De aventurijn is een rustgevende steen

De aventurijn is een rustgevende steen Aventurijn is een groene, zwak doorschijnende kwarts-soort. Het ontstaat als kwarts gaat smelten en zich opnieuw kristalliseert en daarbij deeltjes van andere mineralen insluit, daardoor ontstaat de kleur en men ziet de verschillend gekleurde deeltjes glimmen en glanzen in de steen. Aventurijn is een rustgevende steen, goed tegen stress en ook bij woede. Het is een vrij onopvallende steen, maar haar genezende werking mag niet onderschat worden. Hartepijn en onrust ebben langzaam weg. Woede wordt gestild. Aventurijn past in de kinderkamer. Deze rustgevende steen brengt je op natuurlijke wijze in balans. Je beoordelingsvermogen verheldert, je krijgt een beter zicht en inzicht. Je ziet andere en nieuwe mogelijkheden.

Groene, oranje-bruine en blauwe aventurijn

Aventurijn wordt ook wel aventurien genoemd. Behalve in groen komt hij ook in oranjebruin of blauw voor. De groene variant komt het meeste voor, de blauwe het minste. De groene kleur komt door insluitsels van fuchsiet, de oranjebruine kleur door pyriet of goethiet, en de blauwe kleur door rutiel of crocidoliet. De oranje-bruine soort stimuleert de vitaliteit en de blauwe soort geeft nog meer rust dan de groene. Hier wordt verder de groene soort besproken. De hardheid is 7.

Rustgevende steen

De groene kleur van de aventurijn dringt zich niet op. Het is een bescheiden steen. Deze steen werkt in stilte. Het is meestal niet de eerste steen die je opmerkt. Ze ligt stil te wachten tot je haar ziet. Het is een vriendelijke steen, die kalmerend werkt. Deze steen past naast je bed, of onder je hoofdkussen.

Aventurijn is geschikt voor kinderen

Door haar rustige aard is aventurijn heel geschikt voor kinderen. De aventurijn brengt op een rustige manier in balans. Processen verlopen gestadig en op hun natuurlijke wijze. Groeikrachten worden ondersteund en tijdens veranderingen houdt de steen het evenwicht erin. Daar waar het kind gefrustreerd is omdat het nog niet alles kan, geeft de aventurijn het geduld en aanvaarding. Het aanpassingsvermogen wordt verhoogd. Ruzies worden getemperd. Aventurijn wordt gebruikt om kleine (en ook wel grote) beeldjes te maken, zoals b.v. een olifantje of schildpadje. Dit soort figuurtjes passen in de kinderkamer. Tegen woede past een ruwe steen.

Aventurijn past bij het hart

De groene kleur geeft aan dat deze steen past bij het hart. Het is een van de beste stenen om het hart in balans te houden. De harmoniserende werking geeft het hart rust en vertrouwen. Emotionele pijn en verdriet kunnen op den duur wegebben. Een gevoel van troost deelt zich mede. Onder invloed van deze steen voelt men zich onbezwaard, veilig en beschermd. Het hart durft zich nu te openen.

Aventurijn, steen van de nieuwe mogelijkheden

Aventurijn opent je voor nieuwe mogelijkheden. In de diepte van je wezen kunnen onder invloed van de aventurijn nieuwe impulsen opkomen. Je opent je voor nieuwe kansen. De aventurijn koerst gestadig aan op nieuwe ontwikkelingen. Je fantasie wordt gestimuleerd.

Een beter zicht en inzicht

Aventurijn is goed voor de ogen, maar ook goed om meer inzicht in je situatie te verkrijgen. Met dat oogmerk werd aventurijn in
Tibet gebruikt.

Genezende vermogens ontwikkelen

Als je in aanleg genezende vermogens hebt, dan helpt aventurijn je om deze verder te ontwikkelen. Je leert hart en verstand in te zetten tijdens het genezingsproces. De natuurlijke lichtheid van aventurijn geeft je een positieve uitstraling naar de patiënt toe. Je rust boezemt vertrouwen in.

