Het gebruik van Chamodent bij het doorkomen van tandjes

Het gebruik van Chamodent bij het doorkomen van tandjes De periode dat baby’s tandjes krijgen, is geen gemakkelijke. Allerlei vervelende klachten kunnen voorkomen. Er zijn verschillende middelen om deze pijn te verzachten. Een homeopathisch kindergeneesmiddel is Chamodent van VSM. Deze bestaat uit druppeltjes of tabletten. Maar is het wel verstandig homeopathie toe te passen op een baby?

Chamodent druppels

Chamodent druppels verzachten de pijn bij doorkomende tandjes. Het bestaat uit vijf verschillende homeopathische bestanddelen. Deze verminderen niet alleen de pijn, maar helpen ook de bijkomende klachten zoals koorts, diarree, hangerigheid, onrust en slechte eetlust verminderen. Ook kan het een oorontsteking voorkomen. In acute gevallen moeten elk uur drie druppels toegediend worden, maximaal zes maal per dag. Daarna drie maal daags drie druppels. De druppels moeten een half uur voor of na de maaltijd worden toegediend. Na twee weken aaneengesloten gebruik, wordt aangeraden een week te stoppen. Heeft de baby nog steeds last van doorkomende tandjes, dan kan het gebruik weer worden hervat.

Samenstelling

Per 100 g: Belladonna D6 10 g, Chamomilla D6 10 g, Ferrum phosphoricum D8 10 g, Hepar sulphur D12 10 g en Pulsatilla pratensis D6 10 g. Alcoholgehalte 2,16% (v/v). Hulpstoffen: water, glycerol (E422) en xylitol.

Chamodent tabletten

De werking van de tabletten is uiteraard dezelfde als de druppels. Wel moet er gelet worden op de juiste dosering. In acute gevallen moet elk uur een tablet gegeven worden, maximaal zes tabletten per dag. Daarna drie maal daags een tablet. Ook de tabletten moeten bij voorkeur een half uur voor of na de maaltijd worden toegediend. Laat ze in de mond uiteen vallen, even in de mond laten houden en daarna laten doorslikken. De tabletten kunnen het beste van te voren even fijngedrukt worden met twee schone lepeltjes.

Samenstelling

Per tablet (100 mg): Belladonna D6 15 mg, Chamomilla D6 15 mg, Ferrum phosphoricum D6 15 mg, Hepar sulphur D12 15 mg en Pulsatilla pratensis D6 15 mg. Hulpstoffen: cellulose (E460), magnesiumstereaat (E572), melksuiker en talk (E553b).

Werking Chamodent

Het bestanddeel Chamomilla vermindert de pijn en onrust bij doorkomende tandjes en Ferrum phosphoricum heeft een gunstige werking bij koorts. De andere twee bestanddelen, Hepar sulfuris en Pulsatilla hebben een gunstige werking op de slijmvliezen van de mondholte.

De ervaring van veel gebruikers van Chamodent is, dat het alleen werkt als het consequent regelmatig wordt toegediend. Het duurt ook echt even voordat het gaat werken en niet elke ouder ziet op korte termijn resultaat. Een groot voordeel, boven de andere middeltjes, is dat het niet alleen de pijn in het tandvlees aanpakt, maar ook de bijkomende klachten.

Er zijn geen omstandigheden bekend waarbij de Chamodent druppels of tabletten niet gebruikt mogen worden. Het is zonder recept verkrijgbaar bij drogist en apotheek.

Homeopathie en baby’s

Klassieke homeopathie is een geneeswijze gebaseerd op natuurwetten. Het stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Als de verstoorde balans hersteld wordt, verdwijnen ook de klachten en problemen. VSM noemt de homeopathische druppels dan ook een ‘prikkeltherapie’. Een groot voordeel van homeopathische geneesmiddelen is dat ze niet bestaan uit chemische medicijnen. Iedere ouder moet hierin een eigen keuze maken, maar homeopathie heeft uitgewezen een positieve invloed uit te oefenen op baby’s en hun gezondheid.

Lees verder

© 2009 - 2020 Nicolette, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Tandjes krijgen; verzacht de pijnWat de meeste mensen niet weten is dat baby's al tandjes ontwikkelen voor hun geboorte. Het begin van de tandjes wordt t…
Homeopatische geneesmiddelen van VSM voor baby'sBaby’s kunnen regelmatig ziek zijn; soms wel 10 tot 12 keer per jaar. Veelvoorkomende kwalen bij baby’s zijn verkoudheid…

Wat is een peuterWat is een peuterIn dit artikel staat de ontwikkeling van een peuter beschreven. De lichamelijke ontwikkeling, de cognitiever ontwikkelin…
Zindelijkheid bij peutersZindelijkheid bij peutersNiet alle peuters zijn zindelijk. Om een peuter zindelijk te maken zul je met hem moeten oefenen en hem belonen. Als peu…
Bronnen en referenties
  • www.purelijfkracht.nl

Reageer op het artikel "Het gebruik van Chamodent bij het doorkomen van tandjes"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Nicolette
Laatste update: 10-02-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Kinderen
Special: Baby's en tandjes
Bronnen en referenties: 1
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!