Afvallen door water te drinken

Water drinken helpt bij het afvallen. Veel mensen krijgen te weinig of het verkeerde vocht binnen. Dit bemoeilijkt het afvallen. Het lichaam houdt vocht vast zodra daar een tekort aan is. Water bevat geen calorieën of schadelijke stoffen, mits we het hebben over Nederlands drinkwater. Het menselijk lichaam bestaat voor 75% uit vocht en dit vocht dient op pijl te blijven. Door het drinken van water worden verder schadelijke stoffen die door voedsel, lucht en dergelijke in het lichaam terecht komen, afgevoerd. Bij het verbranden van vet komen ook schadelijke stoffen in het lichaam terecht die worden afgevoerd door het drinken van water. Een goede graadmeter om te zien of je voldoende vocht binnen hebt, is te kijken naar de kleur van de urine. Is deze geel, dan heb je te kort. Is deze echter meer transparant en doorzichtig, dan is er sprake van voldoende vocht in het lichaam.

Sporten

Tijdens het sporten is voldoende vochtinname helemaal aan te raden. Sporten zorgt voor transpireren en zweten. Dit dient bij voorkeur tijdens, maar eventueel ook na het sporten te worden aangevuld. Bij intensievere inspanningen kan eventueel een isotone sportdrank worden genuttigd. Deze zorgt dat naast het vocht ook de mineralen in het lichaam worden aangevuld.

Andere dranken

Ook andere dranken kunnen worden genuttigd voor het aanvullen van vocht. Thee en koffie bestaan voor een groot gedeelte uit water. Het nadeel van koffie is echter dat het een bestanddeel cafeïne bevat. Cafeïne is verslavend en bij een te grote inname zorgt het voor het vasthouden van het vocht in het lichaam. Zorg dus bij het drinken van koffie, dat je niet meer dan twee tot drie koppen per dag drinkt. Overigens bevat koffie wel weer antioxidanten die een positieve invloed hebben op het lichaam, dus deze twee koppen per dag zijn zeker niet verkeerd.

Frisdranken werken over het algemeen minder goed voor afvallen, omdat deze veel suikers bevatten. Mocht je frisdrank willen gebruiken, kies dan voor een vruchtensap, waarbij je deze drank in plaats van fruit drinkt. Ook de light frisdranken bevatten schadelijke stoffen voor het lichaam, welke je beter kunt vermijden als je wilt afvallen. Bier en andere alcoholische dranken zijn dranken waar je voorzichtig mee moet om gaan, wil je afvallen. Uiteraard is een keer een feestje geen probleem. Mocht je toch van alcohol willen genieten, ga dan voor een glaasje rode wijn.

Groente en fruit

Groenten en fruit bevatten veel water en naast water ook veel voedingsvezels. Deze vezels worden door het lichaam net als water gebruikt om te zuiveren en zorgen voor het op gang brengen van de stofwisseling. Naast voldoende vocht, is het dus ook aan te raden om voldoende groente en fruit te eten.

Hoeveel

Hoeveel vocht moet je dan uiteindelijk per dag tot je nemen vraag je jezelf af? Een stelregel is dat dit ongeveer twee liter per dag moet zijn. Bij warmer weer is dit echter al meer. Het lichaam kan echter per uur maar een bepaald aantal vocht verwerken. Ongeveer een halve liter per uur. Mocht je willen afslanken, is het zinvol om meer te drinken tot drie of vier liter per dag.
© 2013 - 2024 Evertse, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee!Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee!Groene thee blijkt een wapen tegen overgewicht te zijn! Volgens wetenschappers kan door het drinken van groene thee men…
Afvallen met citroenAfvallen met citroenCitroen, of citroensap, is een prima manier om snel gewicht kwijt te raken. Citroen is namelijk een powerfruit en heeft…
Hoe kun je afvallen met afslankthee?Hoe kun je afvallen met afslankthee?Kun je afvallen met afslankthee? Is het echt zon wondermiddel als constant wordt beweerd? Hoe werkt het afvallen met af…
Afvallen: Wat moet je drinken als je wilt afslanken?Afvallen: Wat moet je drinken als je wilt afslanken?Afvallen kan ook zonder dieet en zonder sporten. Water of ander vocht is heel effectief wanneer je wilt afslanken. Water…
Gevaren van frauduleuze medicijnenEen vrije markt voor vitaminen, medicijnen, kruiden en andere farmaceutische middelen maakt de kans op bedrog groter. Cr…
Bronnen en referenties
  • http://www.diplan.nl
Evertse (47 artikelen)
Laatste update: 31-07-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.