Het gebruik van Gengigel Baby bij het doorkomen van tandjes

Het doorkomen van tandjes bij baby’s is een lastige periode. Het gaat gepaard met vervelende klachten, zoals flinke huilbuien, diarree, koorts, luieruitslag en kwijlen. Ouders vinden graag een manier om de pijn voor hun kleine te verlichten. In een vorig artikel is het middel Dentinox onder de loep genomen. Dit artikel gaat in op het gebruik van een pijnverlichtende gel, Gengigel Baby.

Klachten bij het doorkomen van tandjes

Meestal komen de eerste tandjes door wanneer de baby 5 tot 6 maanden oud is. Eerder of later is echter geen uitzondering. Mogelijke klachten kunnen zijn:

 • zeurderigheid, rusteloosheid
 • huilerig, huilbuien
 • moeilijk slapen
 • niet willen eten
 • veel over gezichtje wrijven
 • warme, rode wang(en)
 • (flink) kwijlen
 • diarree
 • koorts
 • luieruitslag
 • oorpijn

Zodra het eerste puntje van het tandje door is, verdwijnen deze klachten weer. Is dit niet het geval, dan is het kind wellicht ziek. Bij ernstige of langdurende klachten is het raadzaam om contact met de huisarts op te nemen. Vooral bij koorts, is het belangrijk de baby goed in de gaten te houden.

Gengigel Baby

Deze gel moet met een droge vinger op het tandvlees aangebracht en voorzichtig ingemasseerd worden. Het zorgt voor een verzachting van de pijn, maar ook een versnelde genezing van het geïrriteerde tandvlees van de baby. Gengigel Baby is afgeleid van Gengigel Prof. Dit middel wordt door professionele zorgverlening gebruikt na het trekken van kiezen en/of tanden en het plaatsen van implantaten. Ook gebruiken fysiotherapeuten het om kneuzingen en zwellingen te voorkomen. De samenstelling van de babygel zorgt ervoor dat het middel goed hecht aan het tandvlees. Het heeft een aangename smaak voor de baby. Het middel moet regelmatig (drie tot vijf keer per dag) worden herhaald tot de klachten verdwenen zijn.

Werking

De werkzame stof biotechnologisch hyaluronzuur is actief bij weefselherstel na weefselbeschadiging. Het is een natuurlijk bestanddeel, dat vooral geconcentreerd voorkomt in het tandvleesslijmvlies, dat zorgt voor het herstel van het tere weefsel.

Niet gebruiken

De gel is volkomen veilig en kent geen bijwerkingen. Het bevat geen suiker, conserveermiddelen, kleurstoffen of alcohol.

Samenstelling

Biotechnologisch hyaluronzuur (hyaluronzuur 0,2%)

Waar verkrijgbaar

Gengigel Baby is een vrij verkrijgbaar medisch middel bij apotheek of drogist.

Lees verder

© 2009 - 2020 Nicolette, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Tandjes krijgen; verzacht de pijnWat de meeste mensen niet weten is dat baby's al tandjes ontwikkelen voor hun geboorte. Het begin van de tandjes wordt t…
Kinderziektes genezen zonder apotheker: Tanden krijgenKinderziektes genezen zonder apotheker: Tanden krijgenDe eerste tandjes bij een baby zullen reeds na enkele maanden doorkomen. Tot twee- of driejarige kinderen kunnen er prob…
De eerste tandjes bij je babyDe eerste tandjes bij je babyDe eerste tandjes bij je baby komen er heel snel. Bij de ene baby kan dit al wat sneller zijn dan bij de andere. Gemidde…
Dentinox, verlicht de pijn van doorkomende tandjesDentinox, verlicht de pijn van doorkomende tandjesDoorkomende tandjes kunnen veel pijn veroorzaken bij je baby. Hierdoor zijn kindjes vaak wat huilerig en hangerig in dez…

Wat is een peuterWat is een peuterIn dit artikel staat de ontwikkeling van een peuter beschreven. De lichamelijke ontwikkeling, de cognitiever ontwikkelin…
Zindelijkheid bij peutersZindelijkheid bij peutersNiet alle peuters zijn zindelijk. Om een peuter zindelijk te maken zul je met hem moeten oefenen en hem belonen. Als peu…
Bronnen en referenties
 • www.gengigel.nl

Reageer op het artikel "Het gebruik van Gengigel Baby bij het doorkomen van tandjes"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Nicolette
Laatste update: 27-04-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Kinderen
Special: Baby's en tandjes
Bronnen en referenties: 1
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!