onderhoud kijken bij andere matrassen.

Polyester matras

Indien je geen groot budget voor een matras hebt, dan kan je voor de goedkoopste optie gaan: het polyester matras. Een polyester matras is een ouderwets matras bestaande uit polyester. Het voordeel van dit type matras is dat het goedkoop is, het nadeel is wel dat het niet zo goed is als andere matrassen. Het polyester matras is namelijk vrij stug en vormt niet mee met het lichaam. Daarnaast gaan polyester matrassen niet lang mee in gebruik.

Traagschuim matras

Als je last van je rug hebt en opzoek bent naar een goed matras, dan is een traagschuim matras wellicht de beste koop die je kan doen. Veel mensen denken dat een hard matras het beste is voor rugklachten, maar het tegendeel is hier juist waar. In plaats van een hard matras kan men veel beter een comfortabel. matras hebben dat zich aan het lichaam aanpast. Hierboven werd het luchtmatras al als comfortabel matras aangehaald, maar het meest comfortabele matras dat er is zijn traagschuim matrassen. Traagschuim matrassen verdeeld het lichaamsgewicht op een goede manier waardoor het lichaam ondersteunt wordt. Door de warmte van het lichaam wordt het matras zachter zodat het meevormt.

Bedbodem

Behalve het matras zelf is ook de bedbodem van belang. Net zoals met matrassen heb je bij bedbodems ook verschillende keuze mogelijkheden. Als bedbodems zijn verkrijgbaar: vlavrobodem, boxspring, lattenbodem, schotelbodem en spiraalbodem.
Niet elke bodem is geschikt voor elk matras. Voor de beste combinatie van matras en bedbodem kan je het beste bij de winkel informeren.
© 2011 - 2024 Leveen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Je matras schoonmaken, reinigen, desinfecteren & onderhoudenJe matras schoonmaken, reinigen, desinfecteren & onderhoudenWe maken er gebruiken het dagelijks om op te slapen; het matras. Omdat we graag slapen op een schoon bed, wassen we onze…
Wat is nu een goed matras voor kinderen?Voor een kind, maar ook voor volwassenen is een goede nachtrust erg belangrijk. Een goede nachtrust zorgt ook voor een g…
Rugpijn door het matras of bedbodemRugpijn door het matras of bedbodemRugpijn kan ontstaan door een verkeerd matras, een doorgezakte bedbodem of een verkeerd kussen. Steeds meer mensen krijg…
Het onderhoud van een matrasWie zijn matras jarenlang in goede staat wil bewaren moet er zorg voor dragen. Als je je matras degelijk onderhoudt kan…

Wat is 'Ergotherapie'?De term ergotherapie komt van het Griekse ‘ergos’ wat handeling, werk of daad betekent. Een inmiddels verouderde term vo…
Kopen van een leesbrilKopen van een leesbrilDe meeste mensen hebben op een zekere leeftijd een leesbril nodig. Het kopen van een leesbril hoeft niet duur te zijn. D…
Leveen (67 artikelen)
Gepubliceerd: 13-08-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.