Sodaliet, blauwe steen van ruimte, rust en inzicht

Sodaliet, blauwe steen van ruimte, rust en inzicht Sodaliet is een diepblauwe steen, die in de lichtere kleurvariant lijkt op lapis lazuli, alleen missen de pyrietspikkeltjes in de steen. De naam betekent natriumsteen, sodium is Engels voor natrium. Wanneer het naast lazuriet voorkomt is het een belangrijk bestanddeel van lapis lazuli. De steen komt vaak in combinatie met witte calciet voor, die in adertjes erdoorheen loopt. Het is een stabiliserende en rustgevende steen. De sodaliet is sterk aardend en brengt je dichter bij jezelf. Hij heeft niet die spectaculaire uitstraling van lapis lazuli, hij is rustiger en soberder en staat in zijn eigen kracht. De werking van sodaliet op verschillende plekken in je kamer, slaapkamer op je bureau, kan ongemerkt, rust, wijsheid, eigenwaarde, ruimte, stabiliteit, nuchterheid, idealisme gekoppeld aan realiteitszin in je leven brengen.

De oude wijze sodaliet

Sodaliet is als een wijze grootvader. Hij begrijpt en geeft je inzicht. Hij verleidt je tot rust en je kalmeert, je stemming harmoniseert, je emoties komen tot bedaren. Het is een sterk aardende steen.

Steen voor diep inzicht

Sodaliet opent het derde oog, we zien diep. Vooral de stenen waarin de witte adertjes voorkomen zijn geschikt. Hier is de verbinding met de lichtkrachten het sterkst. We worden ontvankelijk voor hogere en intuïtieve kennis. Dit komt o.a. tot stand doordat we rustig worden, onze geest wordt leeg en zo ontstaat er ruimte voor inzicht. Ons perspectief verruimt zich. In aardse termen: we kijken verder dan onze neus lang is. Dit kan héél veel verder worden. We begrijpen onszelf en anderen en allelei voorkomende situaties beter. Ons intellectueel inzicht verscherpt en verdiept zich. Ons vermogen tot rationeel denken en het logisch trekken van conclusies versterkt.

Oude mentale patronen opruimen

We zijn vaak onbewust gevangen in mentale patronen. Omdat ze onbewust zijn, kunnen we ze niet doorprikken. Met sodaliet krijgen we deze patronen onder ogen. Bewust kunnen we dan open staan voor een ruimere kijk op de dingen. Niets ligt vast. Het verleden hoeft zich niet te herhalen. We worden meer onafhankelijk in ons denken, creatiever en ook meer feitelijk.

Genezer van emoties

Soms worden we overspoeld door onze emoties, woede, angst, vrees, schuld, we voelen stress, we trillen als een espeblaadje, onrustig komen we niet tot de juiste gedachten en daden. Met sodaliet komt er weer rust in de tent. Het lichaam ontspant, we beginnen met het meest voor de hand liggende dat gedaan moet worden en zo werken we zelf aan onze basis. Aan de verwarring is een einde gekomen. Draag de sodaliet gedurende langere tijd. Strijk met de steen over je lichaam. Een grotere steen kan op je bureau liggen of op verschillende plekken in de kamer. De blauwe sodaliet past ook goed in de slaapkamer.

De blauwe sodaliet is een steen voor gevoelige mensen

Wie overgevoelig is heeft baat bij het dragen van sodaliet. We worden wat nuchterder, over-emotionaliteit komt tot bedaren. We leren relativeren. Sodaliet versterkt ons basisgevoel, dat altijd uit rust zou moeten bestaan.

Sodaliet en de wijsheid van eigenwaarde

De waardige rust van sodaliet in combinatie met het diepe inzicht dat het verschaft in jezelf en de je omringende wereld en zelfs met het grote geheel van het bestaan, geeft dat je meer zicht krijgt op wie jij bent en waar je staat. Overbodige ballast, zoals schuldgevoel en angst, oude beperkende patronen, leg je af. Nu is er ruimte om rustig te zijn wie je bent. Je voelt de vrijheid om dat wat voor jou goed voelt ook te doen. Je bent jezelf, je gevoelens en ideeën trouw. Je verlangen vrij te zijn versterkt zich onder invloed van deze steen. Wat niet bij jou hoort krijgt niet langer een plek in je bestaan.

