Rode jaspis, steen voor aarding, kracht en moed

Rode jaspis, steen voor aarding, kracht en moed De roodbruine, ondoorzichtige jaspis is een van de weinige halfedelstenen die in ons land gevonden kan worden. Tussen het grind op het pad bijvoorbeeld. Hij behoort tot de grote groep van de kwartsen en wordt meestal gerekend onder de chaldedoongroep welke deel uitmaakt van de kwartsgroep. Hardheid 6.5-7. De steen wordt ook silex genoemd. In het oude India werd jaspis beschouwd als de moeder van alle edelstenen. Haar steenrode kleur straalt kracht, vitaliteit en directheid uit. Het is een eerlijke steen. De kleur wordt veroorzaakt door haar ijzergehalte. Wie een collectie genezende stenen in huis wil hebben bij wijze van huisapotheek, kan beginnen met jaspis. De rode jaspis staat voor aarding. Jaspis is een beschermende steen en staat voor regeneratie. Wie nieuwe moed, energie en kracht zoekt kan bij de jaspis terecht.

De rode jaspis steen van kracht en moed

In vroeger tijden stond de jaspis al in hoog aanzien, in oude culturen zoals die van Egypte of die in Klein Azië, of Midden Amerika. In de Middeleeuwen was jaspis de steen voor ridders en krijgers. Het zwaard van Siegfried bevatte in het heft een jaspis. In de Bijbel wordt de steen genoemd als steen van onbaatzuchtigheid. Al in de préhistorie werd jaspis gedolven in mijnen voor het maken van speerpunten en ander gereedschap. Zo is de jaspis een steen die al lang bij de mens hoort. In de strijd om te overleven kan de jaspis niet gemist worden. Alleen de kleur al geeft een gevoel van stevigheid, onverzettelijkheid.

Met rode jaspis meer energie

Van de verschillende soorten en kleuren jaspis, is de rode de meest activerende en stimulerende. De roodbruine kleur van de jaspis geeft nieuwe moed en zelfvertrouwen, we voelen initiatief opkomen om aan te pakken wat is blijven liggen. De rode jaspis versterkt de wilskracht. Hij geeft dynamiek en maakt dat we ons vitaal voelen. Als je wil sporten kan jaspis je energie een extra duw geven. Je doorzettingsvermogen wordt sterker en je rivaliteitsgevoelen worden aangesproken. Enthousiasme en levenslust zijn het geschenk van deze steen. Je goeie moed komt er weer in en je hebt er zin in. Je voelt je kracht van binnen, want je krijgersnatuur meldt zich.

Steen voor regeneratie

Als je herstellende bent na een ziekte of operatie, dan past jaspis om weer bij te komen. Je voelt hoe de rust je goed doet, je ontspant, maar stap voor stap ga je je energie weer opbouwen. Jaspis maakt dat je niet bij de pakken neer blijft zitten. Het is leuk om kleine stappen voorwaarts te zetten, zonder je uit te putten. Je hebt plezier in kleine uitdagingen en overwinningen, maar je blijft ontspannen want dat is essentieel bij het herstellen en in het hele proces verlies je niet de moed.

Contact met de aarde

De rode aardekleur geeft contact met de kracht van de aarde. Wie teveel in de wolken loopt heeft aan deze steen een aangename handreiking tot het contact maken met de aarde waar je op loopt. De aarde draagt je. Als je dat voelt, voel je je veilig. Je intuïtie is sterk. Jaspis herstelt je gevoel voor het praktische, je krijgt er plezier in. Je gevoel van aanpakken komt omhoog en je ziet hoe de taak te verrichten. Haalbare doelen worden gesteld. Er wordt geen tijd verspild aan een te cerebrale benadering met ingewikkelde plannen en strategieën. Denken en doen zijn praktisch. Rode jaspis past bij het onderste chakra dat voorziet in het contact met onze basis en ons overlevingsinstinct. Een sterk stuitchakra hoort bij gevoelens van veiligheid, geborgenheid en levenskracht.

Jaspis, een beschermende en positieve steen

Jaspis is een positieve steen en verdraagt geen negativiteit, hij stuurt deze terug naar waar hij vandaan komt. De steen staat voor een open en eerlijke houding en rechtstreeks op je doel afgaan. Je instinct is goed en je eerste indruk is de juiste.

Steen van onbaatzuchtigheid

De praktische kant van jaspis blijft niet onberoerd bij het zien van medemensen die hulp nodig hebben. Zonder er lang over na te hoeven denken wordt de impuls om te helpen gevolgd.

Rode steen van passie en dynamiek

De roodbruine kleur past bij het zinnelijke leven en seksualiteit, maar behalve de fysieke liefde is er ook ruimte voor het niet-seksuele zich aangetrokken voelen. Passie kan op zovele niveaus van het leven voelbaar worden. Lust voor het leven in de ruimste zin van het woord wordt opgewekt.

Rode jaspis in je steenapotheek

Over het algemeen herstelt en versterkt het hele fysieke gestel onder invloed van jaspis. Hij bevordert de bloedsomloop. Het totaal aan energiedoorstroming wordt gestimuleerd. Bloedingen kunnen met behulp van jaspis gestopt worden. Bij een bloedneus kun je de steen op het voorhoofd leggen. Jaspis werkt gunstig op de gal en de leverfunctie. De reukzin ontwikkelt zich. Ook werkt de steen ondersteunend voor de nieren. Hij ondersteunt ontgiftingsprocessen van het lichaam. Gunstig bij spijsverteringsproblemen en alle maagproblematiek. De steen kan met tape op het betreffende orgaan worden geplakt.

Lees verder

© 2014 - 2024 Sofiaroc, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Edelstenen - jaspis, obsidiaan en rhodochrosietEdelstenen - jaspis, obsidiaan en rhodochrosietVan jaspis, obsidiaan en rhodochrosiet worden vaak edelstenen gemaakt. De mooie tekening op de jaspis leent zich er perf…
Stenen, sterrenbeelden en kleurentherapieEdelstenen kunnen worden gebruikt om mee te helen, maar kunnen ook persoonlijk zijn toebedeeld door het karakter van die…

Maagdenpalm, meer dan een sierplantMaagdenpalm, meer dan een sierplantMaagdenpalm en kleine maagdenpalm is een sierplantje wat in menig tuin staat en wat we allemaal kunnen waarderen. Het is…
Is aloë vera echt zon wonderproduct?Is aloë vera echt zon wonderproduct?Aloë vera kennen de meeste mensen als product wat in lekkere en gezonde crèmes wordt verwerkt en waar we een zacht huidj…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Studio Paars, Flickr (CC BY-2.0)
  • Gids geneeskrachige stenen. Julia Labacher
  • Handboek geneeskrachtige stenen. Michael Gienger
  • Kies uw eigen kristal. Teresa Moorey
  • De helende kracht van edelstenen. Zora Storm-Kull
  • De kristallengids. Simon & Sue Lilly
  • De magie van edelstenen en kristallen. Scott Cunningham
  • Verborgen krachten der edelstenen. Mellie Uyldert
  • Edelsteentherapie van A tot Z. Tosca Tetteroo
Sofiaroc (77 artikelen)
Laatste update: 18-12-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Bronnen en referenties: 9
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.