Groeihormoon en groeihormoonbehandeling

Groeihormoon en groeihormoonbehandeling Groeihormoon: groeihormoonbehandeling en groeihormonen kopen. Waartoe dient het groeihormoon en hoe maakt het lichaam deze aan? Het groeihormoon is nodig voor de groei van botten en wervels. Op latere leeftijd neemt het groeihormoon in het lichaam af.

Wat zijn groeihormonen?

Het groeihormoon wordt ook wel het somatotroophormoon genoemd, afgekort GH of STH. Deze hormonen stimuleren de lichaamsgroei. Groeihormonen worden aangemaakt in de hypofyse.

De hypofyse is een klier die zich in een holte achter de schedelbasis bevindt. Deze klier produceert zeer veel verschillende soorten hormonen, waaronder het groeihormoon. Het groeihormoon wordt in de avonduren geproduceerd, maar ook tijdens beweging van het lichaam.

Een teveel aan groeihormonen

Het groeihormoon zorgt bij kinderen voor de groei van botten en wervels. Wanneer de puberteit zijn intrede doet, zal er een versnelde groei optreden, Dit komt omdat er tijdens de puberteit geslachtshormonen vrijkomen, die de groei van de botten bevorderen. De geslachtshormonen zorgen ervoor dat de verbening van kraakbeenschijven versnelt, waardoor de groei uiteindelijk tot stilstand komt.

Het groeihormoon blijft in het lichaam aanwezig. Normaal gesproken zal dit niet tot extra groei leiden. Wanneer er een teveel aan groeihormoon wordt geproduceerd, zien we bij kinderen vaak een reuzengroei. Een tekort aan groeihormoon leidt tot dwerggroei. Bij volwassen mensen kan een teveel aan groeihormoon leiden tot acromegalie.

Groeihormoonbehandeling

Bij sommige ziekten is een groeihormoonbehandeling noodzakelijk. Te denken valt bij hypopituitarisme, waarbij de hypofese te weinig hormoen aanmaakt. Andere oorzaken van een tekort aan groeihormonen zijn een gezwel in de hypofyse, een ziekte van de hersenstructuur, ontsteking of infectie aan de hypofyse of een beschadigde hypofyse. In eerste instantie zal het groeihormoon uitblijven, later zullen ook andere hormonen niet meer worden aangemaakt. Bij dwerggroei is er ook sprake van een tekort aan groeihormonen.

In vroegere jaren werd het groeihormoon uit de hypofyse van overleden mensen gehaald. Echter, hiermee werden ook ziekten overgebracht. Er stierven mensen die het groeihormoon van overleden mensen kregen toegediend. tegenwoordig kan het groeihormoon synthetisch worden aangemaakt. Via een injectie wordt het groeihormoon toegediend.

Bij ongeveer 1 op de 10.000 volwassen mensen is er sprake van een tekort aan groeihormonen. Hierdoor voelt de patiënt zich niet lekker, heeft weinig energie, heeft moeite met de concentratie, moeite met het geheugen en is snel vermoeid. Door het toedienen van het groeihormoon, zullen deze klachten doorgaans verdwijnen.

Effect van het toedienen van groeihormonen

Het toedienen van het groeihormoon heeft een aantal voordelige effecten:
  • de spiermassa neemt toe
  • de botdichtheid neemt toe
  • meer energie en uithoudingsvermogen
  • vermindering van vetweefsel
  • een lager cholesterolgehalte
  • verbeterde concentratie
Nadat begonnen wordt met het toedienen van het groeihormoon, zullen er de eerste weken bijwerkingen optreden. Dit zijn onder andere misselijkheid, hoofdpijn en spierpijn. Ook pijn in de gewrichten kan voorkomen.

Groeihormoon kopen

Groeihormoon is te koop tabelvorm en wordt gebruikt door sporters of mensen die willen afvallen. Echter, het groeihormoon moet in de bloedbaan terecht komen, omdat het anders niet werkt. In tabletvorm breekt het maagzuur de eiwitten direct af, waardoor de werking van het groeihormoon teniet wordt gedaan. Groeihormoon moet daarom dagelijks worden ingespoten middels een injectienaald. Bij voorkeur in de avonduren, wanneer de hypofyse het groeihormoon zou produceren.

Groeihormonen worden verkocht onder de benaming MGH (menselijk groeihormoon) of HGH. Groeihormonen op basis van dierlijke hormonen of plantaardige producten, werken bij de mens niet. De enige goede vorm van groeihormonen kopen is het groeihormoon dat door de arts is voorgeschreven. Alle overige vormen van groeihormoon dat op de markt te krijgen is, werkt onvoldoende.

Zelf kan de aanmaak van groeihormoon gestimuleerd worden. Groeihormonen worden afgegeven tijdens de diepe slaap: het is dan ook van belang dat we voldoende rust krijgen. Teveel stress remt de aanmaak van het groeihormoon af. Door beweging stimuleren we de aanmaak van groeihormoon en blijven de botten sterk en gezond.

Lees verder

© 2011 - 2024 Bibiana, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Effecten van groeihormoonEffecten van groeihormoonKrachttraining, met name van de grote spiergroepen zoals rug- en bovenbeenspieren, zorgt voor een verhoogde productie va…
Dwerggroei: voor altijd kleinVan oudsher zijn kleine mensen een geliefd gezelschap. We zien ze afgebeeld naast koningen en koninginnen op statige sch…
Primordiale dwerggroeiPrimordiale dwerggroei is een erg zeldzame aandoening waar nog altijd onderzoek naar word gedaan. Het ontstaat door een…
Veroudering voorkomen - Menselijk GroeihormoonHGH of Menselijk Groeihormoon is één van de krachtigste wapens in de strijd tegen veroudering. Je kan het laten injecter…

Nachtzweten, waardoor ontstaat het nachtelijk transpireren?Nachtzweten, waardoor ontstaat het nachtelijk transpireren?De meeste mensen hebben het al wel eens mee gemaakt, je wordt 's nachts wakker en blijk je helemaal nat van het zweet te…
Oorsmeer: wat kun je ermee?Oorsmeer: wat kun je ermee?Oorsmeer verwijderen, oplossen, eten. Oorsmeer is een geel tot bruinachtig goedje dat stroperig dik is, en bevindt zich…
Bronnen en referenties
  • http://www.rejuvenal.be/benl/Terugloop.asp
Bibiana (1.560 artikelen)
Gepubliceerd: 19-09-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.