Druiven gezond?

Druiven gezond? Druiven, gezond? Ja! Druiven hebben niet alleen een lekkere zoete smaak maar leveren ook gezondheidsvoordelen op voor uw lichaam.

Artikel Indeling


Voedingswaarde druiven

Per 100 gram bevatten druiven gemiddeld 53 kcal, 0,9 gram aan eiwit, 11,5 gram aan koolhydraten en 0,1 gram aan vetten. In druiven komen de volgende vitaminen voor: A, B1, B2, B6, B11, C.

Waarom zijn druiven gezond

Lees hieronder de redenen waarom druiven nu zo gezond zijn:

Druiven zijn goed voor de botten

Druiven zijn een geweldige bron van micronutriënten zoals koper, ijzer en mangaan. Deze stoffen zijn allemaal belangrijk bij de vorming en voor de sterkte van de botten. Het toevoegen van druiven in uw dieet op regelmatige basis kan het ontstaan van aandoeningen zoals osteoporose voorkomen. Mangaan is een zeer belangrijk element in het lichaam. Dit element helpt het lichaam bij de vorming van collageen en bij het functioneren van het zenuwstelsel.

Druiven tegen Hart-en vaatziekten
Druiven zorgen voor een verhoging van de stikstofmonoxide in het bloed. hierdoor kunnen bloedstolsels worden voorkomen. Daarom is het eten van druiven een effectieve manier om de kans op hartaanvallen te verkleinen. Lees verder waarom andere voedingsmiddelen ook goed zijn voor het hart: Dadels, Olijven, Sinaasappels en Aardbeien.

Bovendien zijn druiven rijk aan antioxidanten, deze verhinderen de oxidatie van het LDL-cholesterol. Druiven bestaan verder uit hoge aantallen van flavonoïden. Deze flavonoïden zorgen niet alleen voor de kleur van de druiven maar dienen ook als zeer krachtige antioxidanten. De twee belangrijkste soorten antioxidanten van druiven zijn: resveratrol en quercetine. Deze twee verbindingen gaan de effecten van vrije radicalen tegen, die het lichaam bedreigen en schadelijke effecten stimuleren. Deze twee anti-oxidante flavonoïden fungeren daarnaast als filter om gifstoffen uit het bloed te halen.

Druiven tegen astma

Door hun bekende therapeutische waarde kunnen druiven worden gebruikt als een remedie voor astma. Het hydraterende vermogen van druiven is hoog, waardoor er meer vocht in de longen terecht komt en de astmatische aanvallen zullen worden gereduceerd.

Druiven tegen migraine

Rijpe druivensap is een belangrijke remedie voor het genezen van migraine. Het moet vroeg in de ochtend worden gedronken, zonder het te mengen extra water. Ironisch genoeg wordt het drinken van rode wijn vaak beschouwd als een oorzaak van migraine. Het drinken van druivensap wordt echter beschouwd als een oplossing voor het probleem.

Migraine heeft verschillende oorzaken zoals: gebrek aan slaap, veranderingen in het weer of voedingstekorten. In het algemeen is alcohol de oorzaak van migraine. Druiven bevatten zoveel antioxidanten dat ze deze ziekte kunnen genezen.

Druiven tegen Alzheimer

De stof Resveratrol, een gunstige polyfenol aanwezig in druiven, verlaagt de niveaus van de amyloidal-beta peptide bij patiënten met de ziekte Alzheimer. Onderzoeken suggereren dat druiven de gezondheid van de hersenen kunnen verbeteren en het ontstaan van degeneratieve neurale ziekten kunnen vertragen.

Een onderzoek dat is gepubliceerd in het British Journal of Nutrition beweert zelfs dat: druivensap het functioneren van de hersenen kan verbeteren bij oudere mensen die al een milde cognitieve stoornis hebben.

Feiten over druiven

  • Spaanse ontdekkingsreizigers introduceerde de vrucht aan Amerika al ongeveer 300 jaar geleden.
  • Er zijn meer dan 60 soorten druiven. De belangrijkste soorten zijn de Amerikaanse en de Europese.
  • Het kost ongeveer 2,5 kilogram aan druiven om een fles wijn te maken.
  • Druiven zijn er in vele kleuren, waaronder groen, rood, zwart, geel, roze en paars.

Lees verder

© 2014 - 2024 Bankdrukker, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dieet en druiven, zijn druiven gezond of ongezond?Dieet en druiven, zijn druiven gezond of ongezond?Vele mensen vinden de druif een heerlijke vrucht. Alleen worden druiven vaak gezien als verboden vruchten tijdens het vo…
Druiven en rozijnen zijn levensgevaarlijk voor uw hondDruiven en rozijnen zijn levensgevaarlijk voor uw hondDat chocolade giftig is voor uw hond dat weten de meeste mensen wel maar wist u dat druiven en rozijnen ook levensgevaar…
Magere kwark is lekker en gezondMagere kwark is lekker en gezondMagere kwark als ontbijt met lekkere verse vruchten of als toetje met wat honing en een kruimelig koekje, het kan allema…
De meest voorkomende druiven in witte wijnDe meest voorkomende druiven in witte wijnOp flessen witte wijn worden vaak, naast de regio waaruit het product afkomstig is, ook de soort druif of druiven waarva…

Is komkommer gezond?Is komkommer gezond?Is komkommer gezond? Ja! Komkommers zijn zeer gunstig voor de algehele gezondheid. Komkommers zijn namelijk rijk aan nut…
Enkele feiten over superfoodsSuperfoods is een nieuwe benaming voor een categorie voedingsmiddelen die niet alleen een hoge voedingswaarde bezit maar…
Bronnen en referenties
Bankdrukker (80 artikelen)
Laatste update: 06-08-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.