Labradoriet, steen voor de gevoelige mens

Labradoriet, steen voor de gevoelige mens Labradoriet is een op het eerste gezicht niet zo interessante grijsachtige steen, maar dan ineens zie je een blauwe of geel-oranje glans oplichten. Het lijkt wel alsof de steen deeltjes van de regenboog in zich heeft opgeslagen. Labradoriet is een beschermende steen voor wie gevoelig is voor indrukken en versterkt de aura. Talenten die je nog niet naar buiten brengt kunnen baat hebben bij het dragen van een labradoriet. Je kracht en zelfvertrouwen groeien en je eigenheid voelt zich veilig om zich uit te drukken. Je intuïtie wordt sterker.

Labradoriet

Labradoriet is familie van de bekende maansteen, (de zeegroene) amazoniet en de zonnesteen. De groep waar deze stenen toe behoren wordt glimmer of veldspaat genoemd. De glansjes van labradoriet variëren van blauw tot groen, geel, oranje, violet, roze.

Labradoriet is een veldspaat

De groep van veldspaten is de grootste groep van mineralen. Het zijn aluminium silikaten met enkele andere mineralen die verantwoordelijk zijn voor het verschil in kleur. Meestal zijn ze glad met een glasachtige of parelachtige glans. Veldspaat is een matig harde steen, maximale hardheid 5 tot 6.5. In de loop van de millennia is, wat ooit veldspaat was, verweerd tot gewone klei, het is hét verweringsproduct. Hier in onze natuur kun je steentjes vinden die de typische glansjes hebben van glimmer. Labradoriet is een kalknatrium-veldspaat, soms vermengd met magneetijzererts of titaanijzer.

Vindplaatsen van Labradoriet

Labradoriet wordt gevonden aan de kusten van Labrador, een Canadees schiereiland, waar het in 1770 voor het eerst werd gevonden, Newfoundland, in Finland (spectroliet), Rusland, USA, Mexico, Madagascar.

Labradoriet, een koesterende en beschermende steen

De werking van labradoriet is zacht en koesterend. Zoals een ei het kuiken beschermt, beschermt labradoriet je. En net zoals een kuiken zich nog ontwikkelen moet en daarom die bescherming nodig heeft, behoedt labradoriet datgene in je wat nog groeien moet.

Labradoriet en verborgen talenten

De steen heeft een onverwachte speelsheid in zich. In eerste instantie lijkt deze steen niet de moeite waard, maar de schijn bedriegt. Zo kan het ook zijn met mensen die door te weinig kracht en uitstraling niet tot hun recht komen; het lijken misschien zelfs grijze muisjes. Er kan echter veel groeipotentieel liggen in zo iemand. Dat wat aan vermogens en talenten latent in het duister aanwezig is, kan door de werking van deze steen krachtiger worden en naar buiten gebracht.
Met haar kracht brengt labradoriet verborgen en onvermoede talenten naar boven als de tijd daar is. Dan is zelfvertrouwen gegroeid in combinatie met realiteitszin. De hele persoon is krachtiger en meer zelfbewust geworden en heeft meer doorzettingsvermogen. De uitstraling is gezond en in balans. Labradoriet maakt creatief, je fantasie wordt geprikkeld en nieuwe ideeën komen omhoog.

Contact maken met je innerlijke kracht

De gevoelige mens waarvoor labradoriet zo geschikt is, kan in de loop van zijn leven het contact met zichzelf en de eigen krachtbron zijn kwijtgeraakt. Raadzaam is om de tijd te nemen naar binnen te gaan, momenten van alleen zijn niet uit de weg te gaan. Oude pijn, verdriet en angsten kunnen belemmerend en stagnerend werken en je komt vast te zitten.