Een beschermende steen op reis en in het verkeer

Aventurijn helpt om met stressvolle situaties om te gaan. Je leert geduldig te zijn als je moet wachten in de file of bij vertraging. Aventurijn beschermt je op reis. Zoals zovele stenen waarschuwt de aventurijn je in geval van gevaar. Een gebarsten of gebroken steen wijst erop dat hij kwaad of onheil heeft weerstaan. Koop een nieuwe.

Aventurijn bij woede

Leer de vrede van aventurijn kennen. Houd een aventurijnsteen in je hand, draag hem bij je, liefst als ketting. Bezin je op waar je mee bezig bent. Zijn er ook andere manieren om je doel te bereiken? Waar heeft je woede ècht mee te maken? Kijk naar binnen voor het antwoord. Kom weer tot jezelf met behulp van deze geduldige steen. De ruwe aventurijn, dus niet gepolijst, werkt in dit geval het beste.

Meditatie en aventurijn

De natuurlijke vrede die van aventurijn uit gaat, gekoppeld aan de positieve kracht ervan, helpen als je in je meditatie nog veel te onrustig bent. Laat de aventurijn een tijdje je gezelschap zijn. Haar werking komt met de tijd.

De genezende werking van aventurijn

De aventurijn is goed voor de huid, ogen en het haar. Haar helende werking voor het hart is niet te onderschatten. Aventurijn stimuleert de vetstofwisseling en helpt de cholesterolspiegel dalen. In al deze gevallen dient aventurijn ter ondersteuning van andere genezingsmethoden.

Aventurijn en de natuur

Aventurijn helpt je om je open te stellen voor de genezende werking van de natuur. Niet iedereen houdt ervan om alleen een wandeling in de natuur te maken, maar het is wèl goed voor iedereen. Even terug op jezelf. De rust en harmonie voelen die van de natuur uitgaat. Misschien komt nu eindelijk boven wat in je drukke bestaan geen ruimte krijgt. Een wandeling in de natuur, het kijken naar de herfstbladeren, de eerste sneeuwklokjes, tegen de wind in ploeteren, de warmte van de zon op je huid, het heeft je allemaal iets te zeggen. Laat je raken door de natuur, haar puurheid en kracht, haar sereniteit en onverwoestbaarheid. Herken dat in jou al deze kwaliteiten leven.

Lees verder

© 2014 - 2024 Sofiaroc, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sodaliet, blauwe steen van ruimte, rust en inzichtSodaliet, blauwe steen van ruimte, rust en inzichtSodaliet is een diepblauwe steen, die in de lichtere kleurvariant lijkt op lapis lazuli, alleen missen de pyrietspikkelt…
Kristallen en uw Chakra'sAls de fijne energietrillingen in kristallen overeenstemmen met uw eigen vibraties, kunnen uw lichaam en geest ontspanne…
Lepidoliet steen voor zelfvertrouwen, zuivering en vredeLepidoliet steen voor zelfvertrouwen, zuivering en vredeLepidoliet is een steen die pas sinds het einde van de vorige eeuw algemeen in de handel verkrijgbaar is. De kleur is ro…
Acne en puistjes op natuurlijke wijze behandelenAcne is een veelvoorkomende aandoening van de huid. Ongeveer 80 tot 90 procent van de mensen hebben ooit wel eens last g…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: MAURO CATEB, Flickr (CC BY-2.0)
  • De helende kracht van edelstenen. Zora Storm-Kull
  • De helende wijsheid van kristallen. Sephanie Harrison & Barbara Kleiner
  • De kristallengids.Simon en Sue Lilly
  • Edelsteentherapie van A tot Z. Tosca Tetteroo
  • Kristallen ontcijferd. Sue Lilly
  • Elseviers gids van edel- en sierstenen. Walter Schumann
Sofiaroc (77 artikelen)
Laatste update: 04-01-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.