Edible earth, helende klei met ontgiftende werking

Edible earth, helende klei met ontgiftende werking Edible Earth is een helende klei afkomstig uit Noord-Amerika. De klei heeft een aantal gezondheidsvoordelen zoals reiniging van het lichaam, de ontgiftende werking en het genezen bij infecties. Vanwege de vulkanische activiteit, het weer en de mineralisatie is de klei uniek in zijn soort. Het bevat namelijk van nature veel goed opneembare mineralen. Edible Earth kan gedronken worden met water of sap en kan na een periode van wennen dagelijks gebruikt worden.

Ontgiftende werking

Edible Earth bestaat uit natuurlijke calcium bentoniet en montmorilloniet kleisoorten met een brede variëteit aan 57 biobeschikbare ionische mineralen. Het ontgiftende vermogen van Edible Earth is te danken aan de gunstige werking van calcium bentoniet en montmorilloniet klei. Deze absorberen in het ​​maagdarmkanaal verschillende toxines, pathogenen, metabole afvalstoffen en zware metalen. Calcium Montmorilloniet, ook bekend als gehydrateerd magnesium / aluminium silicaat, calcium bentoniet, en smectiet, is te vinden in ion-actieve, hoogwaardige conditie in slechts een paar plaatsen op aarde. De calcium montmorilloniet gebruikt in Edible Earth is een natuurlijke, mineralen supplement dat afkomstig is van een zeldzame aarde uit de Zuid-Amerikaanse klei. Door de zuiverheid van de aarde, de extreme fijnheid van de colloïden (gemiddeld 1 micron), de krachtige negatieve ionische lading, een natuurlijk hoge pH-waarde (> 9.0), de overvloed van silica (55 gewichts%), en een evenwichtige reeks mineralen in hun natuurlijke vorm, fungeert calcium montmorilloniet in het lichaam als een krachtige, natuurlijke ontgiftend middel. Calcium montmorilloniet demineraliseert door het vervangen van toxines, zoals bepaalde zware metalen, voor mineralen.

Voordelen Edible Earth

De voordelen van het eten van Edible Earth zijn:
  • Verzacht en zuivert het spijsverteringskanaal
  • Demineraliseert cellen en weefsels
  • Bevordert bacteriële balans in de colon
  • Helpt bij zware metalen en ontgifting
  • Helpt bij een goede darmwerking
  • Ondersteunt de opname van nutriënten
  • Alkaliseert het Lichaam

Helende klei bij kwalen en gezondheidsproblemen

De helende klei Edible Earth kan ook uitwendig gebruikt worden. Zo kan klei helpen bij een infectie in de mond. Door gedurende 4 dagen elke dag een uur lang een blok klei in de mond te doen, kan helpen de pijn te laten verdwijnen. Klei is effectief voor vele kwalen. Het zal effectief zijn tegen onzuiverheden waaronder bacteriën, schimmels, parasieten, chemicaliën, toxines en zelfs virale infecties. Het kan gebruikt worden bij de behandeling van pijn, open wonden, colitis, diarree, aambeien, maagzweren, constipatie en darmproblemen, acne, bloedarmoede, en een verscheidenheid van andere gezondheidsproblemen.

Ontstaan en gebruik van Edible Earth

Montmorilloniet, evenals andere vormen van helende klei zoals Illiet, wordt al eeuwenlang gebruikt door inheemse culturen.

Inboorlingen van Noord-Amerika

De helende klei was van groot belang in ceremonieel gebruik. Inboorlingen van Noord-Amerika hebben gebruik gemaakt van een breed scala van klei voor genezing, voedsel, het zuiveren van het lichaam, en spirituele ceremonies. Klei van hoge kwaliteit vormden een zeer gewaardeerde handel met andere stammen.

Egyptenaren

De Egyptenaren gebruikten klei uitvoerig in hun spirituele cultuur. De hoge kwaliteit klei was het voornaamste ingrediënt in hun ongeëvenaarde balsemen, het hielp om gemummificeerde lichamen duizenden jaren perfect te bewaren. Dit toont de krachtige antimicrobiële kwaliteit van bepaalde kleisoorten.

