De blauwe lapis lazuli geeft een rustige waardigheid

De blauwe lapis lazuli geeft een rustige waardigheid Lapis lazuli betekent blauwe steen. Hij komt voor in combinatie met andere mineralen, met name witte calciet en glanzende pyrietdeeltjes. Hieraan herkent men de echte lapis. Bij de Egyptenaren stond deze steen in hoog aanzien en gold als boodschapper van de hemelen. De beste lapis komt al honderden jaren uit de mijnen van Afghanistan. Dit gesteente vormt geen kristallen. De hardheid is 5-6. Men zou lapis kunnen verwarren met sodaliet, maar de lapis heeft een veel helderder krachtiger kleur blauw.

De steen lapis lazuli

Lapis lazuli ontstaat in het contact van witte calciet met pyriet. Hierdoor ontstaat een nieuw mineraal, het diepblauwe lazuriet. Lazuur of lazuli betekent blauw, lapis betekent steen. De steen is gevoelig voor sterke druk, hoge temperaturen, heet water, zuren en zeep. Hij heeft een glas- tot vetglans.

Lapis lazuli, steen van het oude Egypte

In het oude Egypte was de steen gewijd aan Maät, de godin van waarheid en balans. Als de hogepriesters haar kracht wilden ontvangen droegen ze lapis. Van de steen werden scarabeeën gemaakt. De scarabee is symbool voor zonnekracht, scheppingskracht, doorzettingsvermogen, het doel bereiken, wilskracht. Het symbool heeft te maken met ontstaan en wording, vernieuwing. Het symbool voor de opgaande zon die uit de aarde ontstaat. De opstanding. Allemaal kernbegrippen die met lapis lazuli te maken hebben.

Een koninklijke steen

De prachtige blauwe kleur van lapis lazuli geeft de drager iets van haar kracht mee. We worden een beetje wijzer als we deze steen dragen. We winnen aan waardigheid. Onze geest wordt helderder, we verkrijgen meer inzicht. Onze sociale bewogenheid wordt aangeraakt en we kunnen ons inleven in de ander en meer liefde en compassie uitstralen. Wijsheid, eerlijkheid en idealisme worden bevorderd. Het is een rustige waardige positieve steen die ons de weg kan wijzen naar onze persoonlijke waarheid en waardigheid.

Hulpvaardigheid

Lapis bevordert de sociale instincten in de mens. Dit komt voort uit een diep doorleefde wil en het inzicht dat we als mens op elkaar aangewezen zijn. De steen geeft daadkracht, daar waar een praktisch aanwezig zijn gevraagd wordt.

Hemelse kracht op een aards niveau

In het oude Egypte droegen de priesters deze steen om vertegenwoordigers van God of de hemelse krachten te kunnen zijn. Het hemelse wil zich op het aardse vlak uitdrukken. De mens is daar een schakel in.

Lapis lazuli en innerlijke kracht

Lapis geeft moed, inzicht en een heldere geest. Standvastigheid en zelfvertrouwen worden ondersteund. Het evenwicht wordt hersteld. De innerlijke waarheid komt onder invloed van lapis omhoog. Men richt de geest naar binnen, naar zijn eigen kern en krachtbron. Men leert werken aan de eigen basis. Het vertrouwen in het bestaan groeit. Onze hogere vermogens van inzicht ontwikkelen zich. Zo kunnen gaandeweg onze zielenkrachten zich steeds beter uitdrukken.

Lapis als steen van waarheid

De lapis helpt in het onderzoeken van onze innerlijke waarheid. We hebben de moed om de waarheid onder ogen te zien en hem uit te spreken. Zo winnen we aan geloofwaardigheid en kracht. Onze contacten krijgen meer diepgang en een diep vertrouwen kan ontstaan onder invloed van deze steen.

Lapis lazuli als vriendschapssteen

De lapis is heel geschikt als vriendschapssteen. In een ring gezet geeft hij een goed humeur. Hulpvaardigheid en inlevingsvermogen worden bevorderd. Het gesprek krijgt diepte en inhoud. De waarheid mag gezegd worden. De intentie waarmee je de steen geeft werkt door.

De diepe werking van lapis lazuli

Lapis lazuli heeft een diepblauwe kleur. Deze kleur getuigt van haar werking. De lapis heeft het vermogen om diep naar binnen te gaan en daar oude onverwerkte ballast op te sporen en omhoog te halen. Vroeger in Egypte gebruikte men deze steen om demonische bezetenheid uit te drijven. Iets wat we nu zien als oude trauma's, of veroorzaakt door oude trauma's. Deze brokstukken uit het verleden kan de lapis uitzuiveren. De ballast is als een rugzak die we dragen, in het verloop van ons leven/levens wordt deze rugzak ongemerkt steeds zwaarder. Tegenwoordig wordt de lapis gebruikt als mentale en spirituele schoonmaker/opruimer.

Angsten en lapis lazuli

Oude angsten kunnen omhoog komen als men de lapis gaat dragen of als men hem op andere wijze gebruikt voor genezing. De werking kan zo sterk zijn, dat men een andere steen nodig heeft om te verzachten en te helen. De lapis geneest n.l. niet zozeer, maar raakt aan en is in die zin confronterend. Helende stenen, zoals de groene avanturijn, rozenkwarts of amethyst, kunnen behulpzaam zijn in het genezingsproces.

Lees verder

© 2014 - 2024 Sofiaroc, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De heilige steen Lapis Lazuli als geneeskrachtige steenDe heilige steen Lapis Lazuli als geneeskrachtige steenKristallen van de Lapis Lazuli zijn uiterst zeldzaam en werkelijk prachtig om te zien en dragen. Oude Egyptische prieste…
Sodaliet, blauwe steen van ruimte, rust en inzichtSodaliet, blauwe steen van ruimte, rust en inzichtSodaliet is een diepblauwe steen, die in de lichtere kleurvariant lijkt op lapis lazuli, alleen missen de pyrietspikkelt…
Ziek of zwakjes? Probeer eens een steen!Ziek of zwakjes? Probeer eens een steen!Volgens de holistische manier van denken kunnen stenen ons helpen. Ze hebben elk hun eigen geneeskrachtige werking. Hier…

De kracht en werking van stenen en mineralenDe kracht en werking van stenen en mineralenStenen behoren tot de oudste bewoners van deze aarde. De wereld van de mineralen waar de stenen uit zijn opgebouwd is oo…
Acne en puistjes op natuurlijke wijze behandelenAcne is een veelvoorkomende aandoening van de huid. Ongeveer 80 tot 90 procent van de mensen hebben ooit wel eens last g…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Naomi King, Flickr (CC BY-2.0)
  • De helende kracht van edelstenen. Zora Storm-Kull
  • Kristallen ontcijferd. Sue Lilly
  • Edelsteen en mens. Max Stibbe
  • Reiki en edelstenen. Ursula Klinger Raatz
  • Verborgen krachten der edelstenen. Mellie Uyldert
  • Elseviers gids van edel- en sierstenen. Walter Schumann
Sofiaroc (77 artikelen)
Laatste update: 04-01-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.