Damesvoeten met een maatje meer

Damesvoeten met een maatje meer Vanaf maat 41 worden damesvoeten vaak als groot ervaren. Als je als vrouw schoenmaat 42 hebt dan heb je in een gewone schoenenwinkel weinig keuze. Heb je schoenmaat 43 of groter dan hoef je niet eens binnen te lopen in een reguliere schoenenwinkel. Wat zijn de mogelijkheden als vrouw met een wat grotere schoenmaat? Er zijn diverse tips en trucks, handige shopadressen en leuke wetenswaardigheden

Geschiedenis

In de loop van de jaren is het aantal mensen met grote voeten gestegen. Ook de maten van de voeten zijn toegenomen. Over het algemeen is het zo dat langere mensen ook grotere voeten hebben. Dit is maar goed ook anders zou je instabiel worden. Was je 25 jaar geleden als vrouw met wat grotere voeten aangewezen op de schoenenafdeling voor heren, tegenwoordig zijn er steeds meer speciale schoenenwinkels waar je tot maar liefst schoenmaat 46 of zelfs maat 47 terecht kunt.

Voeten van meisjes stoppen met groeien rond het twaalfde levensjaar. Omdat de rest van het lichaam nog niet is volgroeid zijn de voeten verhoudingsgewijs vrij groot. Als je op die leeftijd maat 41 of groter heb kun je je erg ongelukkig voelen over je voeten. De voeten zullen weliswaar even groot blijven maar naar mate je in lengte groeit zullen de voeten meer in verhouding komen met de rest van het lichaam. De voeten van jongens stoppen overigens met groeien rond het vijftiende levensjaar.

Een maatje meer

Tijdens de zwangerschap lijken de voeten ook te groeien. Dit komt waarschijnlijk doordat de voetbanden verweken. Meer dan de helft van de vrouwen heeft na de bevalling een grotere schoenmaat. Dit geldt overigens alleen voor de eerste zwangerschap, Eventuele latere zwangerschappen leveren geen grotere schoenmaat meer op.

Op grote voet leven

Het spreekwoord op grote voet leven betekent teveel geld uitgeven. Het hebben van een grotere schoenmaat heeft hier niet direct iets mee te maken. Wel is het zo dat je in de praktijk vaak duurder uit bent met een grotere schoenmaat, al was het alleen maar omdat je meer tijd moet nemen en moeite moet doen om ze aan te schaffen. Welke maat schoen je ook hebt, voor een schoen van goede kwaliteit betaal je meestal toch iets meer. Bij schoenen met een grotere maat is dat ook zeker zo. De keuze is beperkt waardoor je soms gedwongen wordt iets meer geld uit te geven voor schoenen naar jouw smaak.

Hoe kom ik aan schoenen met een maatje meer?

  • De oudste, gemakkelijkste en goedkoopste manier is om je schoenen uit te zoeken op de herenafdeling van een gewone schoenenwinkel. Deze zijn voor vrouwen echter weinig charmant en is weinig keuze.
  • Gympen, sneakers en sportschoenen kunnen vaak door zowel heren als dames gedragen worden. De keuze is vrij ruim.
  • Er zijn diverse schoenenwinkels gespecialiseerd in grote maten. Een adres van schoenenwinkels in grote maten in jouw buurt kun je op internet vinden. De meeste schoenenwinkels voor grote maten hebben ook een online webshop.

Schoenenwinkels tot en met maat 44

Voorbeelden van winkelketens met grote schoenmaten zijn onder andere Ulla Popken, zij verkopen ook online via hun webshop.
Een voordelige keuze is Van Haren schoenen, deze heeft winkels door het hele land, ook kun je gemakkelijk bestellen via de webshop. Er is een beperkte keuze in de winkel maar de lage prijs maakt veel goed.

Schoenenwinkels tot en met maat 46

Schoenenwinkels met één of twee winkels en een webshop zijn onder andere vancampschoenen.nl, stravers-shoes.com, calandschoen.nl, schoenxl.nl, passo.nl. Schoenenwinkels met alleen een webshop zijn onder andere sarenza.nl, marieantoinette-shoes.com, moonenschoenen.nl.

Tips en trucks om grote voeten minder groot laten lijken

  • Een strakke broek accentueert de voeten, draag liever een iets wijdere broek
  • Aparte en gekleurde schoenen vallen op en daarmee benadruk je je iets grotere voeten.
  • Een schoen met een lange puntige neus maakt dat de voet nog langer lijkt, kies liever voor ronde neus

Voordelen grote voeten

Hoewel er meestal neutraal of negatief wordt aangekeken tegen grote voeten zijn er ook voordelen. Zo hebben sporters uit diverse takken van sport voordeel van het hebben van grote voeten. Zo kunnen atleten over het algemeen goed uit de voeten met grotere voeten. Zwemtalenten blijken vaak grotere voeten te hebben. Grote voeten blijken uiterst functioneel te zijn in het water, denk maar aan zwemvliezen.
© 2014 - 2024 Infoly, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Maattabel schoenen: Europese, Engelse en Amerikaanse matenMaattabel schoenen: Europese, Engelse en Amerikaanse matenWanneer je schoenen wilt aanschaffen via internet, maar deze hebben andere maten, is het handig om te weten welke schoen…
Amerikaanse damesschoenmaten omrekenenAmerikaanse damesschoenmaten omrekenenAmerikaanse (US) schoenmaten zijn anders dan Europese (EU) schoenmaten. Het Amerikaanse systeem kent bijvoorbeeld meer v…
Rare schoenmatenRare schoenmatenBij het uitzoeken van passend schoeisel kunnen schoenmaten aardig verwarrend zijn. Voor schoenen worden Engelse of Frans…
Amerikaanse baby- en kinderschoenmaten omrekenenAmerikaanse baby- en kinderschoenmaten omrekenenIn de Verenigde Staten en Canada worden Amerikaanse baby- en kinderschoenmaten gebruikt. Deze zijn heel anders dan onze…

Hoe kies je een goed horlogeEen horloge is meer dan een klokje, het is een accessoire, een statussymbool. Een horloge bepaalt hoe je er uitziet en w…
Poncho in de modePoncho in de modeDe poncho is weer in de mode. Het is zon kledingstuk wat zomaar enkele jaren nauwelijks gedragen wordt en dan plots wee…
Infoly (7 artikelen)
Laatste update: 07-10-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.