Kleding in nude-kleur is dé nieuwe kleur

Kleding in nude-kleur is dé nieuwe kleur Waarom het “nude” moet heten is me niet helemaal duidelijk, want als je huidkleur zegt, zeg je in principe hetzelfde. Maar huidkleur heeft iets oma-achtigs met ondergoed in huidskleur en bijbehorende panty’s. Maar als het nude is, dan is het goed, hangen de winkels er vol mee en eerlijk is eerlijk … het is een kleur waar je alle kanten mee op kan.

Breed assortiment

Het assortiment is erg breed en van de grootste merken Valentino, Givency of Lanvin tot de ketens H & M, C & A of op internet Le Ballon en Wehkamp … iedereen heeft nudes. Nudes in jurkjes, jasjes, shirts of schoenen en natuurlijk ontbreekt de tas niet. Kortom, met de juiste combinatie voor de dag komen is niet eens zo’n groot probleem. Als je gaat combineren moet het alleen wel goed combineren met een andere kleur.

Combineren

Waar het nog wel eens mis wil gaan, is het op een juiste manier combineren. Want de nudes bij elkaar zetten, lukt nog wel. Waar meer vrouwen moeite mee hebben is de kleur die het afmaakt. Zo kan een dieprode kleur het geheel warmer doen lijken, zwart wat netter en zakelijker, wit wat meisjesachtiger en krijg je met het spijkerbroeken blauw een wat meer stoer geheel. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat én wat bij je past.

Waar ligt de nadruk op?

Een kleur

De nadruk ligt op twee verschillende vlakken. Zo zijn er de soepelvallende opengewerkte jurkjes die geen andere nuancekleur nodig hebben om het af te laten zijn. Gewoon een mooi zomerjurkje (voor overdag of een langer model voor in de avonduren) in een nudekleur met bijpassende schoenen (sexy met een flinke hak, of rustiger met een platte schoen en enkelsluiting) en je eenvoudige outfit is eigenlijk al af.

Alleen met nudekleur werken kan ook voor een late middag of avond rok in de vorm in een lange doorknoop rok in een diepere nudekleur en een lichtere nudekleur als top er boven. Platte nudekleurige schoenen met enkelsluiting, maken het weer af.

Met nuancekleur

Een ander uitgangspunt is juist de nudekleur die wel met een andere kleur gecombineerd wordt. Zo zijn er indiaanachtige hemdjes die lekker stoer op een spijkerbroek staan en weer net iets vrouwelijker als je er een spijkerrok met hoge openvallende nudekleur suède laarzen bij draagt.

Of combineer het spijkerrokje en de nude suèdelaarzen met een strak nudekleur hemdje (al dan niet met nudekleur vestje er over). De opengewerkte vestjes zijn mooi getailleerd en prima voor een zomerse dag waar de zon zich wat minder laat zien.

Gekleed maak je het geheel door een mooie nudekleurige colbert met zwart of donkerrood jurkje of bloesje met rokje er onder te dragen. Vergeet er niet mooie nudekleurige pumps bij te dragen in lakleer of suède.

Wat meisjesachtiger maak je de nudekleurige kleding door het combineren met wit. Een eenvoudige wit jurkje met een mooi opengewerkt nudekleurig vestje, bijpassende gevlochten leren riem en nudekleurige ballerina’s laten meestal een wat zachter beeld zien.

Tot slot

Dus ook voor de vrouwen die nudekleur niet bij de eigen huidskleur vinden passen, zijn prima combinaties te maken. Zorg in dat geval wel dat de contrasterende kleur de kleur is die het dichtst bij de hals c.q. het gezicht zit. Een sjaal kan hierin vaak al heel veel betekenen. Verder is het ook een kwestie van durven en uitproberen.
© 2012 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De kledingstijl van Kim KardashianKim Kardashian staat erg bekend om haar figuur. Zij weet dat zelf ook en draagt daarom kleding die haar zandloperfiguur…
Geschiedenis van modeMode is een Frans woord en het betekent manier of wijze. In het Engels wordt ook wel het woordje fashion gebruikt. Mode…
Senioren: kleding en modetipsAls senior kleedt u zich waarschijnlijk anders dan wanneer u nog een tiener was. Helaas bestaat er over kleding en schoe…
Nieuwe mogelijkheden met make-upNieuwe mogelijkheden met make-upZoals je de traditionele make-up materialen hebt, zo heb je uiteraard ook de trends. De trends spelen vaak in op het jon…

Het kiezen van de juiste oorbellen en sieradenHet kiezen van de juiste oorbellen en sieradenHet kiezen van de juiste sieraden valt niet altijd mee. Persoonlijkheid, stijl, haarlente en lichaamsbouw spelen een rol…
Hoe origineel kleden we ons?Hoe origineel kleden we ons?Er worden steeds meer onderzoeken gedaan naar ons kleedgedrag en dat is op zich logisch, want kleding is booming busines…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 20-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.