De geneeskracht van kaneel

Let op! Dit artikel is geschreven vanuit de persoonlijke visie van de auteur en bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.
Inhoud:
- Stampvol mangaan
- Traditioneel geneesmiddel
- Goed voor het denkvermogen
- De antikankerwerking
- Conserveermiddel
- Kaneel werkt tegen hoge bloedsuikerspiegel
- Kaneel tegen artrose
- Eettips voor kaneel
- Kaneel als supplement
Stampvol mangaan
10 Gram kaneel bevat de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) voor het mineraal mangaan. Dat betekent niet dat het verstandig is om 10 gram kaneel te eten per dag. Kaneel is een kruid waarvan je slechts een beetje gebruikt. Met een potje van 80 gram uit de supermarkt kun je makkelijk een drie maanden doen. 5 gram kaneel bevat 5% van de ADH aan calcium. Er zitten geen vitaminen in kaneel, maar dat wordt goed gemaakt door de antibacteriële eigenschappen van dit tropisch kruid.Traditioneel geneesmiddel
In de traditionele Chinese geneeskunde wordt kaneel al eeuwenlang voorgeschreven tegen ziektes als verkoudheid, pijnlijke menstruatie, winderigheid, misselijkheid, diarree en koude voeten(!). Van kaneel krijg je het lekker warm. Het is een algemeen medicijn wat de levensvitaliteit verhoogt. Je hebt het gevoel meer energie te hebben door kaneel te eten. In de ayurvedische geneeskunde wordt kaneel ook tegen verkoudheid gebruikt. Daarnaast wordt het net als in de Chinese geneeskunde tegen maagproblemen gebruikt, maar dan vooral tegen indigestie, dat je krijgt door overeten. Opgeblazen gevoel, misselijkheid en nog tal van andere symptomen kenmerken deze aandoening.Goed voor het denkvermogen
Samen met een aantal etenswaren staat dit kruid in het overzicht van breinvoeding. Deze bruine zoete stof verbetert de cognitieve prestaties. Cognitief staat voor alles wat met het denken te maken heeft. Kaneel is een stof die je scherper doet denken. Het verbetert je geheugen. Dat komt door de magnesium in kaneel. Verder zitten er de mineralen mangaan en ijzer in. Deze mineralen zijn belangrijk voor het goed functioneren van het brein. Dr Zoladz heeft allerlei onderzoeken gedaan waarbij het concentratievermogen en denkvermogen van mensen werd getest. Na het eten van kaneel scoorden mensen beter op de testen.De antikankerwerking
Kaneel is een kruid dat de vorming van kankercellen tegen zou gaan. Het zou vooral effectief zijn tegen lymfeklierkanker en leukemie. Daar moet je natuurlijk niet alleen op vertrouwen maar als je kanker hebt of hebt gehad dan kan het één van de middelen zijn die je vrij eenvoudig kunt gebruiken en die hopelijk de rest van je leven kanker voorkomen. Het past daarom in een antikankerdieet.Conserveermiddel
Kaneel stopt de groei van schadelijke bacteriën. Eten blijft langer goed als er kaneel doorheen zit; kaneel is een natuurlijk conserveermiddel. Het kruid kan in het lichaam helpen tegen ziektes die met schimmelvorming te maken hebben zoals candida.Kaneel werkt tegen hoge bloedsuikerspiegel
Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar kaneel in relatie tot diabetes. Wat onderzoekers hebben ontdekt is dat kaneel de vorming van hoge bloedsuikerniveaus bij diabetespatiënten na het eten voorkomt. De slechte effecten van het eten van fructose wordt middels kaneel genivelleerd. In de onderzoeken werd gemeten wat het effect van kaneel was als je dagelijks 1 gram, 3 gram of 6 gram nuttigde. De hoeveelheid kaneel bleek nauwelijks uit te maken. Er werd duidelijk gemeten dat mensen mindere hogere bloedsuikerniveaus hadden na het eten van kaneel.Kaneelstokken kun je met een vijzel fijnmalen en gebruiken als kruid in de thee. Je kunt er twee tot drie keer thee van zetten.