Een buikband voor de zwangere vrouw

Een buikband voor de zwangere vrouw Zwanger zijn is iets speciaals. Je gaat steeds trotser lopen met je meer en meer opbollende buikje. Langzamerhand zul je merken dat je eigen kleding steeds minder lekker gaat zitten. Het wordt langzamerhand tijd voor positiekleding. Met name een buikband is een must voor de zwangere vrouw. Het is niet alleen handig maar ook modieus en comfortabel.

Waarom buikbanden?

Een buikband is multifunctioneel. Je kunt ze zowel onder je kleren dragen als bovenop je kleding. En bovendien wordt je buik er mee geaccentueerd. Daarnaast zit een buikband erg comfortabel en ziet het er gewoon leuk uit. Maar ook als je buik flink begint te groeien en je trui of T-shirt sluit niet meer lekker tegen je buik aan, is het prettig om een buikband te dragen. De buikband zorgt er dan voor dat je buik niet meer bloot voelt. In de winter is de buikband vooral behaaglijk warm.

Soorten buikbanden

Een buikband heb je in verschillende soorten kleuren en maten. De uni gekleurde buikband is verreweg de goedkoopste buikband en worden ook meestal onder je kleding gedragen. De buikband met een printje wordt meestal bovenop de kleding gedragen. Deze buikband accentueert juist je buik. De printjes kunnen variëren van een tekst tot vlindertjes, bloemen, tribals en noem maar op. Vrijwel alles is mogelijk. Ook het zelf ontwerpen van printje op een buikband is tegenwoordig mogelijk. Op internet vind je verreweg de meeste buikbanden.

Steunende buikbanden

Je hebt ook een speciale steunende buikband. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor vrouwen die veel last hebben van bandenpijn. In deze buikband zit extra elastiek die je helpt om je steeds zwaarder wordende buik te ondersteunen. Vooral voor vrouwen die een flinke buik hebben of een meerling dragen hebben baad met deze buikband. Zo een extra ondersteunende buikband kan verlichting geven aan de pijn. Deze extra ondersteunende buikband is te koop bij de betere babyspeciaalzaken.

Welke maat

Je hoeft niet zo moeilijk te doen om de juiste maat buikband te kopen. Je gaat gewoon uit van je normale kledingmaat. Koop absoluut geen buikband op de groei. Een Buikband rekt namelijk genoeg mee tot en met de laatste dag van je zwangerschap. Dus heb je maat 40 van kleding, koop dan een buikband in maat 40. Wil je een buikband kopen via internet. Kijk dan wel eerst even voor de zekerheid of je de buikband terug kunt sturen als de buikband toch niet goed zit. Anders zit je met een buikband waar je helemaal niets aan hebt.

2e hands buikband

Over het algemeen is er niets verkeerds aan om spullen 2e hands te kopen. Maar met een buikband zou ik dat toch liever niet doen. Als een buikband al eens gedragen is tot het einde van de zwangerschap, dan is de buikband toch al flink uitgerekt. Ook heeft de buikband een klein beetje de vorm aangenomen van degene die hem als eerste heeft gedragen. Als jij dus een 2e hands buikband koopt, zal deze meestal minder goed zitten dan als een nieuwe buikband. Dit geld natuurlijk in meerdere maten voor een echt ondersteunende buikband als een buikband die alleen meer voor de sier is.
© 2010 - 2024 Lautof, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Positiekleding aanschaffen, wat heb je nodig?Positiekleding aanschaffen, wat heb je nodig?Wanneer je zwanger bent, komt er een tijd dat je je eigen strakke spijkerbroek opeens niet meer past. Het is dan zaak om…
Buikband: verschil tussen medische en zwangerschapsbuikbandBuikband: verschil tussen medische en zwangerschapsbuikbandBuikbanden worden in verschillenden lichamelijke omstandigheden gebruikt, zodat de buik optimale steun krijgt. Meest geb…
Bandenpijn bij zwangerschapBandenpijn bij zwangerschapBandenpijn bij zwangerschap: die twee horen bij elkaar als thee met een koekje. Bandenpijn kan al zeer vroeg in de zwang…
ZwangerschapskledingTijdens de eerste en zelfs het tweede trimester kun je een hoop niet-zwangerschapskleding nog in je garderobe hebben han…

Kritiek op modetrendsKritiek op modetrendsIeder jaar opnieuw zit menig ‘modepopje’ te wachten op de nieuwe trends en de modewinkels doen er graag aan mee, het doe…
Bronnen en referenties
Lautof (148 artikelen)
Laatste update: 29-08-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.