Quantum quattro steen brengt diepe genezing en transformatie

Quantum quattro steen brengt diepe genezing en transformatie Quantum quattro is een nog niet zo bekende steen, die voor zover bekend alleen in Namibië gevonden wordt. Het is een combinatie van vier steensoorten: malachiet, shattuckiet, chrysocolla en dioptaas in rookkwarts (waarbij de rookkwarts als moedergesteente feitelijk de vijfde steensoort is). Door de combinatie van de verschillende mineralen is de werking breed en diepgaand. Wie deze genezende en beschermende steen kiest kan een innerlijke transformatie verwachten. De innerlijke leraar wordt versterkt. Behalve op psychisch en mentaal gebied werkt de steen ook fysiek genezend uit. Hij werkt zuiverend, ontgiftend en herstelt het immuunsysteem. De balans op alle niveaus wordt hersteld, stress gereduceerd. Quantum quattro brengt rust en inzicht en helpt te accepteren. Het is een beschermende steen die helpt om angst te overwinnen en rust te vinden. Ook zeer ondersteunend om verslaving te genezen en te overwinnen. De kwetsbare en gevoelige mens kan zeer veel baat hebben bij deze steen.

Beschermend en zuiverend

Quantum quattro brengt zuivering op alle levensgebieden, fysiek, mentaal en emotioneel. Hierdoor wordt de balans hersteld en is men minder vatbaar voor ziekten op verschillende niveau's. Men weet zich beschermd.

De genezende leraar

Ook een steen kan een leraar zijn. De genezing die deze leraar brengt is gebaseerd op zuivering op alle niveau's, lichamelijk, geestelijk en psychisch. Op deze manier wordt de balans hersteld en is het mogelijk om helder te kijken naar de werkelijkheid waar men in leeft. Zo wordt men sterker en wint aan zelfvertrouwen. Angst wordt overwonnen doordat hij doorzien wordt en daarna overstegen kan worden.

Bescherming en loslaten van ballast

Wie gevoelig is voor omringende sferen en energieën, in de breedste zin van het woord, kan zeer veel baat hebben bij de werking van de quantum quattro. Vreemde invloeden die in de aura zijn blijven hangen vallen als vanzelf weg, waardoor er meer vrijheid en ruimte voor levensmoed en levensvreugde ontstaat. Maar oude pijn en ballast zijn vaak moeilijk los te laten. Het hele systeem van de persoon, de karakterstructuur van de persoonlijkheid, kan gebouwd zijn rond deze oude energieën, de persoon vindt zijn identiteit in zijn pijn. Ja, vreemd genoeg kan een mens gehecht zijn aan pijn. In dit geval voelt het als eng zelfs en raar, om niet langer gestuurd te worden hiervanuit. Loslaten lijkt een hachelijke zaak, het vereist moed om los te laten en ruimte te voelen en aan te durven gaan. Ook is eigen verantwoordelijkheid een belangrijke kwestie. Velen van ons verschuilen zich achter hun gevoeligheid. In het ergste geval worden mensen uiteindelijk fysiek ziek. Je wordt dan op jezelf teruggeworpen. Maar zover hoeft het niet te komen. Leer de wijze lessen van deze prachtige steen.

Transformatie vanuit onze innerlijke leraar

We hebben allen een innerlijke leraar, dat is ons eigen ware zelf. Innerlijk weten we veel meer dan we beseffen. Het kanaal naar deze innerlijke wijsheid is bij iedereen vervuild geraakt, door de wereld die we betreden als we geboren worden. De lessen die we leren via onze opvoeding in de wereld van de volwassenen, de maatschappij, brengen ons af van dit innerlijke weten. De quantum quattro bundelt de energieën van verschillende stenen en helpt ons af te leggen wat niet bij ons hoort en weer te vertrouwen op ons pure zelf. Zo vinden we zelf wegen tot genezing. Een diepe innerlijke transformatie vindt plaats.

Verslaving en quantum quattro

Om van een verslaving af te komen is het onder ogen zien van de eigen patronen, vluchtneigingen, weggestopt verdriet en ontkenning van wezenlijke behoeften essentieel. Qantum quattro kan diepe pijn naar voren brengen en helpt bij het zien van wat is, zonder excuus of schuldgevoel.

Vijf genezende gesteenten

De quantum quattro bestaat uit vijf verschillende gesteenten, die elk hun werkingsgebied hebben, welke elkaar ten dele overlappen. Hieronder slechts enkele aanduidingen van elk gesteente. Qua werking versterken ze elkaar.

