Afvallen zonder dieet: Snel gewicht verliezen zonder lijnen!

Afvallen zonder dieet: Snel gewicht verliezen zonder lijnen! Hongeren lijkt nog steeds een prima manier om snel gewicht te verliezen. Maar lijnen is lichamelijk erg zwaar en laat je rondlopen met een onbevredigd honger gevoel. Bovendien komt gewicht dat je door snel afvallen verliest, er over het algemeen wanneer je stopt met diëten, net zo snel weer bij. Je wilt natuurlijk het liefste dat je al die moeite niet voor niets doet. Met een paar simpele aanpassingen aan je levensstijl, val je eenvoudig, blijvend en relatief snel af zonder te hoeven lijnen! Een halve kilo aan vet staat ongeveer gelijk aan 3500 calorieën. Wanneer je per dag 500 calorieën minder eet of extra verbrandt door beweging, val je dus heel eenvoudig een halve kilo af zonder te hoeven lijnen. Met welke relatief gemakkelijke aanpassingen aan je dagelijkse lifestyle krijg je dit nou voor elkaar?

Elke dag ontbijten zet je spijsvertering aan het werk

Mensen denken dat het ontbijt overslaan een goede manier is om af te vallen. Dat is helemaal niet het geval, want uit onderzoek blijkt dat je dan de rest van de dag juist meer gaat eten. Ook is ontbijten een essentiële manier om je spijsvertering voor de dag aan het werk te zetten. Wanneer je kiest voor een goed, stevig maar calorie-arm ontbijt verbrandt je meer calorieën dan wanneer je die ochtend het ontbijt overslaat.

Niet snacken na het avondeten

Sluit de keuken af na het avondeten, want de verleiding is heel groot om 's avonds te gaan snoepen of snacken. Stop na het avondeten echt met eten en poets je tanden om zin in snacks te voorkomen. Wanneer je het echt niet volhoudt, eet dan geen snoep, chips of nootjes maar leg radijsjes of bleekselderij in de koelkast voor zwakke momenten.

Kies voor alternatieven met weinig calorieën

Drink water, thee of vruchtensap en laat frisdranken helemaal staan. Drink liefst minder alcohol en zeker geen bier, want daar wordt je ontzettend dik van. Eet veel groenten en fruit en pas op met aardappelen, pasta en rijst. Vlees en vis eten mag maar kies liever voor mager vlees zoals kip of kalkoen en laat speklapjes voor wat ze zijn. Vette vissoorten zoals zalm mag je wel gewoon eten, want het soort vet wat ze bevatten is gezond voor het lichaam.

Eet kleinere porties

Wanneer je gewend bent om grote borden vol te eten of bij het diner nog een keertje op te scheppen, stop daar dan eens mee. Eet rustig en niet te snel maar eet één normaal bord met eten en niet meer. Langzaam eten geeft je lichaam de kans om het signaal af te geven dat het voldoende voedingsstoffen heeft binnengekregen.

Beweeg een half uur per dag

Een half uur bewegen klinkt als heel veel sporten maar kan al heel eenvoudig. Door te lopen of te fietsen, wanneer je normaal gesproken de auto zou pakken bijvoorbeeld. Ook na het eten een wandeling maken van een half uur is al genoeg. Wanneer je langer dan 20 minuten beweegt, ga je vet verbranden en werk je aan je conditie. En gewoon wandelen, niet slenteren, is daarvoor al voldoende.

Kies voor light producten met minder vet

Kies eens voor minder vette en minder zoete alternatieven bij alles wat je eet of drinkt. Cola Light in plaats van gewone Coca Cola. Halfvolle of magere melk in plaats van volle melk. Halvarine in plaats van boter of margarine. Het is zo eenvoudig en maakt zo enorm veel verschil. Kijk eens op de verpakkingen en schrik van het verschil in calorieën tussen de magere en de light variant.
© 2010 - 2024 Sterretje999, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe je snel kunt afvallenIedereen die wat gewicht kwijt wil, wil dit graag zo snel mogelijk en met ze weinig mogelijk moeite. Er zijn een aantal…
Tips om af te vallen zonder dieet, zonder veel moeiteTips om af te vallen zonder dieet, zonder veel moeiteAfvallen kan zo makkelijk zijn. Gewicht verliezen hoeft geen drama te zijn. Enkele makkelijke tips die iedereen helpt ge…
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…
Lijnen: wat te doen als je gewichtsverlies stagneertLijnen: wat te doen als je gewichtsverlies stagneertDe meeste mensen die aan het lijnen zijn krijgen er een keer mee te maken: het gewichtsverlies stagneert en je valt niet…

Welvaartsziekten voorkomenDe meesten van ons worden vroeger of later geconfronteerd met een of meer welvaartsziekten, zoals hart- en vaatproblemen…
Stress verminderen: De beste tips bij stress en burn-outStress is niet alleen vervelend maar kan met name op de langere termijn ook echt serieuze negatieve gevolgen hebben voor…
Sterretje999 (364 artikelen)
Laatste update: 27-01-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.