Nationale uitrustweek

Deze week is het de nationale rustweek. Een week waarbij de rust centraal staat, eindelijk eens even aan jezelf denken. Zorgen dat je je volgende week super voelt alsof je een week vakantie hebt gehad, terwijl je gewoon hebt doorgewerkt.

Waarom moeten wij uitrusten?

Uitrusten moeten wij voor de 3 onderdelen van ons lichaam.

Lichaam

Het lichaam kan niet volledig werken als het moe of uitgeput is. De stofwisseling en het hormoonsysteem kunnen van slag raken. Als je vermoeid bent kan je dus allerlei lichamelijke klachten krijgen, dit kan varieren van hoofdpijn tot infecties.
Je lichaam kan zich ook gaan verranderen zo kan je bijvoorbeeld dikker worden, zelfs als je niet meer eet dan normaal.

Geest

Als je te weinig rust en slaap hebt ga je je minder fit voelen. Je word snel prikkelbaar word moe en je voelt je futloos.
Hierdoor kan je je ook minder concentreren, minder helder denken en je word minder creatief. Alles bij elkaar kan ervoor zorgen dat je taken bijvoorbeeld op je werk niet of niet voldoende af kunt krijgen.

Gevoel

Vermoeidheid zorgt voor mentale en lichamelijke effecten die je geen goed gevoel geven. Dit kan leiden tot passief en minder sociaal gedrag. Je zou bijvoorbeeld meer kunnen klagen of gesloten kunnen zijn. Juist door jou vermoeidheid kun je dit ook moeilijk verklaren, het zal lijken of alles minder goed lukt en jou leven minder leuk wordt.

Wie organiseert de nationale uitrustweek?

Deze nationale uitrustweek word georganiseert door Visiom, dit is een bedrijf van Meijke van Herwijnen. Meijke begeleidt samen met haar collega's mensen die zich graag weer goed willen voelen.

Meijke van Herwijnen is een hoogopgeleide voedingswetenschapper gespecialiseerd in gedrag en gewoontes. Zij heeft hiernaast een scholing gevolgt voor het trainen op gebied van de persoonlijke ontwikkeling.

Meijke en haar collega's willen mensen helpen op andere manieren naar dingen te kijken, zodat je lekker in je vel blijft zitten.
Ze werken door heel nederland en zijn actief met de volgende site's:
 • www.visiom.nl
 • www.wegmetdeweegschaal.nl
 • www.hetgoedegevoelvan.nl

Ook haar nieuwe boek Meer energie is onlangs verschenen, hierin staan ook veel tips om goed uit te rusten.

Wanneer is deze week en hoe doe ik mee?

De nationale uitrust week duurt van 1 tot en met 7 november 2010. Je kan je inschrijven op www.nationaleuitrustweek.nl hierna zal je een goede voorbereiding ontvangen, een makkelijk bij te houden weekmenu en het manifest.

8 tips om uit te rusten

 • Beweeg elke dag minimaal 30 minuten
 • Zodra je stress voelt ontspan dan je spieren
 • Doe altijd maar één ding tegelijk
 • Ga elke avond rond dezelfde tijd naar bed, en slaap acht uur
 • Neem elke dag twee maal een pauze van tien minuten waarin je niks doet
 • Ga minimaal vijftien minuten naar buiten
 • Haal rommel en afleiding weg uit je slaapkamer
 • Gebruik één ochten, middag of avond om te doen wat jij zelf wilt
© 2010 - 2024 Chrissie90, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe kies je de beste zitzak?Om te relaxen en te ontspannen, kiezen we meer en meer voor een zitzak. Vooral de laatste jaren ondergingen zitzakken ee…
Infraroodwarmte is gezondHeb je last van spierpijn? Ben je stijf? Heb je net intensief gesport? Ben je verkouden of grieperig? Heb je last van sl…
Ontspannen, rust en relaxen in een spaOntspannen, rust en relaxen in een spaDruk, druk, druk! Ontspannen schiet er door alle drukte vaak bij in. Om lekker in je vel te zitten, om je goed te voelen…
Sauna: de voordelenSauna: de voordelenEen dagje sauna raakt steeds meer ingeburgerd. En dan staat niet alleen het saunabezoekje centraal. Om te relaxen kun je…

Waterpijp; werking, gebruik en risico'sEen waterpijp is een veelgebruikt voorwerp om zowel pijptabak als wiet mee te roken. Het roken van pijptabak is de origi…
Siesta in Spanje heeft gevolgen voor productiviteitSiesta in Spanje heeft gevolgen voor productiviteitWanneer men enige tijd in Spanje verblijft dan merk je dat de Siësta een belangrijk moment van de dag is. Winkels en ban…
Chrissie90 (28 artikelen)
Gepubliceerd: 02-11-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.