Kater: nieuwe behandeling om er vanaf te komen

Kater: nieuwe behandeling om er vanaf te komen Hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid. Dit zijn de veelvoorkomende symptomen bij een kater. Normaal betekent dit een brakke dag vol met ellende. Tegen een kater is niets te doen, of toch wel? Wellicht kan de wetenschap helpen. Een nieuwe inventieve methode uit de Verenigde Staten zorgt er voor dat de kater als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Traditionele tips

Veel bekende tips om een kater te voorkomen zijn; water drinken voor het slapen, ’s ochtends bouillon drinken of het nemen van een paracetamol. Ondanks dat deze dingen wellicht helpen om de kater een beetje te verzachten zijn de meeste mensen de dag na een goede avond drinken niet vooruit te branden, ofwel brak. In de Verenigde Staten is er een nieuwe, inventieve manier om van de kater af te komen bedacht.

De nieuwe behandeling tegen een kater

De behandeling wordt uitgevoerd door het bedrijf ‘Hangover Heaven’ in Las Vegas en bestaat uit een intraveneuze (in de aderen) therapie. De stoffen die worden gebruikt zijn vitamines, antioxidanten en hoofdpijnmedicijnen. De kater wordt hiermee tegengegaan door de gevolgen direct aan te pakken. Een voorbeeld is dat door alcohol veel ontstekingen ontstaan. Deze worden door middel van de toegediende ontstekingsremmers tegengegaan.

De behandeling duurt ongeveer 45 minuten. Na deze tijd is de kater (en alle symptomen) geheel verdwenen. Hiervoor hoeft men niet eens uit bed te komen want de behandeling wordt gewoon thuis aangeboden. Men betaalt al wel snel rond de $200 voor een behandeling.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Door de verschillende medicijnen die in het bloed worden gespoten is het de vraag of deze methode veilig is en of de methode echt werkt. Het bedrijf ‘Hangover Heaven’ beweert al meer dan 20.000 mensen te hebben geholpen zonder problemen. De presentatoren van het tv-programma ‘Proefkonijnen’ hebben de behandeling getest en ondervonden ook de positieve gevolgen van de behandeling. Het lijkt dus echt te werken. Dit wil niet zeggen dat de stoffen die worden gebruikt niet schadelijk kunnen zijn. Alleen het bedrijf zelf weet echt wat ze in de patiënt injecteren.

Kan de behandeling naar Nederland komen?

Uiteindelijk zal er een soortgelijke behandeling naar Nederland komen. Alleen zijn in Nederland de wetten met betrekking tot medicijnen veel strenger dan in de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten wordt er heel anders omgegaan met medicijnen dan in Nederland. Zoals eerder vermeld weet alleen het bedrijf wat er precies wordt geïnjecteerd in de patiënt. Dit zou in Nederland nooit mogelijk zijn. Het zal voor een soortgelijk bedrijf in Nederland dan ook veel moeilijker zijn om aan de medicijnen te komen voor een behandeling. Vooral omdat de behandeling gericht is op het verhelpen van een kater, wat niet per definitie medisch is.

Zal deze behandeling normaal worden?

Het is niet waarschijnlijk dat een dergelijke behandeling normaal wordt om verschillende redenen. Ten eerste heerst er in Nederland, zoals eerder vermeld, geen medicijnencultuur. Daarnaast is een paar honderd dollar om één enkele kater te verhelpen wellicht niet betaalbaar voor de gemiddelde burger. Ten slotte zit er ook een maatschappelijke kwestie aan vast. Zou deze behandeling voor iedereen beschikbaar zijn, dan wordt men misschien gestimuleerd om extreem veel te drinken omdat de kater niet meer bestaat.
© 2015 - 2024 Schrijversblock, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Middel tegen kater, de anti-kater pilMiddel tegen kater, de anti-kater pilTeveel alcohol drinken heeft als gevolg dat je last krijgt van een kater. Omdat je je dan doodziek voelt, zal je vast op…
Natuurlijk middel tegen een katerNatuurlijk middel tegen een katerEen natuurlijk middel tegen een kater. Het is er. Een bonkend hoofd en allerlei andere narigheid zijn vaak het gevolg va…
Wat juist wel en niet helpt tegen een katerWat juist wel en niet helpt tegen een katerEr is niks vervelender dan een kater de dag na een gezellige avond met een flinke hoeveelheid alcohol. Een kater is moei…
Symptomen die bij een kater horenSymptomen die bij een kater horenEen avondje drinken kan voor een hoop plezier en gezelligheid zorgen, maar de volgende dag zul je toch echt met de gevol…

Zonlicht en vitamine D-tekortDe zon zorgt voor vitamine D-aanmaak, en speelt daarmee een belangrijke rol voor je gezondheid. Vitamine D is namelijk b…
Negen reflectiemethoden uitgelegdNegen reflectiemethoden uitgelegdReflecteren is niet altijd makkelijk. Hoe moet je dat doen? Reflectiemethoden kunnen hier meer aanknopingspunten bieden.…
Bronnen en referenties
  • http://proefkonijnen.bnn.nl/media/333560
Schrijversblock (55 artikelen)
Laatste update: 20-06-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.