Shattuckiet

Dit is een vrij zeldzaam koper silicaat en valt binnen de kleurvarianten van groen en blauw. Dit mineraal werkt op het keelchakra, het gebied van communicatie, zowel als op het voorhoofdchakra, het gebied van helder schouwen. Met name de communicatie met andere dimensies wordt verhelderd. Ook werkt hij op hart- en kruinchakra.

chrysocolla

De prachtige groen-blauwe chrysocolla helpt bij het kijken naar jezelf. Zijn heldere kleur spreekt van helderheid en inzicht. Doordat men helder leert te kijken naar lastige gevoelens, zoals b.v. schuld en liefdesverdriet worden deze beter hanteerbaar en komt men er losser van te staan. Het werkt op alle chakra's en zuivert ze.

Malachiet

Van licht kopergroen tot diepgroen tot zwart zijn de kleurschakeringen van dit kopermineraal. Malachiet werkt sterk ontgiftend, zowel op het fysieke lichaam als op het emotionele lichaam. Verder werkt de steen sterk aardend.

Dioptaas

De diep turquoise kleur van dioptaas, die ook in groene varianten voorkomt in al zijn kleurpracht en -kracht, werkt op het hart-chakra. Pijn, emotioneel, fysiek of geestelijk, die te maken heeft met al wat het hart raakt, miskenning van de eigen gevoelens van liefde en van willen geven en delen, jaloezie, woede, een gesloten hart na verwonding, een kil hart dat niet meer geven en vertrouwen kan, al dit soort kwetsuren vinden baat bij de werking van de dioptaas. Het innerlijke kind vindt heling. Rolpatronen die niet bij het ware zelf horen worden doorzien en losgelaten. Dioptaas werkt op het voorhoofdchakra, waardoor meer inzicht ontstaat.

Rookkwarts

De vier stenen van de quantum quattro zijn in deze samenstelling verbonden met rookkwarts als vijfde (moeder)gesteente. Rookkwarts is een sterk aardende kwartssoort welke rust brengt. Ook is het behulpzaam om verslavingen te overwinnen.

Werking in de tijd

Zoals altijd weer moet gezegd worden dat een steen in de tijd werkt. Een jaar, anderhalf jaar, ben je al gauw zoet met de werking van zo'n leraar. Er komt een proces op gang dat begint op het moment dat je de steen gaat dragen en stap voor stap leer je de lessen. Hoe waardevol. In plaats van je wonden eindeloos te likken, leer je te zien hoe je verder komt, gedragen door levensvreugde en levenskracht.

Een zacht genezende steen?

Deze steen geldt als een zacht werkende steen. Maar zoals dat met meerdere natuurlijke geneeswijzen het geval is, kan het zijn dat indien de steen zeer goed past en de persoon ervoor open staat, er een intense werking vanuit gaat, die niet meer als zacht of "soft" te kenschetsen valt. Het kan zijn dat je de steen liever even laat liggen, dat je even geen zin hebt om hem te dragen. Dat zijn normale verschijnselen, dan laat je hem een dagje of een paar dagen liggen. Later pak je hem dan weer op en kies je er weer voor, omdat je verder wil met je leven. In de ervaring in de praktijk ga je steeds beter onderscheiden wanneer een steen goed voelt en wanneer niet.

Reinigen en opladen van qantum quattro

De steen is gevoelig voor fel zonlicht en water. Reinigen kan het beste door de steen 24 uur (of langer) in de aarde te leggen. Opladen kan in het maanlicht, in de drie dagen van volle maan. Ook kun je hem om te ontladen leggen op een amethystcluster (welke je daarna met water reinigen kunt). Ook seleniet is goed om te ontladen en op te laden.

Lees verder

© 2018 - 2024 Sofiaroc, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zuiverende edelstenenZuiverende edelstenenMisschien klinkt het voor sommige mensen vreemd, maar er zijn “zuiverende stenen”. Wie de sauna zo nu en dan bezoekt, ke…
Quantum Touch: genezen met je handenQuantum Touch: genezen met je handenQuantum Touch is een energetische behandelmethode die overgewaaid is uit Amerika. De techniek is ontwikkeld door Richard…

CBD-olie, voedingssupplement gebruikt bij medische klachtenCBD-olie, voedingssupplement gebruikt bij medische klachtenCBD-olie is olie die gemaakt wordt uit bladeren en bloemtoppen van hennep die legaal geteeld wordt in fabrieken. Deze ol…
Zelf een darmspoeling doen: instructies en benodigdhedenZelf een darmspoeling doen: instructies en benodigdhedenEen darmspoeling wordt gebruikt om de darmen te ontdoen van opgehoopte vuilresten, ook wel slakken genoemd. Een aanleidi…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Rcblackmi, Flickr (Publiek domein)
  • Verlichting door kristallen. Katrina Raphael
  • http://www.lichtpuntjekristallen.nl/product/quantum-quattro/
  • https://edelstenen-en-mineralen.nl/contents/nl/d458_Quantum_Quattro.html
Sofiaroc (77 artikelen)
Laatste update: 04-01-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.