De eerste schoenen voor je kind kopen

De eerste schoenen voor je kind kopen Wanneer je kind begint met lopen is het belangrijk om goede schoenen aan te schaffen die de ontwikkeling van de voeten niet op een negatieve manier beïnvloeden. Stevige schoenen zijn erg belangrijk om er voor te zorgen dat de voetjes zich op een goede manier ontwikkelen. Wanneer je baby nog klein is kun je wel al schoenen aanschaffen maar deze schoenen dienen alleen ter bescherming van kou en weersinvloeden. Slofjes met een zachte zool hebben dezelfde functie en zijn hiermee voldoende. Goede schoenen zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van de voet. Schoenen die te klein zijn of schoenen die niet stevig genoeg zijn kunnen ervoor zorgen dat de voet zich niet goed ontwikkelt.

Wanneer moet je de eerste echte schoen aanschaffen?

Wanneer je kind begint met lopen is het verstandig om de eerste echte schoenen aan te schaffen. Dit is vooral voor buiten, Binnen kun je je kind nog gewoon op blote voeten laten lopen. Blote voeten geven meer grip dan sokken en het kind kan zich op een natuurlijke manier voortbewegen. Wanneer je veel naar buiten gaat met je kind en het kind loopt buiten ook dan zijn echte goede schoenen nodig.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van de eerste schoen?

Wanneer je de eerste schoen gaat kopen is het verstandig om de voet van je kind te laten opmeten. Zowel in de lengte als in de breedte. Dit kun je het beste in de middag doen. In de middag zijn de voeten meer opgezet dat in de ochtend en hiermee voorkom je dat de schoen gaat knellen. Let er ook op dat je sokken aan doet die het kind altijd draagt. Wanneer je tijdens het kopen van de schoen dikke sokken draagt en daarna niet meer kan de schoen te los zitten en het kind gaan sloffen. Het is belangrijk dat het voetje aan alle kanten voldoende steun heeft en dat alle tenen zich vrij kunnen bewegen. De zool moet soepel en stevig zijn zodat het voetje zich helemaal kan afrollen maar ook voldoende beschermt tegen kou en scherpe dingen waar het kind in kan trappen.

Veters of klittenband

Over het algemeen zijn schoenen met veters beter dan schoenen met klittenband. Dit komt doordat de druk bij een veterschoen regelmatig verdeeld wordt. Ook kan een klittenband sluiting uiteindelijk niet meer goed werken doordat er pluisjes en stofjes in kunnen komen. Koop de schoenen van je kind nooit op de groei! Hierdoor kan de voet in de schoen gaan schuiven en gaat het kind sloffen.

Wanneer is het kind uit de schoen gegroeid?

De voetjes van kleine kinderen groeien erg snel en soms kan een kind na drie maanden alweer toe zijn aan nieuwe schoenen. Als je twijfelt of de schoenen niet te klein zijn kun je dit op de volgende manier testen. Haal de zool uit de schoen. Hierop is een afdruk zichtbaar van het voetje. Als de grote teen een halve centimeter van het einde van de zool eindigt dan is het tijd voor een nieuwe schoen.

Soort schoen

Stevige schoenen zijn erg belangrijk zoals je hier boven al hebt kunnen lezen maar wanneer je ook graag sportschoenen of sneakers voor je kind koopt is het verstandig om deze schoenen regelmatig met elkaar af te wisselen. Tegenwoordig zijn er steeds meer leuke stevige schoenen te koop maar met sneakers of sportschoenen kun je makkelijker met de mode mee gaan. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een paar schoenen voor thuis te kopen en deze netjes te houden en een ander paar schoenen te kopen voor naar het kinderdagverblijf die vies mogen worden en op die manier kun je de schoenen goed afwisselen.
© 2014 - 2024 Nice, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Schoenen kopen die echt goed passenSchoenen kopen die echt goed passenBij het kopen van schoenen gaat onze eerste aandacht vaak uit naar het model, de uitstraling en of de schoen past in het…
Welke maat schoen heeft mijn kindjeHet is vaak lastig om met (kleine) kinderen schoenen te kopen. Vaak hebben ze het geduld er niet voor of ze hebben er ge…
Kinderschoenen kopen, waar je rekening mee moet houdenDe eerste kinderschoenen zijn voor ouders een bijzondere gebeurtenis, met schoenen is een kind ineens baby-af. Vaak word…
Schoenen passen en kopen met kinderenNet een baby, maar geen idee wat er allemaal bij komt kijken als het schoenen betreft? Dit artikel geeft antwoorden op a…

De zorgboerderijVoor kinderen die op een school voor speciaal onderwijs zitten bestaat de mogelijk om naar een zorgboerderij te gaan. Di…
Verzorging van het melkgebitVerzorging van het melkgebitUit onderzoek blijkt dat 50% van alle vijfjarigen gaatjes heeft. Dat dit geen kwaad zou kunnen is een fabeltje, want gaa…
Nice (48 artikelen)
Gepubliceerd: 15-01-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Kinderen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.