Difrax: innovatieve babyproducten

Difrax: innovatieve babyproducten Difrax is een Nederlandse producent van babyartikelen die gerekend mag worden tot de A-merken. De producten zijn van een goede kwaliteit en kenmerken zich door de vele kleuren (dus niet alleen blauw en roze). De meest bekende producten zijn de flessen en de (fop)spenen. Het assortiment bestaat verder uit onder andere kolfartikelen, flessenwarmers, knuffels, bijtringen en andere verzorgingsproducten voor baby's. De producten van Difrax zijn te koop bij honderden verkooppunten in Nederland.

Het bedrijf

Het bedrijf Difrax is opgestart in 1967 door Dippy en Frank van Eijkelenborg, de naam Difrax is dan ook een samenstelling van de voornamen van de oprichters. Het bedrijf is gegroeid tot een belangrijke speler op de markt van babyartikelen waar innovatie en design hand in hand gaan. Vooral de Difrax S-flessen met de karakteristieke gebogen vormen waren trendsettend, voorheen waren babyflesjes immers recht van vorm. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Bilthoven in de provincie Utrecht, maar het bedrijf zelf is operationeel in tal van andere landen.

Waar te koop?

De producten van Difrax zijn te verkrijgen bij o.a. babyspeciaalzaken, drogisterijen, apotheken, warenhuizen, etc. Op de website van Difrax kan op plaatsnaam en postcode worden gezocht naar verkooppunten. Ook via internet zijn diverse webshops te vinden die de producten verkopen. Het voordeel van internet is dat je vaak eenvoudig de prijzen van de Difrax producten kunt vergelijken en de beste aanbieding kunt kiezen.

Flessen en bekers van Difrax

De best verkochte producten van Difrax zijn de flessen en bekers. Vooral de flessen van het babymerk worden wereldwijd verkocht. De fles is gedimensioneerd in een S-vorm wat ervoor moet zorgen dat baby's minder buikkrampjes krijgen. Dit product heeft meerdere internationale prijzen gewonnen voor innovatie en design. Binnen Nederland is het zelfs de meestverkochte babyfles. De Difrax S-fles is verkrijgbaar in de volgende maten:
  • S-fles voor pasgeborenen 170 ml
  • S-fles voor pasgeborenen breed 200 ml
  • S-fles 250 ml
  • S-fles breed 310 ml

Daarnaast produceert Difrax ook andersoortige bekers zoals oefenbekers, pakjeshouders, rietjesbekers en anti-lekbekers. Voor het segment flessen en bekers worden tevens accessoires, greephouders en losse flessenspenen verkocht.

Spenen en fopspenen van Difrax

Baby's hebben vaak een sterke zuigbehoefte. Een oplossing daarvoor is het gebruik van een speen, ook wel fopspeen genoemd. Difrax produceert speciaal vormgegeven spenen. Deze spenen zijn smaak- en geurloos en zijn tandvriendelijker dan duimen. Doordat er extra gaatjes in het materiaal zitten is er een betere luchttoevoer. Verder is het zuiggedeelte zacht, wordt de neus vrijgehouden en wordt er een goede mond- en kaakvorm mee gestimuleerd. De spenen zijn in twee varianten verkrijgbaar, namelijk de Combi en de Dental. Het Combimodel heeft de vorm van een tepel waardoor deze prima te combineren is met het geven van borstvoeding. De Dental stimuleert de ontwikkeling van gehemelte, tongspieren en kaakspieren. Uiteraard zijn de twee varianten in enorm veel kleuren verkrijgbaar.

Overige producten

Naast de reeds beschreven producten bestaat het Difrax assortiment uit meer producten. Wat te denken van kolfartikelen, flessenwarmers, knuffels, bijtringen, badspeeltjes en andere verzorgingsproducten. Ook deze producten kenmerken zich door de vrolijke kleuren en goede kwaliteit.

Lees verder

© 2012 - 2020 Advies-eb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Kolven, waarom wel of niet: onderzoek, feiten en cijfersKolven, waarom wel of niet: onderzoek, feiten en cijfersKolven, ofwel het verzamelen van je moedermelk via een kolfapparaat. Waarom doen vrouwen het? En vooral: waarom niet? Bi…
Sterilisator voor babyflessen: verschillende soortenSterilisator voor babyflessen: verschillende soortenMet een sterilisator speciaal voor babyflessen zorg je ervoor dat de flessen na elke voeding vrij gemaakt worden van sch…
Babyvoeding bewaarbakjesBabyvoeding bewaarbakjesWaarom zou je speciale babyvoeding bewaarbakjes kopen voor het bewaren van borstvoeding en zelfgemaakte babyvoeding, in…

Babyflessen steriliseren met stoom: AventsterilisatorBabyflessen steriliseren met stoom: AventsterilisatorAls je baby nog klein is, is zijn immuunsysteem nog niet volledig ontwikkeld. In de eerste maanden wordt aangeraden de f…
De verzorging van een ziek kindDe verzorging van een ziek kindIeder kind is wel eens ziek. Meestal gaat het om onschuldige infecties zoals een verkoudheid, keelontsteking, koorts of…
Bronnen en referenties
  • www.difrax.nl

Reageer op het artikel "Difrax: innovatieve babyproducten"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Advies-eb
Laatste update: 25-01-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Kinderen
Special: Kinderen
Bronnen en referenties: 1
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!