De gekste tips voor een zomerproof strandlichaam

De gekste tips voor een zomerproof strandlichaam Sporten en op de voeding letten. Op die twee dingen komen alle adviezen van guru's en afvalmethodes neer. Wil je een beter lichaam dan dien je aan deze twee zaken te werken en daar is al veel te veel over geschreven. Voor wie wel genoeg heeft van die adviezen wat onconventionele tips voor een heus strandlichaam.

Buikspieren

Veel mannen willen geprononceerde buikspieren à la Brad Pitt, de zogeheten ' blokjes' of sixpack, maar hebben niet de tijd of zin om elke week in de sportschool te hangen. Is bij jou de enige zichtbare sixpack, eentje van Grolsch of Heineken, niet getreurd er is hoop!

Op het web zijn tal van instructievideo's en teksten te vinden die je uitleggen hoe je met behulp van wat make up de illusie van een heus sixpack kunt bewerkstelligen. Een absurde tip wellicht, maar vergis je niet, veel achtergronddansers en fotomodellen maken hier wel eens gebruik van. Voor de strandgangers natuurlijk de waarschuwing dat bij gebruik van niet-watervaste make up de hilarische situatie van een plotseling verdwenen sixpack na het zwemmen vermeden dient te worden.
Bij een barbecue steel je de show met een schort met daarop een print van een mooi lichaam, met keuze vrouw of man.

Kleed je slank

Niet alleen je lichaam zelf, maar ook je kleding bepaalt hoe fors dan wel slank je oogt. Iedereen weet dat horizontale strepen een fors lichaam geen goed doen. En zoals te strakke kleding vermeden dient te worden, werkt ook te wijde kleding niet bevorderend wanneer je een slanker figuur nastreeft. Verder kleedt zwart zoals gezegd af, terwijl wit vaak het tegenovergestelde doet.

Vind je als vrouw je billen te dik, maak dan niet de vergissing om een grote bedekkende zwembroek te nemen. Een ' normale' bikinislip legt paradoxaal genoeg minder de nadruk op je dikke achterwerk.

Een corrigerende slip lift je billen voor een wat slankere aanblik. En ook voor mannen zijn er inmiddels corrigerende kledingstukken op de markt. Van een hemdje dat je buik comfortabel naar binnen drukt, tot een slip die je achterwerk slanker en je voorkant voller maakt.

Een vollere haarbos werkt voor zowel man als vrouw, door contrast, tot een smaller ogend lichaam.
Algemener kan gesteld worden dat het niet eens zozeer draait om de absolute grootheden als gewicht, lengte en dikte, maar meer om de verhoudingen van een lichaam. Zit het ene niet echt mee, werk dan aan het andere. Meer daarover in Het geheim van een aantrekkelijk lichaam.

Een afrader

Tussen de tips ook een heuse afrader, voornamelijk op mannen gericht. Synthol is een goedje dat door verrassend veel mensen wordt gebruikt om de illusie van spieren te wekken zonder te hoeven trainen. Het is een soort olie die in het lichaam wordt gespoten om de spieren groter te doen lijken. De meest bekende en controversiële syntholgebruiker is Greg Valentino. De trieste aanblik van zijn misvormde lichaam spreekt voor zich. En anders de waarschuwingen van dokters tegen het absurde goedje wel. Hartaanvallen of hersenbeschadigingen zijn potentiële gevolgen van een foutieve toediening van synthol.

Als niets lukt

Durf je als man echt het strand niet op omdat bijvoorbeeld je buik veel te dik is, gebruik dan de afleidingstechniek. Laat een gekke snor staan, of koop een 'Borat' mankini. Geen mens die dan nog let op je buik, laat staan erover praat.

Ben je een vrouw die ondanks alle tips de hoop op een mooie zomer heeft opgegeven omdat je nogal fors bent? Overweeg dan vooral een strandvakantie in Afrika. In veel landen heerst daar namelijk een ander schoonheidsideaal. Namelijk die van de volle, tot dikke, vrouw. Grote kans zelfs dat ze je daar misschien wel te dun vinden...
© 2010 - 2024 Mathematics, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mathijs Vrieze, Lekker eten en gezonder afvallenMathijs Vrieze, Lekker eten en gezonder afvallenMathijs Vrieze is de nieuwe dieetgoeroe, na Sonja Bakker is er nu ook een boek van zijn hand, met menu's om gezond af te…
SOS Sonja of toch gezond afvallen?SOS Sonja: een programma van Sonja Bakker dat in 2009 bij RTL 4 werd uitgezonden. Sonja Bakker is al bekend van haar die…
Mathijs Vrieze: de nieuwe Sonja Bakker?Mathijs Vrieze: de nieuwe Sonja Bakker?Nu Sonja Bakker kiest voor een periode van rust in haar leven, wordt het tijd voor een nieuwe dieetgoeroe. Het tv-progra…

Het geheim van een aantrekkelijk lichaamHet geheim van een aantrekkelijk lichaamWetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen vallen op de juiste verhoudingen bij mannen en niet zozeer hoe g…
Stappenplan om je zelfbeeld te veranderenmijn kijk opStappenplan om je zelfbeeld te veranderenBegin met de volgende zin/mantra/affirmatie en blijf deze zin herhalen tot het goed voelt voor je: " ik besef dat ik dez…
Mathematics (22 artikelen)
Laatste update: 12-05-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.