Labradoriet en intuïtie

Wie zijn intuïtie wil versterken heeft aan labradoriet een goede gids. Labradoriet spreekt je intuïtie aan en maakt je meer bewust van wat er ondergronds leven kan. De steen brengt je in contact met het onderbewuste. Herinneringen kunnen terugkomen. Je subtiele waarnemingsvermogens worden verfijnd. Als je mediamieke gaven hebt of wil ontwikkelen, is labradoriet in alle opzichten ondersteunend. Je aansluiting op spirituele niveaus wordt door labradoriet bevorderd.

Steen van rust

Labradoriet heeft een kalmerende werking. Wie deze steen in zijn handen houdt en haar bewondert, wordt vanzelf al rustiger. Je concentratievermogen wordt aangesproken. De blauwe kleur met name is zeer rustgevend en zelfs bloeddrukverlagend.

Labradoriet en gevoeligheid

Labradoriet is geschikt voor (over)gevoelige mensen, die te zeer open staan voor hun omgeving. Labradoriet helpt je aura (het energieveld dat je omringt) genezen. De begrenzende en beschermende functie van je aura wordt met labradoriet ondersteund.

Labradoriet en je aura

Je aura hoort net zoveel bij jou als je lichaam. Het is voor iedereen voelbaar waar te nemen. We noemen het in het dagelijks leven: de uitstraling van iemand. Als jouw aura gezond is, zit je lekker in je vel. Je aura werkt o.a. als een filter. Net zoals je niet wil eten wat niet goed voor je is, wil je ook niet vreemde indrukken opnemen, die voor jou onverteerbaar zijn omdat ze niet bij jou horen en je ook niet kunnen voeden. Op allerlei manieren kan een persoon energie kwijtraken, energie lekken, dat resulteert op den duur tot zwakke plekken in de aura, de persoon voelt zich moe, zowel lichamelijk als geestelijk. Herkenbaar is de moeheid na een zaterdagmiddag in de stad, of na een familiebezoek, je voelt je uitgeput. Labradoriet brengt je weer in balans. Labradoriet versterkt op een subtiele laag je onbewuste vermogens tot filteren, selecteren. Deze vermogens worden verfijnd, dat wordt op den duur een bewustwordingsproces.

Labradoriet en angst

Angsten die ontstaan door te grote gevoeligheid, worden door labradoriet sterk verminderd. Je angst kan opgepikt worden uit je omgeving en niets met jezelf te maken hebben, of hij kan in diepere lagen van jezelf zijn oorsprong hebben. De kans is groot dat de steen je helpt meer bewust te worden van de oorsprong van je angst.

Angsten en gevoelens verwerken

Het is niet altijd nodig om diep in de oorsprong van je angsten of andere gevoelens te duiken, namelijk wanneer het niet bij je hoort. Dat besef, gesteund door een betere werking van je beschermende aura, is dan genoeg. Maar aan dat besef kan een soms langdurig bewustzijnsproces vooraf gaan. De kunst is te leren onderscheiden wat wel en wat niet bij je hoort. Doffe of grijze, troebele indrukken, zijn vaak niet van jezelf afkomstig. Het kunnen ook oude onverwerkte inhouden van jezelf zijn, waar lagen van gemengde gevoelens overheen liggen. Meestal zijn de gevoelens die wel bij jou horen, helder van karakter, ook al gaat het met pijn en zelfs tranen gepaard. Labradoriet werkt over het algemeen op een zachte wijze en veel verwerkingsprocessen vinden op onbewust niveau plaats, bijvoorbeeld tijdens je dromen.

Labradoriet wil gezien worden

Zoals alle stenen, wil ook labradoriet gezien worden. Het kijken naar stenen kan een onvermoed diepe inwerking hebben. Je droomleven kan erdoor gestimuleerd worden en de herinnering eraan ook. Je ogen houden van de glans van stenen. Labradoriet werkt gunstig op de ogen.

