De voordelen van de acaibes

De voordelen van de acaibes De acaibes krijgt steeds meer bekendheid over de hele wereld. Ze is zeer populair omdat ze beschouwd wordt als een nieuwe soort superfood, dat vele voordelen kent. Toch zijn er weinig mensen die alle voordelen van deze superbes kennen. De acaibes komt voor in het Amazonegebied. Ze groeit, samen met andere bessen, in een tros in hoge palmbomen. Deze superbes wordt geoogst door de lokale bevolking. Men klimt in de palmbomen en hakt met kapmessen de takken met de trossen los. Vervolgens worden de takken met de trossen vervoerd naar speciale bedrijven waar ze verder verwerkt worden. De acaibes wordt vooral verwerkt in drankjes en smoothies.

Antioxidanten

Een heel belangrijk voordeel van de acaibes is de aanwezigheid van de vele antioxidanten. Antioxidanten zijn een groep van vitamines, mineralen, aminozuren, enzymen en kruidenextracten die de vorming van vrije radicalen in het lichaam tegengaan.
Een vrije radicaal is een atoom of molecuul met een nog ongebruikte bindingsmogelijkheid. Deze vrije radicalen kunnen de cellen beschadigen. Het spreekt dus voor zich dat antioxidanten van zeer groot belang zijn.

De acaibes kan gebruikt worden om bescherming te bieden tegen het bederf van bepaalde voedselproducten. Het verpakken van etenswaren en het bewaren ervan op een donkere plek is een goede handelswijze om het eten vers te bewaren. Maar voor de stofwisseling van het eten is het zeer belangrijk dat er zuurstof is. Door het in contact komen van het voedsel met zuurstof kan oxidatie voorkomen. Oxidatie is een proces waarbij onverzadigde vetten worden aangetrokken, waardoor het voedsel vies wordt. Er kan dan een verkleuring van het voedsel optreden, wat vooral voorkomt bij vleesproducten. Het is dus belangrijk om oxidatie in vetrijk eten te voorkomen. Dit kan door het toevoegen van de acaibes in vetrijk eten. Hierdoor zullen de vele antioxidanten die aanwezig zijn in de acaibes het rottingsproces tegen houden of vertragen.

Antioxidanten spelen eveneens een belangrijke rol bij de vertraging van het verouderingsproces en hebben een belangrijke invloed op het onderhoud van de belangrijke lichaamssystemen. De acaibes kan door de vele antioxidanten ook hiertoe bijdragen.

Cardiovasculair systeem

Een ander belangrijk voordeel van de acaibes, is dat de bes behulpzaam kan zijn bij mensen die te kampen hebben met hartproblemen. De acaibes kan een belangrijke rol gaan spelen bij 2 belangrijke factoren die hartproblemen kunnen veroorzaken: verlaging van de bloeddruk en het cholesterolgehalte.

Iedereen, die regelmatig de acaibes zal gebruiken heeft de mogelijkheid om het cholesterolgehalte te verlagen wat het hart alleen maar ten goede kan komen. Dit komt doordat de acaibes veel vetzuren omega 6 en 9 bevat wat er voor zorgt dat het cholesterolgehalte op een gezond peil blijft. De acaibes is ook rijk aan calcium. Hoe meer calcium men in neemt, hoe meer de bloeddruk gaat dalen. Een hoge bloeddruk omlaag brengen is belangrijk om de druk op het hart te verminderen. De inname van calcium kan verkregen worden door het eten van de acaibes.

Andere voordelen

 • Toename energie waardoor meer uithoudingsvermogen ontstaat
 • Weinig suikers
 • Veel proteïne (meer dan in 1 ei)
 • Belangrijk product dat als dieetsupplement kan worden beschouwd
 • Ontgifting van het lichaam
 • Scherpere concentratie
 • Betere seksuele prestaties
 • Stimulerende invloed op het spijsverteringskanaal
 • 3,5 keer meer anthociaan (geschikt voor de behandeling van diabetische retinopathie en mastopathie)
 • Bevat verschillende vitamines zoals B1, B2, C, E en B3
 • Vezels in de bes zorgen voor een versneld proces in het darmherstel en positieve invloed op het voorkomen van darmkanker

Gebruikers van de acaibes kunnen gezonder leven en daarmee zichzelf beschermen tegen hartproblemen, huidproblemen en ander gezondheidsproblemen.
© 2012 - 2024 Healing, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Superfoods: De AçaibesSuperfoods: De AçaibesDe açaibes wint snel aan populariteit in Nederland. De açaibes behoort tot de zogenaamde "superfoods". Deze gezonde bess…
De acaibes: gebruik en geschiedenisDe acaibes: gebruik en geschiedenisAl eeuwenlang wordt de acaibes gebruikt door de Braziliaanse bevolking. Pas in de negentiende eeuw werd deze superbes on…
Açaibessen zijn gezondAçaibessen zijn gezondAçaibessen zijn enorm gezond. Ze zijn zelfs zó gezond dat ze tot de ‘Supervoeding’ soorten behoren. Supervoeding is een…
De geneeskracht van acaipoederAcaibessen kunnen we in het westen niet vaak vers eten. We zijn meer aangewezen op het eten van acaipoeder, maar dat is…

Gezond eten met de schijf van vijfGezond eten met de schijf van vijfGezond eten is goed voor iedereen. Veel fruit, veel verse groenten is goed, maar niet voldoende. Naast fruit en groente…
Schadelijke stof bisfenol A zit overal inSchadelijke stof bisfenol A zit overal inBisfenol A is een schadelijk en chemisch stofje waar de meeste mensen nog nooit van hebben gehoord. Het zit echter bij i…
Bronnen en referenties
 • www.WegMetDieKilos.com
 • Wikipedia
Healing (27 artikelen)
Gepubliceerd: 12-09-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.