Hoe de kleur van voedsel onze gezondheid beïnvloedt

Doordat kleurenhealing een zeer belangrijk onderdeel was in de oude Indiase geneeskunde trachten veel Indiërs nog steeds hun voedsel te bereiden op de aloude methode. Voor de bereidingen gebruiken ze steeds een palet aan kleuren die niet alleen visueel aantrekkelijk is maar ook de gezondheid bevorderdt.

Kleur in het voedsel

Voedsel met een mooie kleur spreekt ons heel erg aan, terwijl een doffe onnatuurlijke kleur ons tegenstaat. Daardoor zijn we alsmaar geneigd om steeds maar weer dezelfde voedingsstoffen op tafel te zetten en dit terwijl er zoveel variatie beschikbaar is die onze gezondheid ten goede komt. Voedsel zou de energie bevatten van kosmische stralen die overeenkomen met hun natuurlijke kleuren. Wanneer u steeds voedsel van hetzelfde kleur zou eten, kan dit een verkeerd effect op uw gezondheid hebben. Het is dus erg belangrijk om dagelijks kleurrijk voedsel te eten.

Rood voedsel: verwarmt en stimuleert

  • Bessen, appels, kidneybonen, vlees, tomaten en radijs.
  • Als u te veel rood voedsel eet kan deze boosheid, irritatie en hyperactiviteit veroorzaken.
  • Lichaam: nieren, blaas en spieren.

Oranje voedsel: verstekt, kalmeert en is eetlustbevorderend

  • Mango, wortel, perzik, eigeel, pompoen, papaja en paprika.
  • Het eten van oranje voedsel helpt tegen luchtvervuiling en de gevaarlijke ultraviolette stralen van de zon.
  • Lichaam: benen, maag en bloedsomloop.

Geel voedsel: harmoniserend, laxerend en reinigend.

  • Gele linzen, bonen, granen, bananen, ananas, maïs en citroenen.
  • Geel voedsel eten werkt kalmerend en stimuleert het geluk en welzijn.
  • Lichaam: maag, lever en zenuwstelsel.

Groen voedsel: kalmerend en rustgevend

  • Witte druiven, okra, koriander, erwten, bonen, komkommer, mungbonen en melkproducten.
  • Melk bevat de groene energie van zijn natuurlijke bron en dat is het gras.
  • Lichaam: oren, armen, spijsvertering en het hart.

Blauw voedsel: antiseptisch, slaapverwekkend en kalmerend.

  • Rozijnen, bramen, bosbessen, pruimen en paddenstoelen.
  • Blauw voedsel bevordert de slaap en zorgt voor ontspannen nachtrust zonder nachtmerries.
  • Lichaam: mond, keel en de luchtwegen.

Paars voedsel: zet aan tot creativiteit en is antibacterieel.

  • Aubergine, bieten, uien, kool en druiven.
  • Het eten van paars voedsel is zeer sterk kalmerend want paars is verweven met rood en blauw wat het echt voedzaam maakt.
  • Lichaam: hoofdhuid, haar en hypofyse.

© 2008 - 2024 Worm, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezond leven met een kleurrijk eetpatroonGezond leven met een kleurrijk eetpatroonWe weten allemaal dat het eten van groenten en fruit essentieel is voor onze gezondheid. We zijn allemaal bekend met de…
Gezonde voeding in een aantal stappenVoedsel heeft verschillende functies in ons lichaam. Ze zijn noodzakelijk voor de groei, de ontwikkeling van het lichaam…
Hoe gezond is tarwegras?Hoe gezond is tarwegras?Als gevolg van onze toenemende aandacht voor alles wat met een gezonde voeding te maken heeft, zijn we voortdurend op zo…
Afvallen met Rauw VoedselAfvallen met Rauw VoedselAfvallen met rauw voedsel is een zeer gezonde manier om gewicht te verliezen. De enzymen in rauw voedsel zullen meer vet…

Besparen: Diepvries kokenBesparen: Diepvries kokenDe winkels puilen uit van het kant en klare eten. Chinees, Japans, Italiaans, Thais, van alles is te koop. In ons land k…
Voeding en ouderdom: osteoporoseOsteoporose is bij 75-plussers, en voornamelijk bij vrouwen, een veelvoorkomend probleem. Dit kan echter voorkomen worde…
Worm (73 artikelen)
Gepubliceerd: 29-05-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.