Gekleurde contactlenzen worden steeds populairder

Gekleurde contactlenzen worden steeds populairder Veel mensen veranderen van kleding en haarstijl afhankelijk van het seizoen of van hun stemming, maar hoe zit het met de kleur van de ogen? Sinds de toenemende beschikbaarheid van gekleurde contactlenzen, kiezen steeds meer mensen ervoor om de kleur van hun ogen te veranderen aansluitend bij hun outfit of gewoon om een statement te maken. Het is zelfs zo, dat sinds de introductie van de zachte lenzen, gekleurde contactlenzen het best verkopende product zijn in de markt van optische artikelen.

Effecten

Of het nu zo is dat je eenvoudig de natuurlijke kleur van je ogen wilt wijzigen, een compleet nieuwe kleur wilt uitproberen of dat je je ogen een ander effect wilt geven, gekleurde contactlenzen helpen je om het effect te bewerkstelligen. Omdat er steeds meer kleuren beschikbaar komen, en omdat veel aanbieders kwaliteitslenzen aanbieden voor een redelijke prijs, mogen gekleurde contactlenzen zich verheugen over een steeds groter wordende populariteit.

Aanbod

In het verleden waren gekleurde contactlenzen lang niet zo eenvoudig beschikbaar als vandaag de dag. Deze lenzen werden hoofdzakelijk gebruikt bij film- en theaterproducties. Echter, gekleurde lenzen zijn recentelijk opgepakt door het grote publiek en worden nu in veel grotere aantallen geproduceerd en tegen veel lager prijzen aangeboden. Het gevolg hiervan is dat gekleurde contactlenzen nu beschikbaar en toegankelijk zijn voor de gemiddelde individuele gebruiker. Terwijl er nog steeds prijzige exemplaren op de markt zijn, zeker als je ze speciaal op maat laat maken, komen er ook steeds meer kwalitatief goede gekleurde contactlenzen op de markt welke niet meer kosten dan gewone contactlenzen.

Eén van de grote voordelen van gekleurde contactlenzen is dat ze in principe door iedereen gedragen kunnen worden. Deze lenzen zijn zowel met als zonder correctie beschikbaar, dus kun je het plezier ervaren van de kleurverandering van je ogen, of je nu een afwijking aan je ogen hebt of niet. Natuurlijk is het verstandig om als je van plan bent om om zuiver cosmetische redenen gekleurde contactlenzen te gebruiken, je een bezoekje aflegt aan een specialist, zodat je er zeker van bent dat je de gekleurde contactlenzen zowel comfortabel alsook veilig kunt gebruiken.

Variëteiten

Gekleurde contactlenzen worden geleverd in een breed scala van variëteiten zodat je in staat bent om het juiste type wat voor jou geschikt is uit te zoeken. Gekleurde contactlenzen welke transparant doorschijnend zijn bijvoorbeeld zijn ontworpen om de natuurlijke kleur van de drager iets aan te passen. Deze lenzen laten de natuurlijke kleur van de ogen door schijnen maar voegen een klein beetje extra toe om de ogen meer intensiteit te geven. Transparant doorschijnende lenzen zijn speciaal geschikt voor mensen die van nature licht gekleurde ogen hebben en die iets meer expressie in de uitdrukking van hun ogen willen leggen. Voor diegenen die donkerder ogen hebben of die een compleet andere kleur wensen, zijn niet doorschijnende gekleurde contactlenzen een perfecte keuze. Deze lenzen bevatten solide kleuren tinten en kunnen voor een dramatische transformatie zorg dragen, zoals het wijzigen van bruine in helderblauwe of groene ogen.

UV Straling

Er zijn ook gekleurde contactlenzen verkrijgbaar welke ontworpen zijn om de natuurlijke kleur van de ogen helderder te doen lijken. Deze lenzen voegen een sprankelende of een glinstering toe aan de ogen zodat de ogen meer spreken. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om een goudkleurige glans te geven aan bruine ogen. Een andere variëteit van gekleurde contactlenzen kunnen gedragen worden bij bijvoorbeeld het sporten in de felle zon of onder verschillende lichtcondities. Vaak zijn deze lenzen voorzien van bescherming tegen UV straling in combinatie met speciale kleuren tinten welke felle zonneschijn tegengaan wat kan helpen bij sporten waarbij bijvoorbeeld snelle balbewegingen voorkomen. Deze lenzen helpen niet alleen atleten om geconcentreerd te kunnen sporten maar helpen ook als bescherming tegen schadelijke effecten van UV straling, net zo als zonnebrillen doen.


Met zo een grote selectie in stijlen en kleuren, is het voor iedereen mogelijk om gekleurde contactlenzen te vinden welke aansluiten bij de persoonlijke behoefte. Of het nu is om op te vallen en extra aandacht te trekken van anderen of slechts een simpele correctie om extra intensiteit te geven aan de bestaande kleur van de ogen, gekleurde contactlenzen bieden een grote verscheidenheid aan mogelijkheden. Doordat steeds meer mensen het plezier ontdekken van gekleurde contactlenzen, zal de trend om van kleur te veranderen alleen maar toenemen en zullen gekleurde contactlenzen in populariteit blijven toenemen.
© 2008 - 2024 Costaric, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Desio gekleurde contactlenzen, maken bruine ogen lichtDesio gekleurde contactlenzen, maken bruine ogen lichtBruine ogen komen het meest voor op aarde. Veel mensen willen daarom wel eens een ander kleurtje. Blauw, groen of grijs.…
Contactlenzen, zijn ze gevaarlijk?Contactlenzen, zijn ze gevaarlijk?Mensen die slecht zien zijn afhankelijk van een bril of contactlenzen. Een andere optie is ooglaseren. Maar is het niet…
Hangende oogleden door zachte lenzen?Hangende oogleden door zachte lenzen?Uit onderzoek blijkt dat het dragen van zachte contactlenzen een risico op hangende oogleden met zich meebrengt, net zoa…
Contactlenzen: Soorten en algemene informatieContactlenzen: Soorten en algemene informatieContactlenzen corrigeren bijziendheid, verziendheid en astigmatisme. Ze verbeteren het gezichtsvermogen zonder dat hierv…

Lingerie door de jarenLingerie door de jarenLingerie heeft al wat wijzigingen van het vrouwelijk lichaam moeten volgen. Waren het niet de grote borsten die "in de m…
Costaric (128 artikelen)
Gepubliceerd: 17-07-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.