Hoe de kleur van voedsel onze gezondheid beïnvloedt
Doordat kleurenhealing een zeer belangrijk onderdeel was in de oude Indiase geneeskunde trachten veel Indiërs nog steeds hun voedsel te bereiden op de aloude methode. Voor de bereidingen gebruiken ze steeds een palet aan kleuren die niet alleen visueel aantrekkelijk is maar ook de gezondheid bevorderdt.
Kleur in het voedsel
Voedsel met een mooie kleur spreekt ons heel erg aan, terwijl een doffe onnatuurlijke kleur ons tegenstaat. Daardoor zijn we alsmaar geneigd om steeds maar weer dezelfde voedingsstoffen op tafel te zetten en dit terwijl er zoveel variatie beschikbaar is die onze gezondheid ten goede komt. Voedsel zou de energie bevatten van kosmische stralen die overeenkomen met hun natuurlijke kleuren. Wanneer u steeds voedsel van hetzelfde kleur zou eten, kan dit een verkeerd effect op uw gezondheid hebben. Het is dus erg belangrijk om dagelijks kleurrijk voedsel te eten.
Rood voedsel: verwarmt en stimuleert
- Bessen, appels, kidneybonen, vlees, tomaten en radijs.
- Als u te veel rood voedsel eet kan deze boosheid, irritatie en hyperactiviteit veroorzaken.
- Lichaam: nieren, blaas en spieren.
Oranje voedsel: verstekt, kalmeert en is eetlustbevorderend
- Mango, wortel, perzik, eigeel, pompoen, papaja en paprika.
- Het eten van oranje voedsel helpt tegen luchtvervuiling en de gevaarlijke ultraviolette stralen van de zon.
- Lichaam: benen, maag en bloedsomloop.
Geel voedsel: harmoniserend, laxerend en reinigend.
- Gele linzen, bonen, granen, bananen, ananas, maïs en citroenen.
- Geel voedsel eten werkt kalmerend en stimuleert het geluk en welzijn.
- Lichaam: maag, lever en zenuwstelsel.
Groen voedsel: kalmerend en rustgevend
- Witte druiven, okra, koriander, erwten, bonen, komkommer, mungbonen en melkproducten.
- Melk bevat de groene energie van zijn natuurlijke bron en dat is het gras.
- Lichaam: oren, armen, spijsvertering en het hart.
Blauw voedsel: antiseptisch, slaapverwekkend en kalmerend.
- Rozijnen, bramen, bosbessen, pruimen en paddenstoelen.
- Blauw voedsel bevordert de slaap en zorgt voor ontspannen nachtrust zonder nachtmerries.
- Lichaam: mond, keel en de luchtwegen.
Paars voedsel: zet aan tot creativiteit en is antibacterieel.
- Aubergine, bieten, uien, kool en druiven.
- Het eten van paars voedsel is zeer sterk kalmerend want paars is verweven met rood en blauw wat het echt voedzaam maakt.
- Lichaam: hoofdhuid, haar en hypofyse.