Moe in de winter

Veel mensen hebben in de winter last van vermoeidheid. We hebben geen zin om op te staan en om te gaan werken. Even naar buiten om naar de winkel te gaan stellen we zo lang mogelijk uit. De zon schijnt niet en de natuur kijkt grauwig. Herkent u dit ook een beetje? In dit artikel een aantal tips om wat te doen aan deze vermoeidheid in de wintermaanden.

Voeding

In deze maanden is het extra belangrijk om te denken aan uw voeding. Uw lichaam vraagt extra energie en deze is onder andere te verkrijgen in voeding.

Vitamine D

In de winter hebben we meer vitamine D nodig omdat de zon weinig schijnt. Onze huid maakt door het licht van de zon vitamine D aan. U kunt kiezen om voedingssupplementen te nemen en 2 keer in de week een vette vis te eten.

Magnesium

Tegenwoordig zit er door de slechte voeding en uitputting van de grond steeds minder magnesium in voeding. Terwijl deze toch een heel belangrijke rol speelt voor onze gezondheid. Een tekort aan magnesium kan onder andere vermoeidheid en weergevoeligheid veroorzaken. U kunt kiezen voor een supplement om extra magnesium binnen te krijgen in combinatie met voedsel zoals bananen, witte bonen, soja producten, aardappelen en tomatenpuree.

Groenten en fruit

Zoals iedereen wel weet zijn groenten en fruit erg belangrijk om voldoende binnen te krijgen. Toch eten we het nog steeds veel te weinig. Het is belangrijk om verschillende mineralen en vitamines binnen te krijgen. Deze zorgen namelijk voor een goede weerstand en zorgen dat uw lichaam goed kan functioneren.

Toch maar even naar buiten

Neem een warme jas, handschoenen, een sjaal en een muts en ga een stuk lopen. Na het avondeten een kwartier tot een half uur wandelen doet echt wonderen. U zult nieuwe energie krijgen en het eten kan goed verteren. Het is begrijpelijk dat u liever met een warme deken op de bank gaat hangen maar als u dit doet na een half uurtje gewandeld te hebben kunt u daar veel meer van genieten.

Winterdepressie

Veel mensen voelen zich neerslachtig en futloos in de winter. Uit onderzoeken is gebleken dat dit een gevolg is van teveel melatonine. Door melatonine worden we slaperig (dieren kunnen hierdoor een winterslaap houden). Daarom verdwijnt deze depressie ook weer zodra het langer licht wordt en de zon weer gaat schijnen. Bovenstaande voorbeelden zijn goede manieren om uw winterdepressie in toom te houden. Zorg dus voor genoeg beweging en eet gezond.

Lichttherapie

Het licht bij deze therapie zorgt voor een daling van het melatoninegehalte in het bloed en daardoor zult u zich weer wat energieker en positiever voelen. Deze therapie werkt niet bij iedereen maar bij de meerderheid van de mensen heeft het een positieve uitwerking. U kunt er ook simpelweg voor kiezen om af en toe onder de zonnebank te gaan liggen. Lekker warm en u krijgt een mooi kleurtje.

Verwen uw lichaam

Ga naar een Wellness centrum bij u in de buurt en neem daar een lekker warme sauna of een Turks stoombad. Neem een massage, ga lekker zwemmen en eindig uw dag met een ontspannende whirlpool.
© 2012 - 2024 Ditiseenoveral, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Winterdepressie; hoe onstaat het en wat kan je eraan doen?Winterdepressie; hoe onstaat het en wat kan je eraan doen?De bladeren vallen van de bomen, het wordt steeds kouder...En een winterdepressie is in aantocht! Maar wat is nu eigenli…
Lichttherapie bij winterdepressieTijdens de winter hebben sommige mensen last van depressiviteit. Deze vorm van depressie kan behandeld worden met lichtt…
Geen energie in de winter: winter blues of winterdepressieGeen energie in de winter: winter blues of winterdepressieVoortdurend moe en uitgeput. Geen energie en ’s morgens moeite met opstaan. De dag dubbel zo vermoeiend als anders. Hobb…
Wat is een winterdepressie?Wat is een winterdepressie?Zodra de dagen korter worden tijdens de Herfst, beginnen bij een hoop mensen klachten van onrust, neerslachtigheid en ve…

De nieuwste hoofdkussens: eco, ergonomisch of boekweitDe nieuwste hoofdkussens: eco, ergonomisch of boekweitEen nieuw hoofdkussen? Ooit was het simpel. Je koos voor synthetisch, of voor dons en veertjes. En dan was je klaar. Ann…
Het verpleeghuisHet verpleeghuisEen verpleeghuis wordt vaak vergeleken met een woonzorgcomplex of een bejaardencentrum. Echter, is dit wel eerlijk? Nee,…
Ditiseenoveral (29 artikelen)
Gepubliceerd: 26-01-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.