Essen

Ook door de Essen werd de klei gebruikt als primaire modaliteit voor natuurlijke genezing.

Samenstelling Edible Earth

Edible earth bevat een rijke bron van natuurlijke mineralen zoals colloïdale silica, calcium, kalium en magnesium die van nature aanwezig zijn in een gemakkelijk opneembare vorm. Doordat het verpakt is in een bruine glazen pot behoud het de zuiverheid van de mineralen. Het bevat geen andere ingrediënten dan calcium montmorilloniet verkregen uit Amerikaanse bronnen.

De samenstelling is als volgt:
MineraalHoeveelheidADH (%)
Calcium253 mg25
IJzer165 mg916
Kalium134 mg4
Zink432 mcg3
Magnesium342 mg85
Chroom256 mcg213
Natrium50 mg2
Selenium8 mcg11
Mangaan2 mg100
Koper92 mcg5
Fosfor5 mg1

Aanbevolen gebruik

Aanbevolen wordt om elke dag een eetlepel Edible Earth in een groot glas bronwater of sap te drinken. Edible Earth wordt het best op een lege maag opgenomen. Eet het bij voorkeur in de ochtend of laat in de avond, of laat minstens 2 uur tussen de maaltijden. Voor een diepe reiniging van het gehele spijsverteringskanaal kan tijdelijk tot 8 eetlepels per dag worden gebruikt. Drink genoeg water, inname van onvoldoende water in combinatie met Edible Earth kan door het absorberende karakter van dit product harde ontlasting en moeilijker plassen veroorzaken. Bij een onregelmatige stoelgang is het raadzaam om eerst langzaam aan het product te wennen. Dit kan door 3 dagen gebruik van Edible Earth af te wisselen met 3 dagen geen gebruik van Edible Earth. Gewoonlijk is het spijsverteringskanaal binnen 4 weken gewend aan de Edible Earth.

Verpakking

Edible Earth wordt verkocht in bruine glazen potten van 931 gram. Dit is genoeg voor 207 porties. Sluit de pot na gebruik goed af en bewaar op een donkere plaats om de mineralen te behouden.

Lees verder

© 2014 - 2024 Mrst, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat doet de zee voor de mens?Wat doet de zee voor de mens?Veel mensen vinden de zee prettig, lekker ontspannend en goed voor het lichaam. Maar wat kan de zee daadwerkelijk voor j…
Klei voor een mooie en gezonde huidDe helende werking van klei is al duizenden jaren een bekend fenomeen. De Egyptische faraoís gebruikten klei al als huid…
De heilzame eigenschappen van ontgiftende badenDe heilzame eigenschappen van ontgiftende badenOntgiftende baden zijn heilzaam voor het hele lichaam: het is een eenvoudig middel om allerlei kwalen te bestrijden, om…
Klei toevoegen in de vijverKlei toevoegen in de vijverKlei is een eersteklas waterzuiveraar en wordt steeds vaker toegepast in vijvers. Al jaren wordt klei gebruikt door prof…

Fruit verbetert je denkvermogenDe maatschappij wordt alsmaar complexer. Er wordt met name steeds meer gevraagd van ons denkvermogen. Dat we tot veel be…
Kan thee bederven?Kan thee bederven?Kan thee bederven en is het dan schadelijk voor je gezondheid? Misschien heb je wel eens thee gekocht, vergeten dat je h…
Bronnen en referenties
  • http://drsircus.com/medicine/medicinal-clay/edible-clay, bezocht op 6-10-2014
  • http://www.magneticclay.com/store/edible-earth-clay-supplement-12.aspx, bezocht op 6-10-2014
Reactie

Gidget, 20-11-2014
Waar kan ik het kopen in Rotterdam? Reactie infoteur, 20-11-2014
Edible earth is online te koop bij diverse webshops. Het product wordt thuisbezorgt.

Mrst (283 artikelen)
Laatste update: 05-05-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.