Voedingsmiddelen tegen een kater

Voedingsmiddelen tegen een kater Voedingsmiddelen tegen een kater. Ze zijn er. Teveel drinken is nooit goed dus helemaal geen kater krijgen is nog altijd het beste. Maar is het dan toch zover na een avond doorhalen, dan zijn er middelen die uitkomst kunnen brengen. Natuurlijke middelen en niet een strip aspirines. Natuurlijke middelen en eten tegen een kater. Zoals fruit of eieren. Of andere middelen tegen een kater.

Eieren eten

In eieren zit veel cysteine. Dit zorgt ervoor dat de acetaldehyde die wordt gevormd in je lichaam als je flink gedronken hebt wordt afgebroken. Een rauw ei is nog het best, maar een kater heeft ook vaak als resultaat dat je maag al behoorlijk van streek is. Kook dan een eitje, eet het met wat zout en je voelt je echt wat beter. Een rauw ei kun je overigens ook in drankjes verwerken. Maar het is en blijft de vraag of je daar tegen kunt.

Fruit eten tijdens het borrelen

Heel raar idee, fruit eten als je een borrel aan het drinken bent. Maar toch is het het proberen waard. Mensen hebben tijdens het drinken van alcohol vaak behoefte aan vettigheid. Bitterballen, kaas, worst, dat soort zaken. Dit vet zorgt er echter voor dat het alcoholpercentage in je bloed nog hoger wordt. Natuurlijke suikers breken daarentegen de alcohol sneller af. Bij de afbraak van vruchten of vruchtensuiker komt namelijk nicotiamide vrij en dit zorgt er voor dat alcohol sneller wordt afgebroken.

Kruidenthee

Thee drinken helpt eigenlijk overal tegen, maar het zorgt er zeker voor dat je je lichaam weer van voldoende vocht kunt voorzien. Alcohol onttrekt namelijk vocht aan je lijf en dat moet weer aangevuld worden. Neem je dan een goede thee bijvoorbeeld groene of ginseng dan vul je dat weer aan. Ginseng en groene thee werken bovendien oppeppend en zijn antioxidant. Dit betekent dat zij het kwaad dat de avond ervoor is geschied weer wat recht breien.

Honing eten

Hoofdpijn. Wie heeft het niet na een avond flink doordrinken? Honing helpt in dat geval. Voor het stappen een boterham met honing of thee met flink wat honing of de ochtend erna helpt. Het zorgt namelijk op de avond zelf dat de alcoholspiegel vrij constant blijft. De dag erna wordt de bloedsuikerspiegel weer in balans gebracht. Na een avond drinken is die spiegel vaak heel erg laag en daar voelt een mens zich heel slecht door.

Watermeloen eten of er een drankje van maken

Watermeloen is de antioxidant bij uitstek, doordat er heel veel vitamine C in de vrucht zit. En veel alcohol drinken betekent dat veel vitamine C wordt verbruikt. Iets dat voor het lijf niet echt goed is. De volgende ochtend bij het ontbijt een groot stuk watermeloen verorberen doet dus wonderen, niet in de laatste plaats omdat er ook heel veel vocht in de vrucht zit. Er een drankje van maken kan ook. Lekker in de blender met bijvoorbeeld komkommer, maakt een ultieme anti-hangover drink.

Vitamine B

Vitamine B breekt alcohol af. Overigens zijn er nogal veel verschillende soorten vitamine B, zoals B1, B6, B12, biotine en foliumzuur. Wie een potje met vitamines bij de hand heeft, krijgt ze allemaal binnen of moet een keuze maken uit bijvoorbeeld B12 en B6. In een multivitamine zitten ze ook, maar in dat geval maakt het heel erg uit wat de samenstelling van de vitamine is. Het zit overigens ook in eten. Melk en melkproducten, vleeswaren, groenten, fruit en graanproducten zitten er allemaal vol mee. Eet dat en niet de gebruikelijke snack waar iedereen na een avondje doorzakken altijd zo naar snakt. Dit zorgt er namelijk voor dat het lichaam ook al dat vet nog weer eens moet verwerken. En die lever heeft het al zo zwaar.

Chilipepers

In chilipepers zit capsaicine. Dit maakt dat pepers heet zijn. Ze zorgen er tevens voor dat iemand honger krijgt en dat het hele lichaamssysteem aangezet wordt tot harder werken. Bovendien zorg het ervoor dat mensen sneller zweten. Door dat laatste wordt ook de alcohol wat sneller afgescheiden.

Artisjok

Verse, maar ook ingemaakte artisjokken staan er om bekend dat ze de spijsvertering helpen verbeteren. Ook helpen ze misselijkheid verdwijnen. Een gezonde salade met artisjok of verse artisjokken verwerkt in een gerecht (of lekker de blaadjes uitzuigen of ze dippen in een sausje) de volgende dag zorgt ervoor dat het lijf dat zich vol heeft laten lopen met alcohol sneller de oude is.
© 2009 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Natuurlijk middel tegen een katerNatuurlijk middel tegen een katerEen natuurlijk middel tegen een kater. Het is er. Een bonkend hoofd en allerlei andere narigheid zijn vaak het gevolg va…
Hoe kom ik van mijn kater af?Hoe kom ik van mijn kater af?Hoe ontstaat een kater? En hoe voorkom je een kater? Een kater krijg je doordat er een probleem in het afbraak proces va…
Middel tegen kater, de anti-kater pilMiddel tegen kater, de anti-kater pilTeveel alcohol drinken heeft als gevolg dat je last krijgt van een kater. Omdat je je dan doodziek voelt, zal je vast op…
Alcohol, de kater komt later: antikatertipsAlcohol, de kater komt later: antikatertipsEen kater, een hangover, een kegel, brak, strontziek, iedereen heeft zo zijn eigen benaming voor die vervelende dag na e…

Transvetten  schadelijke vettenTransvetten schadelijke vettenTransvetten zijn schadelijke vetten. Heel veel mensen weten zo langzamerhand wel dat bepaalde vetten heel slecht voor ze…
Water: te veel water drinken kan ookWater: te veel water drinken kan ookAls wordt gesproken over te veel drinken denken mensen daarbij altijd aan alcohol. Maar de mens kan ook te veel water dr…
Bronnen en referenties
  • Top Santé
  • Voedingsbureau
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 17-05-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.