Watersaffier of ioliet, steen voor inzicht

Watersaffier of ioliet, steen voor inzicht Ioliet of watersaffier komt in de kleuren violet, violetblauw, bruin of bruingrijs voor. De viooltjeskleurige variant wordt watersaffier genoemd. De glans is een vetglans of glazig. De hardheid 7. Het is een niet zo bekende steen die in de violetpaarse kleur enigszins doet denken aan amethyst. De steen is doorschijnend. De kleurvariaties zijn ook in één steen te zien. Door de ioliet of watersaffier rond te draaien worden de verschillende kleuren zichtbaar. Dit verschijnsel heet pleochroïsme.

Steen van bescheidenheid

De viooltjeskleurige watersaffier is een bescheiden vriendelijke steen. Stil lijkt de steen om zich heen te kijken. Dit leert de steen ons. Dat wat er is wordt opgemerkt. We hebben minder de behoefte op de voorgrond te treden, wat niet betekent dat we niet aanwezig zijn. Dit maakt het leven aangenamer, zowel voor onszelf als voor anderen.

Kleur violet

De violetkleur duidt net zoals de kleur paars op mystiek, ontvankelijkheid voor subtiele invloeden, inzicht en wijsheid.

Watersaffier, steen voor inzicht

Je opmerkingsgave verheldert. Door rustig aanwezig te zijn kan inzicht ontstaan. Dat inzicht heeft te maken met een zeer hoog perspectief van waaruit we leren kijken. Onze hoogste kanalen worden op rustige wijze aangesproken en we weten het inzicht te integreren in onze aardse werkelijkheid.

Watersaffier voor acceptatie en wijsheid

Acceptatie is wijsheid. Deze rustige steen leert ons dit. Niets hoeft veranderd te worden, ook jij bent goed zoals je bent. Een rustige acceptatie van wat is. Ons vermogen om te accepteren wat zich in het bestaan voordoet, ontwikkelt zich in het dragen van de watersaffier.

Een steen met meerdere kanten

Net zoals je bij het bekijken van de steen andere kleuren gaat zien al naargelang je er vanuit een andere hoek naar kijkt, leert de steen je dat je dit ook in het gewone leven kunt doen, nieuwe perspectieven worden mogelijk. Je leert een zaak of situatie van verschillende kanten zien.

Watersaffier of ioliet in verbinding tussen hemel en aarde

Watersaffier opent kanalen. We leven hier op aarde en dat doen we met ons fysieke aardse lichaam. Toch hebben we ook een hemels leven, maar daar zijn we ons meestal totaal niet van bewust. We kunnen in de hogere hemelse sferen ook een bestaan hebben, in verbinding met ons aardse bestaan. Om die hoge sferen te kunnen ervaren hebben we net zoals we in het aardse ons lichaam als voertuig hebben, ook in het hemelse een voertuig. Het is van zeer fijne, zeer subtiele stof geweven. We weven aan ons hemelse voertuig in stilte, door meditatie, door een liefdevol hart te ontwikkelen, door open te staan voor fijne subtiele indrukken en op vele andere manieren. Ook al kun je daar geen naam aan geven, dan nog zijn er soms in het leven situaties die ons deze fijne sferen, de sferen van engelen bijvoorbeeld, doen voelen. Juist misschien als je het hard, heel hard nodig hebt. Stel je er voor open en praat het niet weg. Watersaffier verbindt ons aardse voertuig met ons hemelse voertuig. Hoofd in de hemel, voeten op aarde. Zo kunnen we leren om de handen en voeten van God te worden. Watersaffier helpt in het concreet maken van visie en inzicht.

Watersaffier of ioliet en sociale vermogens

Onder invloed van deze steen groeien onze vermogens tot sympathie en empathie, ook die van anderen jegens ons. De steen leert ook om in te schatten of onze hulp naar anderen toe wel of niet nodig is. Ongevraagde of ongewenste hulp leren we te vermijden, zowel het geven ervan als het ontvangen ervan. Doordat we accepteren wat is, hebben we veel meer te bieden aan onze naaste. Voor onszelf komt er een einde aan onzekerheid. We winnen aan een rustig zelfvertrouwen.

Watersaffier of ioliet, steen van levensvreugde

Ook al heeft deze steen een zeer rustige kwaliteit, toch geeft hij ook de sprankeling van levensvreugde. We nemen het leven zoals het komt en staan er dynamisch en creatief in. We voelen ons onbelast. De ups en downs van het bestaan, de tegenstrijdigheden, de absurditeit, we nemen het voor lief. Feitelijk zijn we op weg drager van het licht te worden. Het licht in ons is groeiende. Elk mens is drager van het licht, hoe klein dat lichtje aanvankelijk ook mag zijn. Er groeit een zelfvertrouwen dat het leven makkelijker maakt. Ook al begrijpen we er vaak niks van, toch ervaren we een zin in dit alles.

Lees verder

© 2014 - 2024 Sofiaroc, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Op- en ontladen van edelstenenHet op-en ontladen van kristallen wordt vaak niet duidelijk genoeg uitgelegd en dit omdat er verschillende mogelijkheden…
De steen der wijzenDe steen der wijzen is niet slechts een verzinsel van J.K. Rowling om de Harry Potter boeken een onderwerp te geven. Nee…
Zuiverende edelstenenZuiverende edelstenenMisschien klinkt het voor sommige mensen vreemd, maar er zijn “zuiverende stenen”. Wie de sauna zo nu en dan bezoekt, ke…

Sodaliet, blauwe steen van ruimte, rust en inzichtSodaliet, blauwe steen van ruimte, rust en inzichtSodaliet is een diepblauwe steen, die in de lichtere kleurvariant lijkt op lapis lazuli, alleen missen de pyrietspikkelt…
De magische groene wereld van malachietDe magische groene wereld van malachietDe ondoorzichtige diepgroene malachiet met haar fascinerende tekening van lichtgroene banden en concentrische cirkels be…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Megan92037@sbcglobal.net, Flickr (CC BY-2.0)
  • Elseviers gids van edel- en sierstenen. Walter Schumann
  • De kristallengids. Simon & Sue Lilly
  • www.lichtpuntjekristallen.nl
Sofiaroc (77 artikelen)
Laatste update: 04-01-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.