Afvallen met Foodzy

Foodzy is je persoonlijke logboek voor alles wat je eet en drink. De applicatie is beschikbaar via de website www.foodzy.com, of via je mobiele telefoon. Foodzy is zowel voor Android als voor de iPhone beschikbaar. De applicatie geeft je de mogelijkheid om eenvoudig bij te houden hoeveel je eet en drinkt. Je wordt beloond voor gezond eten door middel van badges en bonussen. Hoe gezonder je eet en drinkt hoe beter je dagelijkse dashboard eruit zal zien. Het gaat de makers van Foodzy niet alleen om afvallen, ze willen de gebruikers inzicht geven in hun eet en drink gewoonten. Zodat deze ten goede van de gezondheid kunnen worden aangepast en verbeterd.

Wat heb ik gegeten en gedronken ?

Om een goed inzicht te krijgen in de producten en de hoeveelheid die je hebt gegeten en gedronken kun je in Foodzy alle producten invoeren die op een dag genuttigd zijn. Wanneer je een product niet kan vinden tussen de lijst met beschikbare producten kan deze zelf worden toegevoegd. Je moet dan aangeven wat de ingrediënten zijn en wat de voedingswaarde is op deze manier wordt de database van beschikbare producten van Foodzy iedere dag groter. De producten die worden voorgesteld worden automatisch aangepast aan het land waar je woont. Daarnaast zullen producten die je al eens eerder hebt geselecteerd boven aan de lijst komen te staan zo dat je ze snel kan selecteren. Na dat je de producten die je hebt gegeten en gedronken hebt toegevoegd wordt zichtbaar hoeveel bits je hebt gegeten en hoeveel liter je hebt gedronken. Foodzy maakt gebruik van Bits, één bit is gelijk aan 20 calorieën.

Foodzy Pro

De gratis versie van Foodzy is vrij beperkt in mogelijkheden. De betaalde versie geeft de gebruiker veel meer opties. Wanneer je Foodzy serieus wilt gaan gebruiken voor het verbeteren van je eetgedrag of voor een dieet dan is het aan te raden om de betaalde versie van Foodzy aan te schaffen. De kosten hier van bedragen 19,95 per jaar.

Doelen

Met de Pro versie heb je de mogelijkheid om persoonlijke doelen te stellen. Op basis van deze informatie geeft Foodzy je advies over hoeveel bits je per dag zou moeten eten om je doel te behalen.

Dashboard

Daarnaast geeft de Pro versie van Foodzy je een dashboard functie. Op dit dashboard krijg je meer inzicht in onder andere je favoriete producten en je dagelijks gegeten bits. Er is zelfs de mogelijkheid om te zien welke vrienden het zelfde eetpatroon hebben, of welke vrienden dezelfde producten eten.

Fitbit en Withing

Een andere extra mogelijkheid van de Pro versie is de mogelijkheid om andere applicaties te koppelen aan je Foodzy account. Zo kunnen Fitbit en Withing gekoppeld worden. Dit zorgt er voor dat je in Foodzy een betere weergave krijgt van de hoeveelheid bits die je verbruikt hebt door beweging, en hoeveel bits die je binnen hebt gekregen door te eten.

Badges

Foodzy wil je aanmoedigen om een gezond eetpatroon te ontwikkelen. Daarom kun je badges verdienen voor goede gewoonten en behaalde doelen of acties. Zo krijg je bijvoorbeeld de "Coco Jambo badge" voor het eten van 5 tropische vruchten. Dit is slecht één van de vele badges die je kunt verdienen.

Eatzy

Sommige recepten gebruiken we regelmatig, je hoeft niet alle producten van deze maaltijden iedere keer in te voeren. Door middel van een 'Eatzy' er de mogelijkheid om alle producten van een maaltijd in één keer in te voeren. Deze maaltijd of dit recept is dan opgeslagen. De volgende keer dat deze weer gegeten wordt, hoeft alleen deze 'Eatzy' nog worden aangeklikt en zijn alle producten in één keer toegevoegd aan de gegeten producten van die dag.

Conclusie

Foodzy is een mooie applicatie, die door zijn simpele weergave eenvoudig te gebruiken is. Een nadeel is wel dat de gratis versie vrijwel geen opties biedt. De gratis versie is alleen interessant wanneer de gebruiker enkel en alleen wil bijhouden welke producten gedurende dag worden gegeten en gedronken en wat de daarbij horende bits (calorieën) zijn. De gratis versie kan omschreven worden als een Calorieënteller. De opties die de Pro versie biedt maken de applicatie tot een echte tool, waarmee de gebruiker echt duidelijk inzicht krijgt in zijn of haar eetgedrag. De optie voor het stellen van doelen voegt echt waarde toe aan de applicatie voor de gebruiker die wil aankomen of afvallen.
© 2014 - 2022 Hutte, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snel afvallen Calorie BlockerOvergewicht is de grootste klacht onder de Nederlanders. Mensen zoeken allerlei methoden om snel af te vallen, de nodige…
Vrije lijst van negatieve calorie voedingVrije lijst van negatieve calorie voedingHieronder tref je een lijst aan van negatieve calorie voeding, maar laten we eerst eens in overweging nemen wat dit bete…
Tien redenen waarom je niet afvaltTien redenen waarom je niet afvaltJe ben een paar kilo te zwaar en gaat op dieet of besluit meer te gaan bewegen, maar wat je ook doet, de kilo's blijven…
Afvallen en op gewicht bijvenAfvallen en op gewicht bijvenEen gezond dieet waar je ook nog van afvalt wil eigenlijk iedereen wel. Het is ook mogelijk voor iedereen. Het is een kw…

Top 8 beste supplementen voor vrouwen, in een notendopTop 8 beste supplementen voor vrouwen, in een notendopSoms heb je als vrouw iets extra's nodig om het immuunsysteem en energieniveau een boost te geven. Ook helpt de voedings…
De geneeskracht van vijf-in-één-kruidDe geneeskracht van vijf-in-één-kruidVan oorsprong groeide vijf-in-één-kruid alleen in zuidelijk en Oost-Afrika, en wel in de landen Swaziland, Mozambique, A…
Bronnen en referenties
  • www.foodzy.com
  • http://editorial.nl.softonic.com/beste-nederlandse-app-foodzy
  • https://play.google.com/store/apps/details?id=com.foodzy&hl=nl_NL
Hutte (15 artikelen)
Gepubliceerd: 08-10-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.