Boxershort nat van het zweten? Onnodig met deze materialen

Boxershort nat van het zweten? Onnodig met deze materialen In de zomer last van een boxershort dat door de hoge temperaturen snel doordrenkt raakt van het zweet? Dit kan erg onprettig aanvoelen en bovendien gênant zijn wanneer het zweet zelfs door de broek heen lekt. Dit probleem kan verminderd worden door een boxershort te dragen van een materiaal dat warmteregulerend, vochtabsorberend en luchtdoorlatend is. Je kunt dan het beste kiezen voor een materiaal als microfiber, modal of bamboe. Op die manier kom je een stuk comfortabeler de warme zomerdagen door, zelfs wanneer je bijvoorbeeld een zittend beroep hebt en veel op je achterste zit.

Inhoud


Last van zweten bij het kruis en de billen

Als je er veel last van hebt kan het je behoorlijk bezighouden: veel zweten tijdens warme dagen. De ene persoon heeft er sneller last van dan de ander, maar als de temperatuur oploopt reageert ons lichaam hierop door zweet te produceren. Dit is de manier van het lichaam om voor wat verkoeling te zorgen en niet oververhit te raken. Fijn dat dit mechanisme goed werkt, maar het brengt wel ongemakken met zich mee. Het is namelijk niet fijn om de straaltjes zweet van je rug te voelen lopen. Wat ook niet prettig is is dat je boxershort of onderbroek nat wordt van het zweten. Heb je een zittend beroep of lig je thuis op de bank dan ontstaat dit probleem vaak al nog voordat het zweet van je rug loopt. Wanneer je opstaat van je stoel of bank kan het je zomaar het gevoel geven alsof je het in je broek gedaan hebt. Als de temperaturen echt de pan uit rijzen is dit moeilijk te voorkomen maar als je al snel last hebt van vrij veel zweten bij het kruis dan kun je dit probleem verminderen door het juiste materiaal te kiezen voor je boxershort. Op die manier kom je een stuk comfortabeler de zomer door. Het voorkomt bovendien gênante situaties waarbij het zweet door je broek heen zichtbaar wordt.

Ideale materialen voor de zomer

Onze kleding passen we in de zomer aan aan de temperatuur buiten. Toch dragen de meeste mensen het hele jaar door hetzelfde type boxershort. Eigenlijk is dit niet zo handig. Als het warm is dan wil je een boxershort dat warmteregulerend, vochtabsorberend en luchtdoorlatend is, om zo min mogelijk last te krijgen van een klam gevoel in het kruis en om de billen. Er zijn drie materialen die in ieder geval aan deze vereisten voldoen: microvezel (ook wel microfiber genoemd), modal en bamboe.

Boxershort van microvezel of microfiber

Microvezel of microfiber is zoals de naam al weergeeft een uiterst fijne vezelsoort en is gemaakt van natuurlijk of synthetisch materiaal. Het is acht keer dunner dan wol en zelfs twee keer zo dun als zijde. Vanwege de hoge opneembaarheid van het materiaal wordt het onder meer gebruikt in lappen en doeken voor de schoonmaak. Na verdere verbetering van het materiaal is echter gebleken dat het ook voor de kledingindustrie zeer bruikbaar is. Een boxershort van mircofiber is daarom goed vochtabsorberend en voelt bovendien lekker luchtig aan. Je krijgt daardoor minder snel last van een 'natte broek-gevoel' in de zomer. Boxershorts van dit materiaal zijn van zeer veel verschillende merken verkrijgbaar waaronder Bjorn Borg, HOM, Calvin Klein, CR7, Head en Hugo Boss.

Boxershort van modal

Modal is een materiaal dat ook wel 'kunstmatige zijde' genoemd wordt. Het is een materiaal dat erg glad en zacht aanvoelt en daardoor wel wat weg heeft van zijde. De stof wordt geproduceerd uit cellulose van de beukenboom. Veel mensen vinden dat boxershorts van modal een hoog draagcomfort hebben. Bijkomend voordeel is daarbij dat het productieproces zeer duurzaam en milieuvriendelijk is. Doordat de stof goed ademend is en vocht absorbeert voelt het minder nat en plakkerig aan wanneer je begint te transpireren. Er bestaat zelfs micromodal, wat nog dunner is en aanvoelt als een tweede huid. Boxershort gemaakt van modal zijn onder meer verkrijgbaar van de merken Eco Share, HOM, Sloggi, Ten Cate, Calvin Klein, Schiesser en Muchachomalo.

Boxershort van bamboe

Wellicht heb je weleens een reclame voorbij zien komen over boxershorts van bamboe. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien raar maar er worden in werkelijkheid allerlei soorten kledingstukken gemaakt van bamboe. T-shirts, longsleeves, sokken en ook ondergoed worden van het materiaal gemaakt. Bamboe staat bekend als een van de zachtste materialen in de kledingindustrie en dit blijft ook zo na vele wasbeurten. Ze verstijven niet in de was. Boxershorts van bamboe hebben en houden daardoor een hoog draagcomfort. Bijkomend voordeel is dat het niet snel zweterig aan gaat voelen. Merken als Bamigo, Maxx Owen, Nukleus, Bamboo Boru, Stormen en Grandman hebben een breed assortiment aan boxershorts van bamboe.

Lees verder

© 2018 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Overmatig zweten: zo kom je er vanaf!Overmatig zweten: zo kom je er vanaf!Overmatig zweten kan tot veel frustratie en onzekerheid leiden. "Kan ik dit shirtje wel aan? Heb ik zweetvlekken?" Hoe k…
Zweten verminderen, klaar voor de zomer!Zweten verminderen, klaar voor de zomer!Het warme weer komt er weer aan, tijd om jezelf zomer klaar te maken. Heerlijk, op het strand met een lekker drankje erb…
Last van overmatig zwetenLast van overmatig zwetenVoor mensen die last hebben van overmatig zweten, is dit erg vervelend en schamen zich hier soms voor. Soms komt er met…
Tips tegen zwetenZweten of transpireren is een natuurlijk proces dat als doel heeft om ons lichaam af te koelen. Er zijn verschillende oo…
Buff: multifunctionele sjaal, nekwarmer, hoofdband en meerBuff: multifunctionele sjaal, nekwarmer, hoofdband en meerBuff is een merk met een breed assortiment aan sjaals, nekwarmers en hoofdbanden die te transformeren zijn in diverse dr…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Stux, Pixabay (bewerkt)
  • https://www.boxers.nl/blog/algemeen/de-ideale-boxers-voor-in-de-zomer.html
  • https://www.domak.nl/waarom-microfiber-boxershorts
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 17-05-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.