Blauwe steen van geaard idealisme

Idealisme wordt bevorderd onder invloed van sodaliet. Het is een geaard idealisme, dat voortkomt uit de behoefte aan waarheid. Je ruime blik op het geheel maakt dat je ziet waar je ìn kan steken. Je bent in staat om je overtuigingen over te dragen en in daden tot uitdrukking te brengen. Dogma's, teveel regeltjes en wetten, beperkende voorstellingen maken geen deel uit van de wereld waar jij voor wil staan. Je respecteert de ruimte van andersdenkenden.

Sodaliet en de rust en ruimte van nuchterheid

Sodaliet houdt van de waarheid en de werkelijkheid. Met deze steen heb je het niet nodig om te vluchten in zinloze gedachten, fantasieën, droomdenkbeelden. Je denken wordt ordelijk en adequaat. Door de ruimte die in je denken zit is het leven interessant en je hebt de middelen om vorm te geven aan jouw werkelijkheid, waarbij je uitgaat van de realiteit. De realiteit is ruimer en biedt meer mogelijkheden dan je gedacht had.

Sodaliet is aardend en brengt zo het denken tot rust

Doordat de sodaliet een stabiliserend vermogen heeft, en een gevoel van eigenwaarde bevordert, komen het onrustige denken, het malen en piekeren tot rust.

Genezend vermogen van sodaliet

Het lymfesysteem wordt gereinigd, het immuunsysteem gestimuleerd. Vloeistofopname wordt bevorderd. De steen werkt harmoniserend op de bloeddruk en m.n. bloeddrukverlagend. Bij lage bloeddruk zou de steen negatief kunnen werken.
Klachten van hals, strottenhoofd en stembanden, m.n. heesheid worden genezen, door het langdurig dragen van een sodaliet. Ook bij verkoudheid en keelpijn is de steen geschikt. Het is een verkoelende steen, gaat infecties en ontstekingen tegen.

Lees verder

© 2014 - 2024 Sofiaroc, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Seleniet de engelensteenSeleniet de engelensteenSeleniet is een witte (half)doorzichtige steen met een glas- tot parelmoerglans. De naam komt van Selena, de Griekse maa…
Lepidoliet steen voor zelfvertrouwen, zuivering en vredeLepidoliet steen voor zelfvertrouwen, zuivering en vredeLepidoliet is een steen die pas sinds het einde van de vorige eeuw algemeen in de handel verkrijgbaar is. De kleur is ro…
Quantum quattro steen brengt diepe genezing en transformatieQuantum quattro steen brengt diepe genezing en transformatieQuantum quattro is een nog niet zo bekende steen, die voor zover bekend alleen in Namibië gevonden wordt. Het is een com…
Ziek of zwakjes? Probeer eens een steen!Ziek of zwakjes? Probeer eens een steen!Volgens de holistische manier van denken kunnen stenen ons helpen. Ze hebben elk hun eigen geneeskrachtige werking. Hier…

Mosagaat, steen voor ontspanning en ruimteMosagaat, steen voor ontspanning en ruimteMosagaat wordt zo genoemd omdat het lijkt alsof er mos in de steen zit. Dit wordt zichtbaar als de steen gepolijst is. R…
De magische groene wereld van malachietDe magische groene wereld van malachietDe ondoorzichtige diepgroene malachiet met haar fascinerende tekening van lichtgroene banden en concentrische cirkels be…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Jsj1771, Flickr (CC BY-2.0)
  • Handboek geneeskrachtige stenen. Michael Gienger
  • Verlichting door kristallen. Katrina Raphael
  • De helende kracht van edelstenen. Zora Storm-Kull
  • Kristallen ontcijferd. Sue Lilly
  • De kristallengids. Simon & Sue Lilly
  • De magie van edelstenen & kristallen. Scott Cunningham
Sofiaroc (77 artikelen)
Laatste update: 18-12-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.