Is knoflook gezond?

Is knoflook gezond? Is knoflook gezond? Jazeker, het heeft veel voordelen voor de gezondheid. Dit door de sterke natuurlijke ingrediënten. Het kan je risico op hartziekten aanzienlijk verminderen, bovendien zorgt het voor het behouden van de juiste bloeddruk. Daarnaast werkt knoflook erg goed tegen verkoudheid, herpes en wratten. Het heeft zelfs de capaciteiten om kiespijn te verminderen.

Wat zit er in knoflook?

In knoflook zitten veel natuurlijke ingrediënten. Deze zorgen ervoor dat knoflook gezond is. De ingrediënten helpen niet alleen tegen verschillende soorten ziektes, maar zorgen er ook voor dat het lichaam voldoet aan de nodige voedingsstoffen, zoals fosfor, calcium, mangaan, koper en tryptofaan. Deze voedingsstoffen zijn nodig om het lichaam normaal te laten functioneren. In knoflook zit ook vitamine C, vitamine B6 en vitamine B1. Deze vitaminen zijn ook noodzakelijk voor het lichaam. Een tekort aan vitamine C kan bijvoorbeeld voor scheurbuik zorgen.

De aanwezigheid van flavonoïden en zwavel is het geheim van knoflook tegen het bestrijden van erge ziektes. Deze zelfde zwavel zorgt er echter wel voor dat knoflook zon sterke en onaangename smaak heeft. Zwavel wordt ook veelvuldig gebruikt in haarmiddelen om verschillende huidziektes en irritatie van de hoofdhuid te bestrijden.

Knoflook vermindert het risico op hartziekten

Knoflook staat erom bekend dat het ontstekingsremmend werkt. Dit helpt voor bloedvaten die leiden onder stress en ontsteking. Hartaanvallen zijn cardiovasculaire problemen die normaal gesproken gebeuren doordat reactieve zuurstofmoleculen reageren met de buitenkant van bloedvaten, wat ervoor zorgt dat deze beschadigen. Deze oxidatieve beschadiging zorgt gewoonlijk voor een ontsteking van de bloedvaten, hierdoor raken ze verstopt. Met dank aan de aanwezigheid van zwavel in knoflook, kunnen deze problemen makkelijker worden gecontroleerd.

Behouden van een juiste bloeddruk

Een andere reden waarom knoflook gezond is dat uit studies gekomen is dat knoflook het vermogen heeft om bloedcellen waterstofsulfide gas vrij te laten maken. Waterstofsulfide controleert de bloeddruk en het maakt de bloedvaten tevens breder. Een hoge bloeddruk is meestal het gevolg van vernauwde bloedvaten, verstopte bloedvaten of dat het bloed te dik is. Als bloedvaten worden verwijd door het waterstofsulfide wordt de bloeddruk verlaagd.

Knoflook kan helpen bij verkoudheid

De aanwezigheid van allicine, een natuurlijke antivirale verbinding, werkt goed tegen verkoudheid. Het kan namelijk meer dan tweehonderd virussen die verkoudheid veroorzaken doden.

Studies hebben aangetoond dat als je knoflook neemt voordat je verkouden zou kunnen worden, het ervoor kan zorgen dat je niet verkouden wordt omdat ze vermijden dat de virussen je lichaam aanvallen. Als je wel verkouden bent geworden dan kun je een aantal stukjes rauwe knoflook nemen. Dit kun je bijvoorbeeld in je soep doen. Het nemen van knoflook kan ervoor zorgen dat je sneller van je verkoudheid af kunt komen.

Knoflook ter behandeling van herpes en wratten?

Herpes en wratten worden net als verkoudheid veroorzaakt door virussen. Het vermogen van knoflook om de virussen te bestrijden stopt niet bij alleen verkoudheid, maar geldt ook voor herpes en wratten.

Als je geïnfecteerd bent met wratten, snij dan een stukje knoflook open en houd het tegen de wrat. In een korte tijd zie je al een aanmerkelijk verschil. Als je geïnfecteerd bent met herpes, snij dan een stukje knoflook in twee delen en houd één deel op het geïnfecteerde plekje en kauw op het andere stukje knoflook.

Knoflook kan kiespijn verhelpen

Knoflook heeft een antibiotisch effect en kan daardoor de kiespijn enorm verminderen. Ook kan het de effecten van de bacteriën verlangzamen. Om het beste effect te krijgen kun je een paar dagen op een stukje knoflook kauwen.
© 2014 - 2024 Freshprince, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen met knoflookKnoflook eten geeft je misschien wel een slechte adem, maar het heeft veel positieve eigenschappen. Afvallen met knofloo…
Kruidengeneeskunde: knoflookKruidengeneeskunde: knoflookIs knoflook gezond? Ja! Knoflook is een van de weinige geneeskrachtige kruiden waarvan de heilzame werking door zowel de…
Knoflook is gezond in huis en keukenKnoflook is gezond in huis en keukenKnoflook is bijzonder in de keuken, knoflook is zeer gezond en ook nog eens geneeskrachtig. Knoflook, look, verbetert de…
Knoflook bevordert de erectie en voorkomt hartproblemenKnoflook bevordert de erectie en voorkomt hartproblemenLast van erectieproblemen, een te hoog cholesterolgehalte of dichtslibbende kransslagaderen? Het eten van vier teentjes…

Supervoedsel om je immuniteit een boost te gevenSupervoedsel om je immuniteit een boost te gevenSupervoedsel is een vrije vertaling voor de uit de Verenigde Staten overgewaaide term Super Food. Supervoedsel bevat een…
Is makreel gezond?Makreel is een vette vis die zeer aan te bevelen is binnen een gezond dieet. De slanke torpedovormige vis is rijk aan es…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: PublicDomainPictures, Pixabay
  • http://edition.cnn.com/2009/HEALTH/11/13/moh.healthmag.garlic/
  • http://www.top10homeremedies.com/home-remedies/home-remedies-for-toothache.html
  • http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/09/23/garlic-health-benefits.aspx
  • http://www.miracleofgarlic.com/kill-herpes-with-garlic/
Freshprince (112 artikelen)
Laatste update: 01-01-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.