Intuïtie en opmerkingsgave

Via je ogen komt de zachte glans binnen en iets in je brein vangt dit op. Merk je? Door te kijken en te ervaren, word je je bewust van diepere lagen. Laat dit proces gebeuren, sta het toe. Het zien van de steen, de glans en de kleuren, is te ervaren als een soort voeding via je ogen. Door a.h.w. ín de steen te kijken, via de kleuren die zich voordoen, doet zich iets magisch voor. Je intuïtie wordt aangesproken, zowel als je voorstellings- en inlevingsvermogen die zich versterken.

Welke steen kies ik?

Alleen al het kiezen is een oefening in het ontdekken en verfijnen van je waarnemingsvermogen en intuïtie. Het kan zijn dat een steen je a.h.w. roept. Het is het glansje misschien dat contact zoekt met je oog, de kleur die je trekt. Het is hoe lekker de steen in je hand ligt. Het is een combinatie van factoren. Het kan een aangenaam gevoel van vriendelijkheid van de steen zijn. Het is vaak ondefinieerbaar. Als je twijfelt, is er grote kans dat je het niet moet doen. Zoek nog even verder.

Hoe lang moet ik de labradoriet dragen?

Het is nodig de steen lang genoeg bij je te dragen. Stenen werken op den duur, net zoals ze in lange tijd gevormd zijn, hoewel er ook een onmiddelijke werking kan optreden. Het kan, zeker in het begin dat je een labradoriet gaat dragen, gebeuren dat hij barst, kapot gaat. Dat is een goed teken, ook hier geldt: 'Scherven brengen geluk.' De steen heeft aangegrepen op je energieveld en heeft de disbalans overgenomen; jij bent nu aan het genezen. Koop een nieuwe steen, waarschijnlijk zal die niet meer zo snel barsten of stukjes kwijtraken. De labradoriet kan je juist in dit geval zéér van dienst zijn. Dank de oude steen en geef hem een mooi plekje.

Lees verder

© 2014 - 2024 Sofiaroc, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De heliotroop is een groene jaspis met rode spikkeltjesDe heliotroop is een groene jaspis met rode spikkeltjesDe heliotroop is een jaspis, wat weer een chalcedoonkwarts is. Welke behoort tot de zeer grote en algemene groep van kwa…
Mineralen en (half)edelstenen als bescherming tegen stralingStraling is overal om ons heen. Natuurlijke vormen van straling zijn kosmische straling en uv-straling van de zon. Onnat…

Kaas een potentieel gevaarKaas is gezond, maar niet voor iedereen. In kaas zitten allerlei biogene aminen zoals tyramine en histamine. Deze kunnen…
Verrassende dingen die je met kokosolie kunt doenVerrassende dingen die je met kokosolie kunt doenHet zal je niet verrassen dat kokosolie vaak als wondermiddel wordt genoemd. Je kunt er echter meer mee dan je denkt! Ge…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Sockii, Flickr (CC BY-2.0)
  • Elseviers gids van edel- en sierstenen. Walter Schumann
  • Edelsteen en mens. Max Stibbe
  • Verborgen krachten der edelstenen. Mellie Uyldert
  • Edelsteentherapie van A tot Z. Tosca Tetteroo
Reactie

Maria, 27-03-2017
Prachtige steen, labradoriet, ik draag er al jaren één. Nee, niet dezelfde. Soms slijt er één en geef ik deze terug aan moeder Aarde.
Aanvulling: mensen die opvliegend, driftig van aanleg zijn, kunnen beter geen labradoriet met rood erin, dragen.
Veel beter is met blauw in dit geval. Als men goed kijkt, ziet men in de glans van deze steen, de mooiste kleuren.
Daarom kan men goed de juiste kiezen. Reactie infoteur, 11-04-2017
Hoi Maria. Stenen kunnen zoveel voor ons betekenen. Alles wat we nodig hebben is aanwezig, als we er oog voor hebben. Liefs van Sofiaroc

Sofiaroc (77 artikelen)
Laatste update: 08-12-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.