Het gebruik van Dentinox bij het doorkomen van tandjes

Het gebruik van Dentinox bij het doorkomen van tandjes Elke ouder weet dat tandjes bij baby’s niet vanzelf doorkomen. Meestal gaat deze fase gepaard met vervelende klachten. Flinke huilbuien, diarree, koorts, luieruitslag, kwijlen… Elke baby reageert anders, maar zelden zonder pijn. Logisch dat ouders zich afvragen hoe ze deze pijn kunnen verlichten. Een mogelijke oplossing hiervoor is het gebruik van Dentinox.

Klachten

Mogelijke klachten die bij het doorkomen van tandjes kunnen voorkomen, zijn:
 • zeurderigheid, rusteloosheid
 • huilerig, huilbuien
 • moeilijk slapen
 • niet willen eten
 • veel over gezichtje wrijven
 • warme, rode wang(en)
 • (flink) kwijlen
 • diarree
 • koorts
 • luieruitslag
 • oorpijn

Zodra het eerste puntje van het tandje door is, verdwijnen deze klachten weer. Is dit niet het geval, dan is het kind wellicht ziek. Bij ernstige of langdurende klachten is het raadzaam om contact met de huisarts op te nemen. Vooral bij koorts, is het belangrijk de baby goed in de gaten te houden.

Dentinox

Dentinox is een suikervrij pijnverzachtend middel, speciaal voor de behandeling van pijn bij het doorkomen van de eerste tandjes. Het zijn druppels die maximaal vier keer per dag met een wattenstaafje moeten worden aangebracht op de pijnlijke kaak. Het kind mag de eerste 45 minuten na gebruik niets eten of drinken, anders spoelen de druppels weg. Tevens mag het middel niet langer dan 14 dagen achter elkaar gebruikt worden zonder een arts te raadplegen.

Werking

Dentinox bevat de pijnstillende stof lidocaïne. Het werkt plaatselijk, dus alleen waar de pijn zit. De druppels verdoven het tandvlees, waardoor de pijn minder wordt. Het zal echter nooit de doorbraak van tanden versnellen.

Niet gebruiken

Dentinox mag niet gebruikt worden bij infecties, zweren en verwondingen in de mond of overgevoeligheid voor één van de bestanddelen.

Samenstelling

Werkzaam bestanddeel: 4 mg lidocaïne hydrochloride per ml.
Hulpstoffen: kamille- tinctuur, polidocanol, xylitol, sorbitol, glycerine, polyvidon, polysorbaat 20, natriumsaccharine en menthol.

Waar verkrijgbaar

Dentinox is zonder recept verkrijgbaar bij drogist en apotheek.

Lees verder

© 2009 - 2024 Nicolette, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dentinox, verlicht de pijn van doorkomende tandjesDentinox, verlicht de pijn van doorkomende tandjesDoorkomende tandjes kunnen veel pijn veroorzaken bij je baby. Hierdoor zijn kindjes vaak wat huilerig en hangerig in dez…
Tandjes krijgen; verzacht de pijnWat de meeste mensen niet weten is dat baby's al tandjes ontwikkelen voor hun geboorte. Het begin van de tandjes wordt t…
Kinderziektes genezen zonder apotheker: Tanden krijgenKinderziektes genezen zonder apotheker: Tanden krijgenDe eerste tandjes bij een baby zullen reeds na enkele maanden doorkomen. Tot twee- of driejarige kinderen kunnen er prob…
De eerste tandjes bij je babyDe eerste tandjes bij je babyDe eerste tandjes bij je baby komen er heel snel. Bij de ene baby kan dit al wat sneller zijn dan bij de andere. Gemidde…

Werkende ouders en kinderopvangHet komt steeds minder voor dat één van de beide ouders werkt en dat de ander thuis blijft voor de kinderen. Onze maatsc…
Details rond vaccinatie van kinderen tegen Mexicaanse griepDetails rond vaccinatie van kinderen tegen Mexicaanse griepInmiddels is bekend geworden, dat ook kinderen in aanmerking komen voor vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A (H1N1), de M…
Nicolette (61 artikelen)
Laatste update: 10-02-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Kinderen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.